Acceptér Cookies

Naxos bruger cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og gøre det lettere for dig. Ved at bruge vores hjemmeside accepterer du dette
Jeg accepterer
Image
Danske Sange på sommertilbud

Kendte sange og korværker - 25%

De danske sange høres ej nok!
I østen stiger solen op, Danmark nu blunder den lyse nat, Septembers himmel er så blå, Natten er så stille, Hyrden græsser sine får

Gå på opdagelse i danske sange for kor og solister.

Medvirkende er blandt andre: Ars Nova Copenhagen, DR Vokaleensemblet, Canzone-koret, Theatre of Voices og Sokkelund Sangkor.
Signe Asmussen, Else Torp, David Danholt og Mathias Hedegaard.

Få et indblik i vores sangkultur med tekster på svensk, dansk, latin, tysk og sågar med lidt færøsk fra hele vores musikhistorie.
Viser 17 varer
Image Serenades and Romances
Et fornemt samarbejde mellem dirigent og solist skaber fortolkninger, der stråler af smittende glæde og erotisk glød, af ungdommelig hjertebanken og koglende sommernætter. Ikke til at stå for.
( ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ Politiken; )

Det er rigtig skønt alt sammen … Hedegaard giver mindelser om ingen ringere end Aksel Schiøtz. Når han synger 'Skønjomfru luk dit vindue op' lyder det så sødt som i gamle dage.
(* * * * * Berlingske Tidende)

Om det skyldes den korte, intense sommer og de lyse nætter er ikke til at sige, men dansk musik er fyldt med serenader. Særligt i sangene fra romantikken dyrker man virkelig det sværmeriske og længselsfulde ved sommerens lys og nattens mystik. Der er også en charmerende kyskhed og en blanding af lykke og vemod i mange af de danske serenader og kærlighedsromancer. Det gælder sjældent liv eller død - oftere bare naboens datter. Eller også er selve drømmen om kærligheden egentlig nok.

kr. 89,96 (kr. 119,95)
Image Love Songs
Mathias Hedegaard, Tove Lønskov
Kærlighedssange af tre mestre fra den danske romantik: Weyse, Heise og Lange-Müller. Deres sange med klaver har sat uudsletteligt præg på den danske musik, hvor småt er godt og kan rumme en verden af længsel og glæde.
"Hedegaard has an exquisite voice which
deserves to be heard."
(musicweb international)


kr. 104,96 (kr. 139,95)
Image Fra Højskolesangbogen
Den Aksel Schiøtz-lette Danholt, den jordnært rørende Asmussen og en pianist, der ånder små mirakler. (Jan Jacoby, Politiken)

Den danske folkelige sang er efterhånden et vidt begreb, der strækker sig fra moderne evergreens til de tusinder af korsangere over hele landet, som kan synge de mest komplicerede flerstemmige satser. Begyndelsen til det hele er dog Højskolesangbogen, som stadig er den danske sangs urkilde.

kr. 89,96 (kr. 119,95)
Image Morgen- og aftensange
Else Torp, Mathias Hedegaard, Marie Rørbech

Hedegaard gør indtryk med ekspressiv iver og en ualmindeligt smuk, fast tenor af tysk type, mens Torps humørfyldt lette sopran og enkle foredrag rammer det i bedste forstand barnlige i Ingemanns sange (Jan Jacoby, Politiken)

Mathias Hedegaard og Else Torp deler i porten, og gør det begge fint, med Marie Rørbech som akkompagnatør på klaveret.
(Musikeren, 09/2006)


Med deres beskedne form hører B.S. Ingemanns og C.E.F. Weyses Morgen- og aftensange til det ypperste i dansk musik og rummer uden tvivl de mest koncentrerede satser i dansk musikhistorie. En ting er de kendte melodier, som bl.a. ‘I Østen stiger solen op’, ‘Lysets engel går med glans’, ‘Nu titte til hinanden’ og ‘Dagen går med raske fjed’ (‘Altid frejdig når du går’), som generation efter generation af børn tidligt er blevet tiltrukket af.

kr. 89,96 (kr. 119,95)
Image Golden Age of Danish Partsong
The Golden Age of Danish Partsongs Ars Nova Copenhagen Paul Hillier, dirigent
komponister: Niels Wilhelm Gade, Johan Peter Emilius Hartmann, Peter Arnold Heise, Friedrich Kuhlau, Thomas Laub, Carl Nielsen, Ib Nørholm, Svend S. Schultz, Christoph Ernst Friedrich Weyse,

Den danske guldalder i første halvdel af 1800-tallet er kendt som en periode med en overflod af kunstneriske udfoldelser og berømte begavelser som H.C. Andersen, Søren Kierkegaard og komponister som C.E.F. Weyse og Niels W. Gade. Men ifølge den engelske kordirigent Paul Hillier, som i mere end 10 år har været chefdirigent for Ars Nova Copenhagen, kan man faktisk i dag tale om en fortsat "guldalder" for dansk kormusik. Derfor rummer denne samling af Hilliers danske guldalderperler både klassiske, romantiske værker og musik fra de efterfølgende generationer helt op til vor tid.

kr. 104,96 (kr. 139,95)
Image Der Er Et Yndigt Land
Med denne cd kan du putte et stykke Danmark i lommen. Den rummer musik, der har overskredet genrebetegnelsen "klassisk", og er blevet til nationale ikoner.
Musik, der høres igen og igen ved festdage i kongehuset, ved gallaforestillinger, sportskonkurrencer, statsbesøg og andre nationale begivenheder. Set i det lys er cd'en en souvenir. Men den kan også høres som et portræt af Danmark, fra den tid, hvor det nationale var i centrum af livet og kunsten.

kr. 59,96 (kr. 79,95)
Image Songs
Otto Mortensen (1907-86) var en af 1900-tallets fineste danske sangkomponister. Hans produktion rækker fra enkle sange, der indgår i Højskolesangbogens kernerepertoire, til mere fordringsfulde kunstsange, der kræver stor teknisk kunnen. Desuden har han skrevet eller arrangeret en lang række sange for kor, og han er ikke for ingenting en af de danske kors yndlingskomponister. Han har også skrevet en række kammermusikværker, en symfoni og enkelte andre større instrumentalværker, men vokalmusikken var uden tvivl den genre, der stod hans hjerte nærmest.

kr. 89,96 (kr. 119,95)
Image Danske Sange - Drømte mig en drøm
Michala Petri
VokalEnsemblet / Michael Bojesen

Michala Petri, DR VokalEnsemblet og dirigenten Michael Bojesen har her fundet sammen i et nyt projekt. "Drømte mig en drøm" er en spændende og stemningsfuld buket af gamle og nye, danske sange.
Sangene er her fornyet af Michael Bojesens smukke og spændende arrangementer for Michalas blokfløjter og DR VokalEnsemblet. Sangene spænder fra den ældste nedskrevne danske sang: "Drømte mig en drøm i nat" over "Stille, hjerte, sol går ned" og "Nu er jord og himmel stille" til "Svantes lykkelige dag" og Kim Larsens "Om lidt bli'r her stille"

kr. 104,96 (kr. 139,95)
Image A Cappella
Canzone-Koret, Frans Rasmussen
Det var i sine kirkelige værker, Niels Otto Raasted drog erfaring fra studierne med den tyske komponist Max Reger. Resultatet blev smukke polyfoniske a cappella værker, der trækker på arven fra renæssancen og barokken blandet med vovede harmoniske ideer.

kr. 89,96 (kr. 119,95)
Image Værker for a cappella kor
Vagn Holmboe har en meget stor produktion af korværker bag ham, som har gjort at man her har lavet et drastisk valg ud af det gængse materiale.
Udvalget er baseret på at vise bredden af Holmboe - hans udvikling som komponist, hans valg af emner, musikalske "vægt", sprog og temperament.kr. 89,96 (kr. 119,95)
Image Så syng da, Danmark!
Kor72
Michael Bojesen, piano
Kasper Vadsholt, double bass


På denne CD inviterer et kor af 400 Carl Nielsen-fans alle til at synge med på 19 af komponistens mest elskede sange i en optagelse fra DR Koncerthuset under dirigent Michael Bojesen, som også selv akkompagnererkr. 59,96 (kr. 79,95)
Image Sommarfugledalen (Butterfly Valley)
Komponisten Svend Nielsen (f. 1937) er en vigtig person i dansk musik. Han har gennem årene skabt en fornem produktion af værker i en romantisk-impressionistisk tradition og som komponist balancerer han mellem det lyriske og det koncise. På denne cd præsenteres Svend Nielsens mest omfattende vokalværk Sommerfugledalen, en udsættelse af Inger Christensens berømte sonetkrans fra 1991. Værket er en poetisk vokal kammermusik, der udfolder sig i en storladen og sanselig tour de force. Et hovedværk i ny dansk musik.

kr. 89,96 (kr. 119,95)
Image Korværker
Per Nørgård
Mytisk Morgen - Korværker II
Ars Nova Copenhagen
Jens Schou, bass clarinet
Tamás Vetö, dirigent
Per Nørgårds kormusik er en essentiel indgang til komponistens univers og reflekterer det fulde spektrum af hans originalitet. Med værket Mytisk Morgen som omdrejningspunkt fortolkes Nørgårds nyeste korværker af Ars Nova Copenhagens tolv sangere og klarinettist Jens Schou på denne SACDudgivelse, som ud over titelværket byder på premiereindpilninger af fire nye a cappella værker og et genhør med en af moderne dansk kormusiks absolutte klassikere, Wie ein Kind fra 1980.

kr. 97,46 (kr. 129,95)
Image Buxtehude and his Circle
★ ★ ★ ★ ★
"...Fremdrift og transparens karakteriserer disse fortolkninger, som atter engang vidner om ensemblets ambitionsniveau og begavede indsigt i netop denne del af musiklitteraturen..."
Fyns Amts Avis 2016

Dietrich Buxtehude var ikke alene sin tids største orgelvirtuos og en berømt komponist af både kirkelig og verdslig musik; han var også en højst initiativrig og innovativ kunstner med en enestående evne til at forme netværk omkring sig. Denne CD, indspillet af Theatre of Voices og dirigent Paul Hillier, giver en sjælden indsigt i kredsen omkring Buxtehude – et musikalsk fællesskab i både tid og sted med venskaber, lærer-elev forhold og endda familiebånd; et netværk af fremragende komponister fra nordtyske musikerfamilier, som alle virkede i Skandinavien i løbet af 1600-tallet.

kr. 104,96 (kr. 139,95)
Image Scandinavian Cantatas
Nomineret til P2 prisen i kategorien Årets Vokal udgivelse 2011
Denne udgivelse bringer et ganske usædvanligt udvalg af Dietrich Buxtehudes vokalmusik indspillet af det Grammy-vindende ensemble Theatre of Voices, dirigeret af Paul Hillier. Blandt disse sjældent hørte værker med tekst på svensk og latin, finder vi kantater formet som virtuose koncerter, arier og koraludsættelser samt Buxtehudes eneste værk i stile antico, Missa alla brevis

kr. 104,96 (kr. 139,95)
Image Songs
Henriette Bonde-Hansen, Christen Stubbe Teglbjærg

Poul Schierbeck (1888-1949) is the most important composer of popular songs in Denmark between Carl Nielsen and Otto Mortensen. The song for which he is by far the best known is I Danmark er jeg født. His output also includes large-scale art songs and song cycles. All of these are represented on this CD.

kr. 89,96 (kr. 119,95)
Image Songs for Choir
"Det er underligt, at naar jeg skriver disse letfattelige, enkle Melodier er det som om det slet ikke er mig der komponerer; det er som om det var det danske Folk som ønsker noget igennem mig." Sådan sagde Carl Nielsen, der blev en lidenskabelig fornyer af den danske sangtradition med sine flere hundrede kunst- og fællessange. På denne nye indspilning præsenterer Ars Nova Copenhagen et udvalg af Nielsens mest elskede, folkelige sange fra Højskolesangbogen i firstemmig a cappella-udsættelse af komponistens egen klaversats.kr. 104,96 (kr. 139,95)
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Min Konto
Min Indkøbskurv: 0 varer