Acceptér Cookies

Naxos bruger cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og gøre det lettere for dig. Ved at bruge vores hjemmeside accepterer du dette
Jeg accepterer
Image
FEBRUAR 2017

Abonnér på Månedens CD

Vi håndplukker hver måned en CD blandt de bedste og mest anmelderroste udgivelser og sender til dig.

Du sparer 33% og får fri fragt.


For februar har vi udvalgt det anmelderroste album
'Romantic Violin Concertos', spillet med sjæl og brillans af en af Danmarks store solister, violinist Christina Åstrand.
Læs mere om udgivelsen HER

Du kan selvfølgelig altid afmelde Månedens CD. Vi sender dig en mail med info om CD'en, så du kan se, om det er noget for dig, inden vi sender den.

Start dit abonnement HER
Viser 1 vare
Image Romantic Violin Concertos
MÅNEDENS CD I FEBRUAR
Smeltende dejlig musik, spillet med sjæl og brillans af Christina Åstrand.

Det vrimler ikke ligefrem med danske violinkoncerter fra romantikken. Men disse tre væsentlige bud på genren slår fast, at den store romantiske violinkoncert bestemt hører hjemme i dansk musik. Fra Niels W. Gades stort anlagte og fornemt instrumenterede koncert fra 1880 over P.E. Lange-Müllers koncert fra 1902 med dens mange rørende melodier. Til årtier senere hvor Rued Langgaard blander gamle dyder med nye strømninger i sin korte pastiche over violinkoncerten. Det er tre sjældent opførte værker, som på denne udgivelse præsenteres af en af Danmarks store solister, Christina Åstrand, her i fint finsk selskab med Tampere Filharmoniske Orkester og dets chefdirigent John Storgårds.

"I 1880 skrev Gade en koncert for violin og orkester, der siden har haft det ligesom Schumanns violinkoncert: Den er bedre end sit rygte. Christina Åstrand får virkelig vist, hvor passioneret, klart formuleret og flot en solokoncert det drejer sig om. Dirigenten John Storgårds giver orkestersatsen helhjertet retning, kraft og kant, og med sit lysende, sitrende klare solospil står solisten ikke tilbage for dirigent og orkester. Resultatet er en klar succes."
(Fire hjerter i Politiken)

kr. 149,75
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Min Konto
Min Indkøbskurv: 0 varer