Acceptér Cookies

Naxos bruger cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og gøre det lettere for dig. Ved at bruge vores hjemmeside accepterer du dette
Jeg accepterer
Image
Flotte Juletitler

Spar 20-50%

Det er igen blevet den tid på året –
Tiden, hvor egne eller andres pladesamlinger skal udvides! Vi har fundet et stort udvalg af udgivelser, som vil pynte både på hylden og under træet.
Viser 75 varer
Image Mød Mig På Cassiopeia
Susanne Elmark, Betty Glosted, Peter Jorde, Maria Stenz, DR UnderholdningsOrkestret, Henrik Krogsgaard

"Mød mig på Cassiopeia" havde premiere i 1951, og handlingen følger opskrifterne på datidens populære folkelige teateroperetter og filmmusicals: en let fordøjelig, velkomponeret, sammenkogt ret bestående af lige dele kærlighed, jalousi, forvekslinger, en truende fiasko - og en happy end.

kr. 119,95
Image Beethoven: The Symphonies (6 DVD)
Den spanske dirigent Rafael Frühbeck de Burgos (1933-2014) afrundede en stor, international karriere med to travle og frugtbare år som chefdirigent for DR SymfoniOrkestret. Dette eksklusive DVD-bokssæt hylder den afdøde maestro, som selv havde et stærkt ønske om at udgive en komplet Beethoven-cyklus med sit danske orkester. Med en række spektakulære liveoptagelser fra DR Koncerthuset kommer vi helt tæt på både dirigent og orkester i en dramatisk fortolkning af alle Beethovens ni symfonier.

kr. 485,00
Image Jealousy: Suites, tangos and waltzes
Tango Jalousie er komponeret af Jacob Gade, og regnes for det mest spillede danske musikværk rundt om i verden.

"An irresistible collection"
(The Times)

"It's effective, well-constructed music - light but very likeable"
(BBC Music Magazine)

kr. 129,95
Image Niels W. Gade: Piano Works
Marianna Shirinyan, piano

"Marianna Shirinyan kan løfte tonerne af Gades musik fra den skrevne node op til en hel fortælling."
Arbejderen juni 2017

Nok var hans instrument først og fremmest violinen, men Niels W. Gade (1817-90) fandt stor inspiration hos klavervirtuoserne Felix Mendelssohn og Robert Schumann. Så stor, at dette musikalske fyrtårn i dansk romantik efterlod sig en række klaverværker, til glæde for både professionelle og amatører.

kr. 139,95
Image Rued Langgaard: Sfærernes musik
Inger Dam-Jensen, Peter Lodahl, Johan Reuter, Hetna Regitze Bruun, DR VokalEnsemblet, DR SymfoniOrkestret, Thomas Dausgaard

"Sfærernes musik" er, med dens stemningsvækkende, slående klangende, Langgaards mest originale og fremadpegende værk, og et hovedværk i skandinavisk musik.

kr. 139,95
Image Per Nørgård: Symphonies Nos. 1 & 8
Wiener Philharmoniker

Med denne premiereindspilning kaster Wiener Filharmonikerne nyt lys på nordisk musiks mest visionære stemme og en af vor tids største symfonikere, den danske komponist Per Nørgård (f. 1932). Under ledelse af den finske dirigent Sakari Oramo er disse opførelser af Nørgårds symfonier nr. 1 og 8 - to symfoniske milepæle skrevet med næsten seks årtiers mellemrum - det legendariske orkesters første indspilning nogensinde af ny nordisk musik.

kr. 139,95
Image Knudåge Riisager: Benzin
"Benzin er en Spøg”, sagde den danske komponist Knudåge Riisager om balletten, som han skabte sammen med sin ven, den folkekære tegner Storm P, og som fik premiere på Det Kongelige Teater i 1928.
Balletten blev kun opført tre gange – og er aldrig blevet iscenesat siden.

kr. 129,95
Image Paul von Klenau: Weise von Liebe und Tod des Korne
Bo Skovhus, Tjekkisk Filharmonisk Kor, Odense Symfoniorkester, Paul Mann

Paul von Klenau (1883-1946) blev født i Danmark, men forlod som ung sit hjemland for at studere og arbejde i Tyskland og Østrig. Denne cd byder på Klenaus senromantiske korværk "Die Weise von Liebe und Tod des Cornets Christoph Rilke", som ikke er opført siden uropførelsen i 1925.

kr. 129,95
Image Per Nørgård: Symphonies Nos. 3 & 7
DR SymfoniOrkestret, DR VokalEnsemblet, DR KoncertKoret, Thomas Dausgaard

Per Nørgårds symfonier er musikalske milepæle i vor tids musik. På denne enestående cd hører man en ny indspilning af den berømte 3. Symfoni, der hylder sammenhængskraften i universet. Den 7. Symfoni er et dynamisk og meget sammensat værk, præget af slagtøj og myriader af impulser.

kr. 129,95
Image Kronos plays Holmgreen
Pelle Gudmundsen-Holmgreen (1932-2016) er blandt Nordens førende komponister fra det sidste halve århundrede, en unik og egenrådig stemme fra generationen født i mellemkrigstiden.
Denne udgivelse er kulminationen på komponistens enestående samarbejde med den verdensberømte amerikanske Kronos Kvartet, som har bestilt skræddersyede værker fra den danske kompnist gennem mere end tyve år.

kr. 129,95
Image Niels Otto Raasted: Solo Violin Sonatas
Johannes Søe Hansen, violin


Premiereindspilningen af N.O Raasteds fremragende sonater for soloviolin, spillet af DR SymfoniOrkesterets koncertmester, Johannes Søe Hansen.

kr. 139,95
Image Rued Langgaard: Piano Works, Vol. 2
Berit Johansen Tange, piano

Rued Langgaard var en drømmer af natur, og i sin musik forsøger han ofte at vække den tabte fortid til live. Det kommer til udtryk med al tydelighed på dette album for soloklaver, som byder på fem markante premiereindspilninger, der udgør et tværsnit gennem Langgaards liv - fra det lille tankefulde barndomsstykke Albumsblad komponeret af den 11-årige Rued, frem til Klaverstykke E-Dur fra sommeren 1951.

kr. 139,95
Image Andy Pape: An Amerikaner in Danmark
Henrik Vagn Christensen, dir.
Carl Boye Hansen, tuba
Odense Symphony Orchestra
Morten Østergaard, bassoon

Komponisten Andy Pape (f. 1955) er født i Hollywood, Californien men kom til Danmark for at studere i 1971 og endte med at blive boende i det lille, nordiske land. Titelværket på denne CD, "An Amerikaner in Danmark", refererer nu ikke bare til Pape selv, men er også en humoristisk og brilliant orkestreret hyldest til komponisten George Gershwin.

kr. 139,95
Image Rued Langgard: String Quartets, Vol. 1
Nightingale String Quartet

VINDER AF P2 PRISEN 2013 ÅRETS BEDSTE CD
★ ★ ★ ★ ★
"Cd'en er et kæmpeskridt for både de unge musikere og for Langgaard (...) vol. 2 kan ikke komme hurtigt nok."kr. 139,95
Image Rued Langgaard: String Quartets, Vol. 2
Nightingale String Quartet

Rued Langgaards strygekvartetter er lidenskabelige værker fra den excentriske komponists ungdom. Denne CD-serie præsenterer for første gang alle kvartetterne samlet, i den prisvindende unge Nightingale String Quartets udpræget dramatiske fortolkning.

kr. 139,95
Image Rued Langgaard: String Quartets Vol. 3
Nightingale String Quartet

★ ★ ★ ★ ★
"I kvartettens unge hænder er strygekvartetterne blevet til de mest følsomme og hudløse betroelser med den mest vildtvoksende klangfantasi, man kan drømme om."
Jyllands-Posten

kr. 139,95
Image Natural World of Pelle Gudmundsen-Holmgreen, The
Ars Nova Copenhagen

For Pelle Gudmundsen-Holm Green (1932-2016) er enkelthed en regel i livet. I sin musik har han udviklet denne enkelhed i et formsprog med uventede modsætninger, der tillader provokation at leve side om side med renhed, kynisme og ecstasy. Denne cd præsenterer seks af hans vigtigste korværker, hvoraf fire har verdenspremiere.

kr. 139,95
Image Knudåge Riisager: Orchestral Works
Håkon Hardenberger, Helsingborg Symfoniorkester, Thomas Dausgaard

Knudåge Riisager (1897-1974) studerede i Paris i 1920erne og blev en pioner for den neoklassiske stil i dansk musik. Den livlige og fantasifulde musik på denne CD er skrevet i årene 1933-40 og viser på én gang Riisagers inspiration fra neobarokken og hans bud på en særlig, dansk lyd.

kr. 139,95
Image Knudåge Riisager: Violin Works
Johannes Søe Hansen, Christina Bjørkøe, Anne Søe, Christian Ellegaard, Inger Ørbæk Lerch Høj, Inkeri Vänskä

Knudåge Riisager (1897-1974) spillede selv violin, og skrev musik for instrumentet gennem hele sin karriere. På denne nye CD hører vi tidlige stykker fra teenageårene i København, værker fra studieårene i 1920ernes Paris og 1930ernes Leipzig - og ikke mindst den store sonate for to solovioliner fra 1951.

kr. 139,95
Image Bent Sørensen: Sneklokker
DR VokalEnsemblet, Paul Hillier

»Usædvanligt bevægende« Gramophone
Bent Sørensens stemningsfulde vokalværk "Sneklokker" fra 2010 fører, på denne premiereindspilning med DR VokalEnsemblet og dirigent Paul Hillier, lytteren gennem Sørensens næsten overnaturlige landskab af menneskestemmer, som væves sammen med klangen af kirkeklokker fra landsbykirkerne omkring skoven.


kr. 139,95
Image Rued Langgaard: Piano Works, Vol. 3
Berit Johansen Tange, piano

Apokalyptiske og paradisiske drømmesyn møder aforistiske miniaturer af ni små, mærkværdige insekter. Det inciterende billedsprog, vi kender Rued Langgaard (1893-1952) for, sætter sit tydelige præg på denne tredje cd med klaverværker af den umiskendelige danske komponist – inklusive tre premiereindspilninger.

kr. 139,95
Image Buxtehude and his Circle
Theatre of Voices, dirigent Paul Hillier

★ ★ ★ ★ ★
"...Fremdrift og transparens karakteriserer disse fortolkninger, som atter engang vidner om ensemblets ambitionsniveau og begavede indsigt i netop denne del af musiklitteraturen..."
Fyns Amts Avis 2016
Dietrich Buxtehude var ikke alene sin tids største orgelvirtuos og en berømt komponist af både kirkelig og verdslig musik; han var også en højst initiativrig og innovativ kunstner med en enestående evne til at forme netværk omkring sig.

kr. 139,95
Image Early & Late
Trioen Gáman (Rune Tonsgaard Sørensen, violin, Bolette Roed, blokfløjte, Andreas Borregaard, accordeon)

Traditionel nordisk folkemusik med rødder i middelalderen møder tre nye værker af komponisterne Rune Glerup, Sunleif Rasmussen og Pelle Gudmundsen-Holmgreen på dette album. Det er musiktyper, der kaster nyt lys på hinanden, og som giver lytteren mulighed for at strække ørerne over mange århundreder.

kr. 139,95
Image Per Nørgård: Symphonies Nos. 2 & 6
ÅRETS BEDSTE ALBUM
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
"Det er mesterligt gjort. Funderet på respekt og en nutidig standard for orkesterspil, som Per Nørgård med sin musik har været med til at rykke grænser for i løbet af sin livslange musikalske opdagelsesrejse." Politiken
”Hver af mine symfonier føler jeg som et helt kontinent for sig”, siger den danske komponist Per Nørgård
(f. 1932). Hans musik udspringer af en uudslukkelig trang til at undersøge verdens fænomener og musikkens muligheder, og hans symfonier står som musikalske milepæle sat gennem seks årtier.

kr. 139,95
Image Per Nørgård: Symphonies Nos. 4 & 5
Oslo Filharmoniske Orkester, John Storgårds

"John Storgårds has brought this music so finely and compellingly into focus"
BBC Music Magazine September 2016
Per Nørgårds musik udspringer af en uudslukkelig trang til at undersøge verdens fænomener og musikkens muligheder. Hans otte symfonier står som milepæle, sat gennem seks årtier, med hver deres unikke musikalske univers.

kr. 139,95
Image Ib Nørholm: Choral Works
DR PigeKoret, DR VokalEnsemblet, Athelas String Quartet, Michael Bojesen

Ib Nørholms kormusik er båret af en dyb integritet og afspejler komponistens enestående og klarsynede fornemmelse for dansk lyrik. Med vinteren, sneen og tidens gang som tilbagevendende motiver har Nørholm udvalgt en buket digte af bl.a. Søren Ulrik Thomsen, Halfdan Rasmussen, Poul Borum og Sophus Claussen.

kr. 119,95
Image Tage Nielsen: Orchestral Works
Århus Symfoniorkester, Århus Sinfonietta, Jean Thorel

”Musik skal være udtryksfuld, men samtidig kontrolleret” sagde komponisten Tage Nielsen en gang i et interview. Ordene passer perfekt til Dacapos cd-udgivelse med fem centrale værker af den afdøde komponist, der brugte store mængder energi på at organisere dansk musik- og kulturliv.

kr. 119,95
Image Carl Nielsen m.fl.: Billedbogen
Marie Rørbech, piano
Musik af:
CARL NIELSEN
LOUIS GLASS
FINI HENRIQUES
KNUDÅGE RIISAGER
SVEND ERIK TARP

Billedbogen er navnet på en lille nodesamling af Fini Henriques, som hørte til i alle hjem med klaver på vores bedste- og oldeforældres tid. Med "Billedbogen" på CD har vi fået en række af det forrige århundredes dejligst klingende klaverperler for børn i en ny og charmerende indramning. Det er musik skrevet til børn, lige til at lege til, tegne til eller ""bare"" lytte til.


kr. 119,95
Image Svend Nielsen: Sommarfugledalen
Ars Nova Copenhagen, Tamas Vetö

Inger Sørensens berømte sonetkrans er her sat i musik af komponisten Svend Nielsen (f. 1937), en vigtig person i dansk musik. Han har gennem årene skabt en fornem produktion af værker i en romantisk-impressionistisk tradition og som komponist balancerer han mellem det lyriske og det koncise.

kr. 119,95
Image Fra Højskolesangbogen
Den Aksel Schiøtz-lette Danholt, den jordnært rørende Asmussen og en pianist, der ånder små mirakler.
(Jan Jacoby, Politiken)

Folkehøjkolesangbogen er en guldgrube. To glimrende sangere som sopranen Signe Asmussen og tenoren David Danholt har med den lige så glimrende pianist Ulrich Stærk findet 12 sange frem. Det er bare for lidt med små 42 minutter.
(John Christiansen, Jyllandsposten)kr. 119,95
Image C.F Weyse: Morgen- og aftensange
Else Torp, Mathias Hedegaard, Marie Rørbech

Hedegaard gør indtryk med ekspressiv iver og en ualmindeligt smuk, fast tenor af tysk type, mens Torps humørfyldt lette sopran og enkle foredrag rammer det i bedste forstand barnlige i Ingemanns sange (Jan Jacoby, Politiken)

Mathias Hedegaard og Else Torp deler i porten, og gør det begge fint, med Marie Rørbech som akkompagnatør på klaveret.
(Musikeren, 09/2006)

kr. 119,95
Image Per Nørgård: Nuit Des Hommes
Helene Gjerris, Helge Rønning, Bodil Rørbech, Fredrik Lindström, Markus Falkbring, Andreas Hagman, Aksel Kaare Trige, Gert Sørensen, Kaare Hansen

Krig som renselse. Krig som erotik. Krig som destruktion. Per Nørgårds femte opera Nuit des Hommes ('Menneskenes Nat') inviterer os indenfor i den franske poet Guillaume Apollinaires feberdrøm om den verdenskrig, som siden kaldtes ’en generalprøve på verdens undergang’.

kr. 119,95
Image Hakon Børresen: Den Kgl. Gæst
Stig Fogh Andersen, Tina Kiberg, Guido Paevatalu, Edith Guillaume, Lise-Lotte Nielsen, Odense Symfoniorkester, Tamás Vetö

Hvem kender Den Kongelige Gæst? I dag er den gådefulde herre fremmed for de fleste. Og så er han endda hovedpersonen i en af Det Kongelige Teaters største danske publikums-succeser nogensinde. Hakon Børresens lille opera fra 1919 udfolder sig på baggrund af Henrik Pontoppidans novelle Den Kongelige Gæst - med undertitlen Hymne til Eros.

kr. 119,95
Image Musica Nuptialis
Capella Hafniensis

Musica Nuptialis er den ældste samling motetter, som vides at være komponeret på dansk jord. Den over 400 år gamle samling bryllupsmotetter fra Frederik IIs hof, Musica Nuptialis (1590), udkom i trykt form i anledning af Kronprins Frederik og Kronprinsesse Marys bryllup i 2004. Det er vokalensemblet Capella Hafniensis, som lægger stemmer til komponisten Bartholomæus Stockmanns svale bryllupsmotetter på denne udgivelse,

kr. 119,95
Image Rued Langgaard: Piano Works
Berit Johansen Tange, piano

’Aandeløst indtil Vanvid som et underfuldt Gensyn…’ - De malende titler og de ekstatiske klange i Rued Langgaards klaverværker reflekterer komponistens uophørlige længsel efter at overskride denne verdens begrænsninger. Men Langgaards romantiske stræben filtreredes igennem hans egen moderne bevidsthed, og i klaverværker som Gitanjali-Hymner, Hél-Sfærernes Musik og Vanvidsfantasi møder vi et komplekst klangunivers, som er ligeså fascinerende som det er umiskendeligt Langgaardsk.

kr. 119,95
Image Sunleif Rasmussen: String against string
Sjællands Strygekvartet, John Storgårds, Mellersta Österbottens Kammarorkester, Joha Kangas

Når man lytter til Sunleif Rasmussens musik, er det let at høre inspirationen fra den færøske natur. Opvæksten på Sandoy (Sandøen) med det allestedsnærværende Atlanterhav, klitter, marehalm og hård blæst kan forklare store dele af de meget sanselige musikoplevelser, man kan få med Sunleifs musik.
Med denne premiereindspilning af Sunleif Rasmussens værker for strygere er det klart, at Rasmussens musik nok er færøsk i udgangspunktet, men dens format er globalt.

kr. 119,95
Image Den Lille Havfrue m.m.
Ylva Kihlberg, Inger Dam-Jensen, Helene Gjerris, Bo Kristian Jensen, Gert Henning-Jensen, Jens Albinus, DR PigeKoret, DR Børnekoret, DR KoncertKoret, DR SymfoniOrkestret, Thomas Dausgaard

200-året for H.C. Andersens fødsel i 2005 blev markeret af og dets chefdirigent med en storslået musikalsk fejring. Denne cd vidner om mødet mellem Andersens store fortællerkunst og to af de førende nulevende danske komponister, Per Nørgård og Bent Sørensen, som fortolker forfatteren på meget forskellig måde med udgangspunkt i to af H.C. Andersens eventyr.

kr. 119,95
Image MUSIK INSPIRERET AF H. C. ANDERSEN
Odense Symfoniorkester, Ole Schmidt

H.C. Andersens eventyrlige univers er som skabt til musikalsk behandling. Denne cd indeholder en håndfuld værker, som alle udspringer af H.C. Andersens digtekunst. Mens indspilningens romantiske værker er komponeret i H.C. Andersens levetid i nært samarbejde med digteren selv, er de senromantiske og moderne værker skabt med Andersens udødelige eventyr som poetisk kilde. Hør hvordan inspirationen manifesterer sig på denne indspilning med Odense Symfoniorkester dirigeret af Ole Schmidt.

kr. 119,95
Image August Enna: Den Lille Pige Med Svovstikkerne/Die
Inger Dam-Jensen, Ylva Kihlberg, DR KoncertKoret, DR Børnekoret, DR SymfoniOrkestret, Thomas Dausgaard

200-året for den danske eventyrfortæller Hans Christian Andersens fødsel blev fejret i 2005 og DR Radiosymfoniorkestret og orkestrets chefdirigent med i fronten med en storslået, musikalsk fejring. Denne cd-udgivelse vidner om mødet mellem Andersens store fortællekunst og de to senromantiske komponister, som omkring århundredskiftet hentede musikalsk inspiration fra et par af eventyrfortællerens mest elskede historier.

kr. 119,95
Image J.P.E. Hartmann: Vølvens Spådom
Lunds Studentersangere, DR SymfoniOrkestret, Thomas Dausgaard

J.P.E. Hartmann (1805-1900) var en central figur i dansk musik i det 19. århundrede. Han komponerede musik i alle genrer og hans værkproduktion spænder over tre kulturelle epoker. Det var dog inden for Nationalromantikken, at J.P.E. Hartmann skulle opleve sine største musikalske succeser og korværket Vølvens Spådom hører absolut til blandt hans ubestridte mesterværker.

kr. 119,95
Image Jørgen Jersild: Chamber Music
Ensemble Midtvest

"An excellent vehicle for the outstanding skills of the Ensemble MidtVest." Gramophone

"En eksklusiv, men spændende komponist, det absolut er værd at investere i." Kristeligt Dagblad

kr. 139,95
Image Carl Nielsen: Cantatas
Ditte Højgaard Andersen, Mathias Hedegaard, Palle Knudsen, Jens Albinus, Den Jyske Operas Kor, Vox Aros, Skt. Clemens Kantori, Aarhus Symfoniorkester, Bo Holten

Danmarks verdensberømte komponist, Carl Nielsen (1865-1931), har stadig ukendte og spændende sider. På denne CD kan man høre premiereindspilninger af to af hans kantater for kor, solister og orkester, skrevet 1908-09, hvor Carl Nielsen befandt sig i en af sine flittigste faser.

kr. 139,95
Image Søren Nils Eichberg: Before Heaven, Before Earth
DR SymfoniOrkestret, Christoph Poppen

Den unge dansk-tyske komponist Søren Nils Eichberg er den første huskomponist i DR SymfoniOrkestrets historie. Denne CD præsenterer premiereindspilningen af hans symfoni nr. 1, den storslåede dommedagsvision Stürzten wir uns ins Feuer (2006), og hans symfoni nr. 2 med titlen Before Heaven, before Earth, som blev uropført af DR SymfoniOrkestret i 2010.

kr. 139,95
Image Bent Sørensen: Mignon
Laplands Kammerorkester, Katrine Gislinge, John Storgårds

★ ★ ★ ★ ★ "Velkommen til Bent Sørensens drømmeverden" Magasinet Klassisk

Bent Sørensens blide klaverkoncert Mignon – en del af hans Papillons-trilogi – viser stoflig skønhed og melodisk elegance i et tonesprog, der både er modernistisk og nostalgisk. Værket er skrevet til Katrine Gislinge, en af Skandinaviens mest markante pianister, og på denne premiereindspilning akkompagneres hun af Laplands Kammerorkester, dirigeret af John Storgårds.

kr. 111,96 (kr. 139,95)
Image Pelle Gudmundsen-Holmgreen: Green Ground
Paul Hillier, dir., Kronos Quartet, Theatre of Voices

"...With an increasing number of advocates among conductors and ensembles, Gudmundsen-Holmgreen is a composer whose reputation will continue to rise."
Gramophone 2017


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

kr. 139,95
Image Sunleif Rasmussen:Symphony No. 2 The Earth Anew
Bo Skovhus, Cyndia Sieden, Akademiska Sångföreningen, Muntra Musikanter, Helsinki Philharmonic, John Storgårds

»Ny musik af meget, meget høj kvalitet« Gramophone

Symfoni nr. 2 af den prisvindende færøske komponist Sunleif Rasmussen (f. 1961) bærer titlen ‘The Earth Anew’ ('Jorden på ny') og er komponeret som en livscyklus over den oldnordiske myte om livets træ, Yggdrasil. Komponisten er bl.a. inspireret af traditionelle færøske melodier og de utrolige naturfænomener, han kender fra sin opvækst på Sandoy.

kr. 139,95
Image Jørgen Plaetner: Electronic Music
Jørgen Plaetner (1930-2000) var en af den elektroniske musiks tidligste pionerer i Danmark. Han skabte de fleste af sine 57 værker i perioden 1960-1974, men hans ouevre omfatter også værker for orkestre og ensembler, klaversonater og værker for børn og unge. De otte værker på denne cd er milepæle i Jørgen Plaetners produktion såvel som i tidlig dansk elektroniske musik.

kr. 69,95
Image Bent Lorentzen: Koncerter
Erik Kaltoft, Martin Schuster, Niels-Ole Bo Johansen, Klaus Gottlieb, Henrik Husum, Århus Sinfonietta, Thomas Søndergård, Søren Kinch Hansen

I Bent Lorentzens instrumentalkoncerter føres lytteren på en spændende rejse gennem soloinstrumentets musikalske og lydlige univers, hvor elementerne drama, dialog og duel udforskes i tæt samspil med orkestret. Dette er original musik, som på humoristisk vis både overrasker og glæder.

kr. 69,95
Image Jørgen Plaetner: Episodes & Collisions
Helene Gjerris, LINensemble

Den nu afdøde komponist er først og fremmest kendt som brav pioner indenfor elektronmusikken. Men Plaetner havde flere strenge at spille på. Kammermusikken og sangcyklen på denne cd komponerede han sent i livet i sit svenske eksil, og der er stof til eftertanke i både musik og tekster. Hør hvordan det garvede LINensemble og mezzosopranen Helene Gjerris åbner op for Plaetners forfinede, akustiske verden, som byder på ganske andre facetter end komponistens elektroniske eksperimenter.

kr. 69,95
Image Hans-Henrik Nordstrøm: Finnegan's
Århus Sinfonietta, Kaisa Roose, Søren Kinch Hansen, Giordano Bellincampi

Hans-Henrik Nordstrøm (f. 1947) har markeret sig som en alsidig komponist med talrige bestillinger og opførelser fra førende orkestre, ensembler og solister i ind- og udland. Han stræber konstant efter ekspressivitet, klanglig mangfoldighed og variation. Værkerne på denne cd demonstrerer hele paletten af Nordstrøms ekspressive talent med inspiration fra naturens lunefulde stemninger til de enestående australske aboriginals og James Joyce's fængende bog Finnegan's Wake.

kr. 69,95
Image Simon Steen-Andersen: Pretty Sound
Simon Steen-Andersen, Asamisimasa

Mikrofonerne er sat helt tæt på instrumenterne i Simon Steen-Andersens fem stykker på denne cd, så alle de små klange og støjlyde, man normalt forsøger at undertrykke, får en central plads i musikken. Den unge, danske komponist har de seneste år etableret sig internationalt med helt overraskende tænkemåder og stor evne til at forvandle idéerne til musik. Original musik, der både er anderledes og nytænkende, men samtidig også poetisk og overvældende.

kr. 69,95
Image Finn Savery: Chamber Music
Anne Mette Stæhr, Svend Winsløv, Finn Savery, John Kruse, The Synergie Guitar Quartet

Finn Savery er en alsidig musiker og komponist. Gennem hele sin karriere har han været aktiv som udøvende jazzpianist og klassisk komponist. Han har et udogmatisk forhold til musikalske stilarter og komponerer i et bredt område mellem tonal tradition, europæisk modernisme, folkemusik, populærmusik, jazz og rock. Denne CD byder på Saverys kammermusik, som rummer de mest koncentrerede udtryk for hans kunstneriske personlighed, såvel spændstigheden og humor som artistisk kunstfærdighed og lyrisk følsomhed.

kr. 69,95
Image Niels Rosing-Schow: Granito y arco iris
Århus Sinfonietta, Jean Thorel, Guillaume Hodeau

Det mest konstante tema i komponisten Niels Rosing-Schows musik er naturen. Han er fascineret af bølgernes mønstre, vindens bevægelse og kontrasterne mellem lys og mørke, og ofte afleder han sine musiks strukturelle mønstre fra disse naturfænomenernes visuelle fremtræden. Denne samling af nye kammer- og orkesterværker fremviser Rosing-Schows subtile fornemmelse for instrumental farvelægning og hans udpræget ’organiske’ tilgang til det at komponere.

kr. 69,95
Image Else Marie Pade: Aquarellen über das Meer / Illust
På denne CD præsenteres to nye værker af Else Marie Pade (f. 1924) som aldrig før har været udgivet eller sågar opført ved en koncert: Et overvejende akustisk stykke, Aquarellen über das Meer I-XXI og det helt elektroniske 4 Illustrationer. Skønt der hidtil er udgivet adskillige cd'er med Else Marie Pades musik, venter der stadig nye oplevelser forude, før vi har det fulde overblik over hendes banebrydende musikalske bedrifter.

kr. 69,95
Image Niels Marthinsen: Snapshot Symphony
Stefan Schulz, Håkan Björkman, Jörgen van Rijen, Christian Lindberg

Komponisten Niels Marthinsen (f. 1963) tilhører den generation, som er vokset op med tegneserier, superhelte og science fiction, og Marthinsen hilser disse universer velkommen i sin symfoniske musik. På denne indspilning finder man hans Snapshot Symphony (2009), to af hans særlige opera-trailere og den usædvanlige Koncert for tre tromboner og orkester “In the Shadow of the Bat” (2009) – alt sammen lagt i hænderne på Aarhus Symfoniorkester dirigeret af den legendariske trombonist, Christian Lindberg.

kr. 69,95
Image Gunnar Berg: Chamber Music Works with Piano
Signe Asmussen, Torben Snekkestad, John Ehde, Kenneth Larsen, Arne Balk-Møller, Niels Ullner, Søren Monrad, Per Morten Bye

Den danske komponist Gunnar Berg (1909-89) var en del af det internationale, modernistiske miljø i efterkrigstidens Europa, og hans musik er først for nylig for alvor blevet kendt og anerkendt i hjemlandet. Denne premiereindspilning af en række af Bergs kammermusikværker med klaver fra 1950erne og 60erne byder på usædvanlige instrumentkombinationer med bl.a. saxofon, trompet, basklarinet og marimba samt hovedværket Tøbrud (Thaw) fra 1961, hvis titel med tiden kan siges at have fået symbolsk betydning i forhold til den fornyede opmærksomhed omkring komponisten.

kr. 69,95
Image Jeep Just Christensen: Songs & Movements
Ensemble SCENATET, Jeppe Just Instituttet

★ ★ ★ ★
"... Jeg kan af ærligt hjerte anbefale dette møde med en komponist, der går i barndom og rumsterer med resterne fra de 1980'er lyde, han voksede op med..."
Magasinet Klassisk Jens Cornelius (Feb. 2016)

Komponisten Jeppe Justs musik handler om genbrug, nostalgi, skrammelinstrumenter - og legetøj. På denne premiereindspilning medvirker komponisten selv med sit eget "band", Jeppe Just Instituttet, som spiller på selvopfundne, hjemmebyggede og legetøjs- instrumenter som æggedeler, klapstige, kaffekværn, legetøjsklaver og melodika.

kr. 139,95
Image Anders Brødsgaard: Galaxy
Odense Symfoniorkester, Christopher Austin

Anders Brødsgaard (f. 1955) er et sjældent kompositorisk talent og en stærk, mangefacetteret stemme i det danske musikliv. Hans store, ensatsede orkesterværk Galaxy er konstrueret som en lang hypnotisk spiralbevægelse, som finder sted i et rum af vægtløshed, i uforudsigelige mønstre og bløde sammenstød. Parret med den diverterende Monk’s Mixtures for lille orkester, giverGalaxy det fulde perspektiv på en komponist, som trækker på sin arv og på samme tid konstant er på vej mod nye horisonter.

kr. 69,95
Image Niels Rosing-Schow: Peinture du temps
TM+, Laurent Cuniot

CD-udgivelsen Peinture du temps er resultatet af et mangeårigt samarbejde mellem komponisten Niels Rosing-Schow, det franske eliteensemble TM+ og dirigenten Laurent Cuniot. De fem værker, som her udkommer på CD for første gang, kredser alle om tiden som tema. Tiden som bevægelser, som forløb, som aftryk eller afbildninger - og tiden som rum. Den musikalske hukommelse - erindringen - er det lærred, hvorpå musikken - tiden - maler sit billede", har Niels Rosing-Schow sagt om titelværket.

kr. 69,95
Image Fuzzy: Chimes of Memory
JTine Rehling, Grethe Krogh, Jeanette Balland

”Chimes of Memory” præsenterer en vidtfavnende samling værker af komponisten og musikeren Fuzzy, som i titelværket fra ser dybt ned i erindringens brønd - indspillet på en historisk DR-synthesizer. I de øvrige værker møder vi grandios orgelmusik - skrevet til Notre Dame Kirken og organist Grethe Krogh - side om side med humoristiske, eksperimenterende og drømmende klange indspillet på saxofon, harpe og ikke mindst komponistens elskede gamle flygel...

kr. 139,95
Image Jexper Holmen: Oort Cloud
Frode Andersen, accordion
Frode Haltli, accordion
Torben Snekkestad, saxophone

"Oort Cloud is a 40-minute sphere of sound, inspired by the cloud of comets believed to surround the solar system a light-year away. The music is extremely slow and relentless, not unlike a cosmic disaster"
(Jexper Holmen)

kr. 69,95
Image A Hand for Holmboe
Den danske DJ, producer og komponist Katrine Ring er en af de få DJs på verdensplan, som har specialiseret sig i klassisk musik. På dette album remixer og dekonstruerer hun en række kammerkoncerter af komponisten Vagn Holmboe (1909-96) i en musikalsk gemmeleg, som lader værkerne genopstå i et konstant spil med genkendelse og erindring. Originalindspilningerne af DR UnderholdningsOrkestret og dirigent Hannu Koivula medfølger som bonus-CD.

kr. 69,95
Image Birgitte Alsted : Agnete's Laughter
Komponisten Birgitte Alsted (f. 1942) har været pioner for den elektro-akustiske musik i adskillige årtier, med litteratur og poesi som sin hovedinspirationskilde. Denne CD præsenterer for første gang på CD fire af Alsteds vigtigste værkermed den dramatiske lydcollage Agnetes latter som det fascinerende titelværk.

Birgitte Alsted modtog I 2011 Statens Kunstfonds pris til kvindelige komponister for Agnetes latter, som er skrevet til Suste Bonnéns skulpturgruppe Agnete og havmanden på bunden af Slotsholmskanalen ved Højbro i København.

kr. 69,95
Image Rune Glerup: Dust Encapsulated
Neel Bramsnæs Teilmann, Mathias Friis-Hansen, Gáman, Athelas Sinfonietta Copenhagen, Pierre-André Valade, Rune Glerup

Den danske komponist Rune Glerup (f. 1981) arbejder rumligt med sin musik. I stedet for at møde en narrativ musikstrøm kan lytteren med denne CD opleve selvstændige, tredimensionelle blokke af lyd, som kan betragtes fra mange forskellige vinkler - og samtidig har en stærk energi mellem sig.

kr. 69,95
Image Ole Buck: Sinfonietta Works
Athelas Sinfonietta Copenhagen / Jesper Nordin

★ ★ ★ ★
"....Jeg har lyst til at høre denne rensende musik igen og igen, og måske forstår jeg den først om en rum tid."
Magasinet Klassisk Andrew Mellor, September 2016

Da komponisten Ole Buck sidste år fyldte 70, blev han fejret af Athelas Sinfonietta, som spillede to portrætkoncerter for fulde sale. Her fik publikum endelig muligheden for at lære en komponist at kende, som siden 80’erne har levet en nærmest hemmelig kunstnerisk tilværelse. Nu kan Bucks poetiske og transparente sinfoniettaværker, som ofte er stærkt inspireret af naturen, opleves for første gang på CD med Athelas og Jesper Nordin.

kr. 79,95
Image Rued Langgaard: Antikrist
Thomas Dausgaard, Sten Byriel, Anne Margrethe Dahl, Helene Gjerris, Poul Elming, Susanne Resmark, Camilla Nylund, Jon Ketilsson, Johnny van Hal, John Lundgren, Morten Suurballe

En religiøs mysterieopera. En storslået dommedagsvision. Et uophørligt mareridt. Der er ikke sparet på krudtet på denne SACD-indspilning af Rued Langgaards ekstraordinære allegoriske opera Antikrist fra 1923. Operaen blev afvist tre gange af Det Kongelige Teater, men i 2002 var tiden omsider moden til den forrygende danske førsteopførelse i Christiansborg Ridehus. Dacapo Records er stolte over at præsentere Langgaards mesterværk på SACD med en stjernebesætning fra Det Kongelige Teater og Radiosymfoniorkesteret under ledelse af Thomas Dausgaard

kr. 239,95
Image Vagn Holmboe: Sinfonias Nos. 1-4
Søren Elbæk, Troels Svane, DR UnderholdningsOrkestret, Hannu Koivula

Lyden af Holmboes sinfoniaer og værket Chairos er blændende intens. Her males i lange, brede strøg med både dybsind og patos. De klare linier og prægnante rytmer viser komponistens inspiration fra østeuropæisk og japansk folkemusik, mens hans særlige symfoniske stil har rødder helt tilbage til Haydn. Dacapos cd-indspilninger af Vagn Holmboes musik har i de senere år fået det internationale musikpublikum til at rette blikket mod Danmark. Holmboes fire sinfoniaer udkommer i en særlig lille boks med plads til en ekstra cd. Sinfoniaerne kan nemlig høres på to måder: enten som fire separate værker eller som det samlede værk Chairos, hvor den fjerde sinfonia brydes op og danner ramme om de øvrige tre.

kr. 119,95
Image Symphony No. 9
Cornelia Ptassek, Susanne Resmark, Michael Weinius, Steffen Bruun, DR SymfoniOrkestret, DR KoncertKoret, Michael Schønwandt

»Fortjener en genopdagelse« Magasinet Klassisk

Paul von Klenaus monumentale Symfoni nr. 9 blev komponeret i København i 1945 som komponistens sidste, store værk; en ekstraordinær fusion af et requiem med latinsk tekst og en traditionel symfoni skrevet for orkester, kor og fire solister. Manuskriptet lå derefter ukendt hen i mere end 50 år, indtil det dukkede op ved fundet af en stor samling Klenau-manuskripter i Wien i 2001. Først i 2014 – efter grundig redigering af Det Kongelige Bibliotek – blev værket uropført af DR SymfoniOrkestret og dirigent Michael Schønwandt. Denne premiereindspilning præsenterer symfonien i sin helhed: et grandiost værk med bade tonale, atonale og endda dodekafone passager, meget langt fra den stil som ellers dominerede det danske post-Nielsen musikliv i 1940erne.

kr. 139,95
Image Vagn Holmboe : Key Masterpieces
Eva Østergaard, Mikkel Futtrup, Giordano Bellincampi, Johan Reuter, Helge Rønning, Athelas Sinfonietta Copenhagen, Trio Ondine, DR UnderholdningsOrkestret, Hannu Koivula

Vagn Holmboe (1909-1996) er i dag anerkendt som en af det 20. århundredes store komponister. Hans internationale format står tydeligt frem i de eminente samlinger af strygekvartetter og kammerkoncerter. Men også i kammermusikken, solo- og vokalværkerne træder store personlighed i karakter med en helt særlig nordisk tone. Vagn Holmboe ville i 2009 være fyldt 100 år. Det fejrer Dacapo med denne samling, der giver et sjældent dybt indblik i komponistens musikalske verden.

kr. 149,95
Image J.P.E. Hartmann: Key Masterpieces
Inger Dam-Jensen, Poul Elming, Elisabeth Zeuthen Schneider, Bohudmila Jedlickova, DR SymfoniOrkestret, Michael Schønwandt, Thomas Dausgaard

J.P.E. Hartmann (1805-1900) komponerede musik igennem hele otte årtier og var, højt beundret af Grieg, stildannende indenfor den nordiske nationalromantik. I kølvandet på de gamle danske mestre Weyse og Kuhlau overtog Hartmann scenen og blev selve eksponenten for den nationale tone. De fineste eksempler herpå skal findes i bl.a. de bemærkelsesværdige klaversonater, i de mesterlige skuespil-ouverturer og i operaen Liden Kirsten, som i samtiden bedømtes for at være selve essensen af danskhed.

kr. 149,95
Image C.E.F. Weyse: Key Masterpieces
Tivolis Koncertkor, Giordano Bellincampi, Thomas Trondhjem, Bohudmila Jedlickova, DR UnderholdningsOrkestret, Adam Fischer, Odense Symfoniorkester, Ole Schmidt, Tivolis Symfoniorkester, Det Kongelige Kapel, Michael Schønwandt m.fl.

Denne samling af Weyses bedste vokale og instrumentale værker udgør et strålende portræt af komponisten, som regnes som den første repræsentant for dansk guldaldermusik.

Med denne smukt indbundne dobbelt-CD i Dacapos Perspectives serie møder du Weyses sangkunst i form af hans populære Julekantate og et udvalg af melodiøse solosange med orkester- og klaverakkompagnement. Her er også et par tidlige romantiske symfonier, som var de allerførste der blev komponeret i Danmark, og smukt afbalancerede stykker for soloklaver.

kr. 149,95
Image Electronic Music at Diem 1987-2012
Line Tjørnhøj, Carl Bergstrøm-Nielsen, Morten Riis, Michael Nyvang, Birgitte Alsted, Dan Turéll, Bjørn Svin, Hans Hansen, Jørgen Teller, Rasmus Lunding, Daniel Rothman, Puzzleweasel, Halfdan E., Anker Fjeld Simonsen, Jonas Olesen (ir), Jonas R. Kirkegaard, Richard Devine, Ane Østergaard, Sofus Forsberg, Diem, Wayne Siegel

Historien om DIEM (Dansk Institut for Elektronisk Musik) er historien om 25 års tro på, at den nyeste teknologi kan flytte musikalske grænser, skabe nye lyde, nye strukturer og bringe musikkens udvikling ind i fremtiden. Denne dobbelt-CD præsenterer et bredt udvalg af værker produceret på DIEM fra 1987 til 2012; alle gengivet i deres oprindelige form og mange udgivet for første gang på denne CD.

kr. 69,95
Image Per Nørgård: GILGAMESH & REJSEN IND I DEN GYLDNE S
"Most enchantingly beautiful" (American Record Guide)

To ikoniske værker af Per Nørgård.

kr. 239,95
Image String Quartets by Rasmussen and Sørensen
Arditti Quartet

Den berømte Arditti kvartet spiller strygekvartetter af Bent Sørensen og Karl Aage Rasmussen.

kr. 239,95
Image RUDERS; ABRAHAMSEN
Peter Fabricius, bratsch
Anton Kontra, violin
Kontra Kvartetten
Boris Samsing, violin
Morten Zeuthen, cello

Hans Abrahamsen, komponist
Poul Ruders, komponist


"The Kontra Quartet capture both the brusque quirkiness and the delicate pathos of these works."
BBC Radio

kr. 119,95
Image Image Image Image Image
Min Konto
Min Indkøbskurv: 0 varer