Acceptér Cookies

Naxos bruger cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og gøre det lettere for dig. Ved at bruge vores hjemmeside accepterer du dette
Jeg accepterer
Image
Roste Anmeldelser

Anmeldt af Dagspressen

Vi har samlet de fleste af vores anmeldelser her.
Der kommer hele tiden nye til - klik herinde, når du har brug for en god gave, som skal være godt anmeldt.
Viser 60 varer
Image Violin Concertos
5 ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ i Politiken
De har en frækhed og en måde at få musikken til at leve på

De 5 mest brillante koncerter for violin, blev alle nedskrevet før Mozart var 19 år! han var ikke engang 15 år før han begyndte at komponere violinkoncerter, som blev brugt som baggrundsmusik til receptioner i Salzburg. En umættelig iver for selvstændighed ville dog lede den unge koncertmester til åbenlyst at udfordre de musikalske former, innovere med genrer, humor og frivolitet, som alt kan høres i dette første herlige samarbejde mellem violinisten Isabelle Faust og musikerne fra: Il Giardino Armonico



kr. 169,95
Image Complete Violin Concertos
4 ❤ ❤ ❤ ❤ i Politiken
Ehnes har en dejlig sødme i tonen og en
fin omhu i foredraget, og han går efter syngende
linjer og klassisk balance.

James Ehnes is recognised the world over as one of the great violinists of our time – famed for his brilliant technique and musical intelligence as both soloist and chamber musician. These recordings of the complete Mozart Violin Concertos made over ten years ago for CBC and long out of the catalogue sound as fresh as the day they were made. James directs a hand-picked orchestra of colleagues who are as meticulous and fine musicians as he is. The cadenzas in all the concertos are by Ehnes who studied the composer’s own cadenzas of the contemporaneous piano concertos–especially Nos 8 & 9 K246 and 271.

kr. 149,95
Image So Many Things
So Many Things - Otter, Anne Sofie von (mezzo-soprano)

Hendes nærmest talte, let distortede udgave af Björks ’Hunter’ sidder, hvor den skal. Brooklyn Rider løfter og støtter, men flyver også selv, og med et mikset materiale får von Otter og hendes amerikanske strygere skabt
en helhed, der ikke lader sig rubricere, men til gengæld lader sig høre mere end en gang.
Politiken
♥ ♥ ♥ ♥


kr. 149,95
Image Duo Sessions
★ ★ ★ ★
"Det ene øjeblik er musikken ligefrem musikantisk, det næste øjeblik imiterer de to strygeinstrumenter en sanger, der krænger sin sjæl ud."
Magasinet Klassisk Esben Tage november/december 2016

kr. 190,00
Image Violin Concertos (SACD)
★ ★ ★ ★ ★ ★
"En overset stjerne: Man får det indtryk, at der ikke findes musik, som Vadin Gluzman hellere vil spille end netop denne."
Magasinet Klassisk Jens Cornelius november/december 2016

kr. 149,95
Image Cavalleria Rusticana & Pagliacci
★ ★ ★ ★ ★ ★
"Damiano Michieletto har valgt at skrælle det turistvamle fernis af den traditionelle opfattelse af de to operaer, så de fremstår virkelighedsnære (...) Opsætningen er fuld af narrative finesser, uden at det bliver for langhåret og intellektuelt."
Magasinet Klassisk Steen Chr. Steensen november/december 2016


kr. 270,00
Image The Rape of Lucretia

★ ★ ★ ★ ★
"Alle klichéer er skrællet bort: Tragedien står malet i ansigterne fra begyndelsen, men hvert skridt mod afgrunden tages med vibrerende nærvær."
Magasinet Klassisk Esben Tage november/december 2016




kr. 270,00
Image Sonatas

★ ★ ★ ★ ★
"Angela Hewitt springer nogle årtier af musikhistorien over i sin tilgang og forfriskende nok nærmer sonaterne sig den tidlige Beethoven. (...) Instrumental barokmusik har tendens til blive en kende monokrom, det er dog ikke tilfældet med Scarlatti, hvor hver sonate visker tavlen ren."
Magasinet Klassisk Per Rask Madsen november/december 2016

kr. 149,95
Image I Due Foscari
★ ★ ★ ★ ★
"Domingo synger sig kraftfuldt og med varieret udtryk ind i rollen som en splittet far, der ikke blot mister sin søn, men også sin titel og position i byen og i sidste ende ikke længere kan leve."
Magasinet Klassisk Steen Chr. Steensen november/december 2016





kr. 270,00
Image Brahms
★ ★ ★ ★
"...en yderst detaljeret og seriøs kontrolfreak. Klarhed er altafgørende for ham, her er balance, gennemsigtighed og tydelig formbeskrivelse."
Magasinet Klassisk Jens Cornelius november/december 2016


kr. 149,95
Image Poliuto
★ ★ ★ ★ ★
"Donizetti for ørerne: Den nye dvd ryger direkte ind på toppen af listen over 'Poliuto'-indspilninger i min bog. En liste, som trods alt omfatter både 1960-liveoptagelsen fra La Scala med Callas og corelli og Sonys cd-indspilning med Carreras og Ricciarelli fra 1986."
Magasinet Klassisk Henrik Engelbrecht november/december 2016


kr. 270,00
Image Saul
★ ★ ★ ★
"Beskrivelsen af kong Sauls mentale deroute fremstilles fantastisk og frygtløs af den britiske baryton Christopher Purves."
Magasinet Klassisk Steen Chr. Steensen november/december 2016




kr. 270,00
Image Vier Ernste Gesänge
Matthias Goerne, baryton
Christoph Eschenbach, piano
MÅNEDENS CD I NOVEMBER
Pris for abonnenter: 99,95 kr.
Læs mere HER

♥ ♥ ♥ ♥
"...Dirigenten Christoph Eschenbach ved flyglet minder om, at han først og sidst er pianist. Han kan berolige »det syge hjerte« i fem sange til tekster af Heine, og når Goerne slipper kroppen og lader stemmen svæve, er der dømt gribende weltschmerz..."
Politiken Thomas Michelsen, oktober 2016

"...but Goerne's recording must be among the finest of recent accounts: certainly he's a better fit, ... in terms of voice than Ian Bostridge, for all the Engilish tenor's artistry; and ... his approach to that of the rather more burly and garrulous Thomas Quasthoff."Gramophone 2016



kr. 149,95
Image Piano Music
Niklas Sivelöv, piano


"...In short, this is a fascinating, involving disc by a multi-faceted musician. The recording is terrific throughout, with plenty of presence... Avid Fanfare readers might recognize the name of Swedish pianist Niklas Sivelöv from reviews of his recordings of Stenhammar (Naxos, Fanfare 35:5 for the concertos, and 22:2 for the solo pieces). There’s also a significant Scriabin disc on Caprice in his discography (Fanfare 33:6). He’s not only a virtuoso pianist, though; he is also a virtuoso composer. Here, he combines the two strands, revealing himself as something of a Klaviertiger in the composer-performer tradition..."
Fanfare 2016


"Niklas Sivelöv hittar Bachs lekfullhet."
Læs mere HER


kr. 149,95
Image Violin Concertos Nos. 3, 4 & 5
Henning Kraggerud, violin
Norwegian Chamber Orchestra


"Kraggerud’s buoyant, mellifluous spontaneity and spotless intonation are in a class apart."
The Strad September 2016


"Kraggerud’s zestful love of these works shines from every bar."
Classical Music Editor's Choice September 2016


Mozart wrote his Violin Concertos in 1775 while still living in his home town of Salzburg and in service to Prince-Archbishop Hieronymus Colloredo. Mozart had already toured internationally and found his parochial environment restricting, but as ever he rose above circumstances to create sublime and thrillingly unconventional masterpieces filled with wit and charm. The finely sustained melodic expression of each concerto’s slow centre provides the perfect foil for inventive sparkle in outer movements that include a cheeky reference to the opera Il re pastore in K. 216, and an exotic ‘Turkish’ moment in the finale of K. 219.

HÖGSTA BEYG I DN (5 av 5): "Den som besöker Salzburg kan lätt få samma flyktimpulser som den unge Mozart fick när man blickar upp mot det mäktiga biskopspalatset. En byggnad från vilken biskopens polischef kunde se exakt allt som hände i staden. När Henning Kraggerud och hans briljanta orkester nu tar sig an tre av Mozarts violinkonserter ger de denna tonårsmusik just den oro i steget som gör att den säger något mer än att bara slösa med sina geniala infall. Med härligt nytänkande får de Mozart att sjunga och dansa som såg vi honom skaka av sig all världens auktoritära tyngder. Och göra sig osynlig för dess dömande blickar. En befriande narraktighet, med plötsliga stråk av svärta, som även gjorde dessa konserter till Astrid Lindgrens favoritmusik."
Martin Nyström (DN)

kr. 99,95
Image Den Ny Carl Nielsen
Vokaleensemblet Musica Ficta, Bo Holten (dir.).

★ ★ ★ ★
"Bo Holten og Musica Ficta er også med på det ukendte på ’Den ny Carl Nielsen’ fra oktober, der med enkel renæssanceagtig korklang bringer 26 sange til live. Hvoraf kun en lille del er med i sangkanonen i dag. Holten skriver i coveret, at Nielsens enkelhed både skyldes et folkeligt ideal og det faktum, at korene sang meget dårligere for små 100 år siden sammenlignet med i dag. Måske derfor giver han sangene noget mere kød i den store håndfuld, han selv har sat stemmer på, hvor det ikke har været muligt at finde et arrangement af Nielsen selv. Det klæder melodierne smukt, og det løfter musikken ud af den skolesangsagtige pænhed, der ofte rammer den på bl.a. DR’s udgivelse. Og hos Ficta, som hos Ars Nova, ved man godt, at det kun bliver dårligere, hvis man selv stemmer i."
Politiken Henrik Friis (13. Jan 2016)

kr. 59,95
Image Flute Concertos (SACD)
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ i Politiken

"Armenieren Aram Katjaturjan skrev en violinkoncert, ......og Bezaly er en kompromisløs fortolker af dens mørke, sensuelt orientalske univers"

"Rautavaara har lavet to versioner
af koncerten. En for fire fløjtestørrelser og en, hvor der ’kun’ kræves tre. Bezaly spiller begge versioner, ......... Sharon Bezaly tager fløjten ud over de pæne grænser. Det er hendes personlige stil, og den fungerer forførende godt."


Sharon Bezaly, flute

[1–3]
Sao Paulo Symphony Orchestra
Enrique Diemecke, conductor

[4–11]
Lahti Symphony Orchestra
Dima Slobodeniouk, conductor


kr. 149,95
Image Sinfonia Drammatica / Belfagor (SACD)
♥ ♥ ♥ ♥
"Er man kørt træt i hans kendte musikmalerier af
Roms pinjer og fontæner, kan man kaste sig over dette album. Jeg garanterer, at musikken ved en blindlytning vil overraske positivt." Politiken

Orchestre Philharmonique Royal de Liège / John Neschling


kr. 149,95
Image Works For Wind Quintet
Ensemble MidtVest

★ ★ ★ ★
"...Abrahamsen har også ry for at være en mester i orkestreringens vanskelige kunst. Det rummer den nye skive to prægnante eksempler på. I Robert Schumanns indtagende klaversuite " Kinderszenen" (Børnescener) fra 1838, som Abrahamsen i 2008 har arrangeret for blæserkvintet, gælder det i højeste grad for de fem musikere om at være " let på tå", hvis ikke det troskyldigtbarnlige i værket skal gå tabt. Det lykkes fint for Ensemble MidtVest, og man glemmer ligefrem at savne den oprindelige klaverversion... Alt i alt absolut en anbefalelsesværdig skive."
Kristeligt Dagblad juni 2016


"Those [rigorous and organic] procedures result in music that reflects the changes and chances - the predictable and unpredictable - of what you might see if you sat in a forest looking in one direction for a long time. Here and i Landscapes, the performances have space and purity to match..."
Gramophone (August 2016)

kr. 149,95
Image Premiere! Flute Concertos
♥ ♥ ♥ ♥
"...Og med Odense Symfoniorkester har han indspillet Nielsens fløjtekoncert i en noget nær perfekt fortolkning"

Sebastian Jacot, flute
Odense Symphony Orchestra / David Björkman


kr. 149,95
Image Till Eulenspiegels lustige Streiche / Die Seejungf
Luxembourg Philharmonic Orchestra / Emmanuel Krivine



In this new recording devoted to the symphonic poem, Emmanuel Krivine and the Luxembourg Philharmonic Orchestra couple two of the finest composers in the genre, Alexander von Zemlinsky and Richard Strauss. Die Seejungfrau follows the narrative of Andersen’s tale The Little Mermaid: the realm of the Mer-king, the storm and the Prince’s fall into the waters and rescue by the Little Mermaid; her transformation into a woman by the Sea Witch; the Prince’s admission that he does not love her and marriage to another woman; the Mermaid’s death. It is said that this work was Zemlinsky’s way of exorcising his grief after Alma Schindler, with whom he was madly in love, decided to marry Gustav Mahler. Richard Strauss may be said to have taken the style of the symphonic poem to its peak. Till Eulenspiegel’s Merry Pranks, which revives the world of a character from north German literature – a vagrant trickster who supposedly lived in the Middle Ages – transcends the genre with its orchestral and melodic verve and a constant renewal of the form itself. This supremely virtuosic, Romantic score, a sarcastic work that mocks bourgeois conventions, set the seal on the composer’s international success.

kr. 149,95
Image Symphonies Nos. 4 & 5
Oslo Filharmoniske Orkester,
John Storgårds

Politiken: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
"Det er mesterligt gjort. Funderet på respekt
og en nutidig standard for orkesterspil, som Per Nørgård med sin musik har været med til at rykke grænser for i løbet af sin livslange musikalske opdagelsesrejse." Politiken

"Per Nørgårds nysgerrighed til livet i alle dets faser, dets lidelse og dets glæder, til naturen og dens mystik, til livets kaos og dets sammenhæng, kortere sagt til lydens rige mangfoldighed. Alt dette har givet sig udtryk også i de fire plade-aktuelle symfonier... Alle tre værker kan betragtes som personlige tilbagebrud efter en krise. Man fornemmer stærke naturkræfter i musikken, også kaos, og alligevel er musikken under kontrol. Er det en umulighed?
Ikke hos Per Nørgård."
JC Klassisk John Christiansen (Maj 2016)
Læs mere HER


Disse nyindspilninger med Oslo Filharmoniske Orkester og John Storgårds præsenterer to af Nørgårds mest dramatiske værker; den kaotiske og splittede 4. symfoni inspireret af den skizofrene schweiziske kunstner Adolf Wölfli, og den frygtløse 5. symfoni, hvor komponisten synes at tage livtag med voldsomme naturkræfter.

kr. 149,95
Image Symphonies Nos. 2 & 6
Politiken: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
"Det er mesterligt gjort. Funderet på respekt og en nutidig standard for orkesterspil, som Per Nørgård med sin musik har været med til at rykke grænser for i løbet af sin livslange musikalske opdagelsesrejse." Politiken

”Hver af mine symfonier føler jeg som et helt kontinent for sig”, siger den danske komponist Per Nørgård (f. 1932).
Hans musik udspringer af en uudslukkelig trang til at undersøge verdens fænomener og musikkens muligheder, og hans otte symfonier står som musikalske milepæle sat gennem seks årtier.


"Per Nørgårds nysgerrighed til livet i alle dets faser, dets lidelse og dets glæder, til naturen og dens mystik, til livets kaos og dets sammenhæng, kortere sagt til lydens rige mangfoldighed. Alt dette har givet sig udtryk også i de fire plade-aktuelle symfonier... Man skal åbne sig for at blive suget ind i en musik, som også må kaldes usædvanlig smuk.”
JC Klassisk John Christiansen (Maj 2016)
Læs mere HER


Denne indspilning med Oslo Filharmonikerne og dirigent John Storgårds præsenterer Per Nørgårds 2. symfoni, hvor komponisten udfolder sit berømte ”uendelighedsprincip” på euforisk og næsten psykedelisk vis, og hans 6. symfoni, hvor den modne komponist viser sig mere opdagelysten og legende end nogensinde.

kr. 149,95
Image Contemporary Danish Piano Music
♥ ♥ ♥ ♥ Politiken
"Svenske Carl Petersson spiller med saftspændt attack og imponerende
overskud, og hermed kan man nu på
cd lytte til musik af den purunge Per Nørgård..."

Carl Petersson, klaver

Per Nørgård is regarded as the most important contemporary Danish composer, but his impressive early piano works, foreshadowing significant elements of his mature style, have never before appeared on CD. These include the youthfully joyous and bravura Toccata and the symphonic-scaled Sonate, Op. 6 influenced by Sibelius and Holmboe. Finn Lykkebo’s atonal Tableaux are poetic pearls of precision and economy, while the deeply symbolic and challenging Stadier and other works represent Lars Aksel Bisgaard’s complete piano music.

kr. 149,95
Image Violin Concertos
Nikolaj Znaider, violin
Gewandhausorchester Leipzig / Riccardo Chailly


♥ ♥ ♥ ♥ ♥
"Han har en evne til at sætte trykstregerne i musikken, så man bliver overbevist om, at netop der er de centrale steder." POLITKEN

★ ★ ★ ★
"...Jeg har selv oplevet ham selv spille Mendelssohns violinkoncert under et besøg i Leipzig i februar 2010, hvor byens legendariske Gewandhausorchester blev dirigeret af maestro Riccardo Chailly. På en dvd fra Accentus har jeg nu haft lejlighed til at genopleve Mendelssohnkoncerten - og desuden nyde Beethoven-koncerten med samme konstellation: Znaider/ Gewandhaus/ Chailly.
Og en nydelse er begge koncerter, selvom Znaider især i Beethoven-koncerten er oppe mod fantastiske alternativer..."
Kristeligt Dagblad Peter Dürrfeld (Marts 2016)


kr. 189,95
Image Violin Concerto / Fantasy
‘Tetzlaff draws on an exceptionally wide range of colours and nuances, from fragility to full-on passion’ – Gramophone (Gramophone Choice)
.

♥ ♥ ♥ ♥
"Tetzlaff er en temperamentsfuld herre, der gerne
åbner for posen og giver den et ordentligt tryk på gaspedalen. Men det er som regel i stadig slankt og usentimentalt." - Politiken


CHRISTIAN TETZLAFF, violin
HELSINKI PHILHARMONIC ORCHESTRA
JOHN STORGÅRDS



kr. 149,95
Image Violin Sonatas
James Ehnes, violin, Andrew Armstrong, piano
♥ ♥ ♥ ♥ i Politiken ...."Morgen!', Strauss' kærlighedserklæring i form af en sang til hans kone på deres bryllupsdag, lader tiden gå lidt i stå til allersidst på cd'en. Violin og klaver rører virkelig hinanden her. En oplagt bryllupsgave til foråret."

James Ehnes og hans musikalske partner Andrew Armstrong har begge opført både Franck og Strauss violinsonater rigtig mange gange, at de har opbygget en særlig relation til værkerne over flere år.

Cæsar Franck sonaten er en af de kendteste violinsonater og viser komponisten på højdepunktet af sin musikalitet. Strauss sonaten er et værk af en meget ung komponist, som er i færd med at finde sin unikke musikalske stemme, som har ekko af Brahms' musik og blander sig med lyden af Strauss' egen Don Juan


kr. 149,95
Image Songs
♥ ♥ ♥
"De forskellige sangere gør pladen varieret,
og det er styrken." - Politiken

Lise Davidsen, soprano
Orsi Fajger, piano
Morten Grove Frandsen, countertenor
Liv Oddveig Midtmageli, soprano
Aleksander Nohr, baritone
Jesper Sivebæk, guitar
Sofia Wilkman, piano


kr. 99,95
Image Cello Concertos
5
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
i Politiken
"Isserlis styrer Elgars musik i en skarp, superdetaljeret retning, hvor nærvær og energi kombineret med det svulmende forløser koncerten som en stram udladning med rødder hos romantikere som Dvorak."


kr. 149,95
Image Piano Concertos
Ingrid Fliter, piano
Scottish Chamber Orchestra / Antonio Mendez


5
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Politiken skriver:
"Som eksempel på nutidig fortolkning med kant, men også med et musikalsk evighedsperspektiv kan albummet stærkt anbefales."

Ingrid Fliter is set to thrill her fans with a new recording of piano concertos; eagerly awaited since her acclaimed recording of Chopin 1 & 2, which saw Fliter nominated for a Gramophone Award.

Fliter performs repertoire that is very close to her heart: concertos by two nineteenth century heavyweights, Schumann and Mendelssohn.


kr. 149,95
Image Sonatas & Partitas for Solo Violin
Midori, violin


3
♥ ♥ ♥ i Politiken
"I de langsomme satser glider Midori styrkemæssigt ind på tonen, som om hver en tone har sit eget crescendo. En smagssag. Men heldigvis danser hun fjedrende let, når Bach slår takten an til det i de mange lette satser i samlingen."



kr. 169,96
Image MANIFEST - But There's No Need To Shout

♥ ♥ ♥ ♥
"...han får skabt en musik, der insisterer på en helt anden klangvirkelighed end den, vi er vant til at høre fire strygere skabe. En tilstandsmusik, der opfordrer til meditativ lytten og til, at man tømmer hjernen for fordomme."
Politiken Thomas Michelsen (Feb. 2016)



kr. 99,95
Image Solo

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
"...en befriende udansk dvd. Sjældent oplever man en så eksklusiv produktion i en så nichepræget genre, nemlig nutidig kompositionsmusik for slagtøj. Resultatet er intet mindre end banebrydende, fordi vi her får syv forskellige værker enestående udført og produceret. (...) Mathias Reumert gør ikke alene de stive trommeskind levende, men giver krop til slagtøjet såvel som til den moderne percussionist. Herefter høres kantslag, svirp og trommerytmer vitterlig som musik. En kolossal bedrift."
Politiken Jeppe Rönnow (Feb. 2016)


kr. 149,95
Image Poèmes pour Mi

★ ★ ★ ★ ★
"...Man kan simpelthen følge de to musikere ind i tætheden af store følelser og holde ud at være til stede der, fordi de bevarer en vis kontrol... Messiaen kombinerer virtuost sært forlængede rytmer og heftige klangfarver med kæder af toner, der folder sig ud i ren meditation..."
Magasinet Klassisk Henrik Friis (Feb. 2016)



kr. 59,95
Image Symphonies Nos. 31, 70 & 101

★ ★ ★ ★ ★
"...Det ligner stikprøver ned i Haydns enorme symfoniproduktion, men den musikalske oplevelse viser sig at være meget perspektivrig... Præcis som Haydn skal spilles..."
Magasinet Klassisk Jens Cornelius (Feb. 2016)



kr. 149,95
Image Daphnis et Chloé (SACD)

★ ★ ★ ★ ★ ★
"...Klarheden er ikke klinisk, men som gennemsigtigt, lækkert festtøj, og bevægelserne er dansende og supersensuelle. En pikant flirt med det vulgære - hvad det akkurart aldrig bliver. Suverænt."
Magasinet Klassisk Jens Cornelius (Feb. 2016)




kr. 149,95
Image Songs & Movements

★ ★ ★ ★
"... Jeg kan af ærlgit hjerte anbefale dette møde med en komponist, der går i barndom og rumsterer med resterne fra de 1980'er lyde, han voksede op med..."
Magasinet Klassisk Jens Cornelius (Feb. 2016)




kr. 99,95
Image Fierrabras

"...Det er i orkesterspillet, at denne opførelse løfter sig op og bliver poetisk, sådan som også holdet af sangere lægger vægt på..."
Magasinet Klassisk Steen Chr. Steensen (Feb. 2016)



kr. 370,00
Image Danish Romantic Piano Trios

★ ★ ★ ★ ★
"Denne debut-cd viser et nydannet ensemble med en god portion selvtillid (...) Det er en fin indspilning, der både introducerer et nyt fint kammerensemble og giver en række halvglemte danske værker fornyet liv«
Magasinet Klassisk Michael Garnæs (Feb. 2016)


★ ★ ★ ★ ★
"...Den Danske Klavertrio præsenterer sig meget dansk, meget følsomt (...) På albummet får man (...) lige så smukt kombineret Gades klavertrio akkompagneret dels af en løs triosats fra Gades hånd, der aldrig blev til et færdigt, ?ersatset værk. Dels af en stor, følsom trio i tre satser af hans efterfølger Lange-Müller, der huskes for sange og småstykker for klaver, men som her leverer et fyldigt og krævende materiale, som trioen yder fuld retfærdighed med hensyn til passion, dybde og den eftertænksomhed, musikken rummer. At få albummet rundet af med den kun 15-årige Rued Langgaards sjælespændte og poetiske ’Fjeldblomster’, er lige, hvad man kunne have ønsket sig."
Politiken Thomas Michelsen (4. Dec. 2015)


★ ★ ★ ★
"Den Danske Klavertrios ærinde ligger ligefor, og ambitionen er klog og sympatisk: De glemte danske klavertrioer skal frem i lyset. I en dynamisk vekslen mellem Lange-Müllers tusmørketrio, Gades klangperfektion og Langgaards dybe menneskelighed tegnes et portræt af triogenren. Lars Bjørnkjær, Toke Møldrup og Katrine Gislinge forstår at sætte romantikken fri på deres debut-cd. (...)"
Jyllands-posten 3. Dec 2015



kr. 149,95
Image Symphony No. 7 "Unfinished" & No. 8 "The Great"

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
"...der er silke i strygerklangen. En lethed, som slukker tørsten uden at beruse..."
Politiken Thomas Michelsen (Feb. 2016)



kr. 149,95
Image Symphony No. 9 "From the New World"

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
"... Selv Dvoraks normalt så venlige symfoniske storhed dufter af nyhed og overraskelse."
Politiken Henrik Friis (Feb. 2016)


kr. 149,95
Image Turandot

★ ★ ★ ★
»Marco Arturo Marelli gør sig ikke de store anstrengelser for at nyfortolke operaen -den er så spektakulær i sig selv, og sangerne gør resten af arbejdet«
Magasinet Klassisk Januar 2016



kr. 300,00
Image Piano Music
"The first of the Due Notturni shows the dreamier side of the composer’s muse whilst its companion gravitates to active intensification of material shared between the hands. (...) Jeux de Cordes is all dynamism and rhythm. He plays with the mallet on the strings of the piano with one hand whilst the other takes a more conventional route via the keyboard. Exciting..."
Music Web International Jonathan Woolf

"...It’s quite a tour de force, giving the listener the impression of more than one musician. It is a fittingly interesting and enjoyable way to conclude a delightful recital by this talented young artist."
Fanfare (Peter Burwasser)



kr. 149,95
Image Maskarade
Ugens CD på P2 - Læs mere HER

"...Hip, hip, hurra for Schønwandt!"
Kristeligt Dagblad

★ ★ ★ ★ ★
Nielsen for the modern age: "Micheal Schønwandt conducts with great detail and sweep"
BBC Music

★ ★ ★ ★ ★
"Die Sänger, die für diese Produktion engagiert wurden, bringen die Komödie auf hohem Niveau zu Leben und da auch Schoenwandt die leichte und spritzige Musik des Komponisten mit viel Sinn für den klugem Witz auf die höhere Qualitätsschiene hebt, ist alles vereint, um dem Hörer zwei vergängliche Stunden mit geistreicher, sprühender Musik zu garantieren."
Pizzicato

*RECORDING OF THE MONTH*
"This is a wonderful set, which I thoroughly enjoyed. Offhand it’s hard to imagine a happier celebration of Nielsen’s 150th anniversary."
Musicweb International

"This latest CD boasts probably the strongest cast on record so far. The mighty bass Stephen Milling catches the ageing paterfamilias Jeronimus’s comically fallible humanity likeably."
BBC Music Magazine

Gramophone EDITOR's CHOICE
"Highly recommended."
Gramophone

★ ★ ★ ★
"This exemplary new studio recording is a must-have…"
The Times

★ ★ ★ ★
"Maskarade, a lasting cornerstone within Danish culture"
ConcertoNet





kr. 299,75
Image 3CD-BOX: Piano Concertos
♥ ♥ ♥ ♥
"...det er Fabio Luisi, der er kaptajnen på dette skib af en 3-cd-boks. I den ene af de to kendteste af koncerterne, den tredje i d-mol, lader han orkestret stige frem med stor ro. Tempoet er næsten som i en solopgang. Dermed giver han stikordet til en fortolkning, der hele vejen igennem bevarer det velklingende og velovervejede, uden at pianisten et øjeblik kommer på hælene. Her skabes god plads til de store akkordkaskader, og det er dejligt, at flyglet ikke er rykket helt frem til højttalermembranerne, men er holdt i en passende balance med orkestret. Med sikre hænder på roret slutter Luisi af med en farverig finale i widescreen, og samme sikre overblik og dispositionskunst præger de øvrige tre koncerter."
Politiken Thomas Michelsen (18. Jan 2016)

♥ ♥ ♥ ♥
"Den 27-årige franske pianist træder overbevisende ud af sin tidligere lidt umodne funktion som fortolker, og især i den første af de fire klaverkoncerter lægger hun skarpt og kraftfuldt fra land. Hun udstråler en klarhed og en ny autoritet, der imponerer, men det er Fabio Luisi, der er kaptajnen på dette skib af en 3-cd-boks"


kr. 299,95
Image Piano Sonata No. 19 / 4 Impromptus
♥ ♥ ♥ ♥
"...Sådan går ' 4 impromptus' som en leg. Musik, der kan danse, ængstes og le - alt flyder let. (...) Med en suveræn dosering i anslaget, der kan få ubetydelige toner til at forsvinde hurtigere, end de kom, og kernenoder til at lyde, som om de er aet frem."
Politiken Henrik Friis (18. jan 2016)


♥ ♥ ♥ ♥ ♥
"Han fortolker Schubert nænsomt og berettende med fokus på at lade musikken udvikle sig organisk og ubesværet." Politiken 2016






kr. 149,95
Image L'Amour et la foi
★ ★ ★ ★ ★
"...På den nye skive søger DR`s VokalEnsemble og KoncertKoret, dirigeret af englænderen Marcus Creed, for en overbevisende fremførelse, assisteret af Marianna Shirinyan på klaver og Thomas Bloch på omtalte ondes Martenot. (...) Alt det kan læses nærmere om i det forbilledlige teksthæfte, der følger med denne krævende, men også uhyre givende udgivelse."
Kristeligt Dagblad Peter Dürrfeld (13. Jan. 2016)






kr. 149,95
Image 6CD-BOX: The Complete Organ Works
★ ★ ★ ★ ★
"...Bine Bryndorf spiller med en naturlig musikalitet og stilsikkerhed, hvad enten hun tager fat på de store brusende passager eller de stille inderlige sekvenser, der kan give lytteren en oplevelse af at have sneget sig ind i en kirke for at smuglytte til en mesterlig organist. Musikken fremmaner så at sige rummet. Man føler gang på gang trang til at folde hænderne og bare lytte."
Kristeligt Dagblad Peter Dürrfeld (21. Jan. 2016)


"...Med ekspertens sikre fornemmelse for og indsigt i de enkelte orglers ydeevne, stemmevolumen og registreringsmuligheder tager Bine Bryndorf lytteren med på en rejse dybt ind i Buxtehudes enorme produktion, hvor der er rig lejlighed til at fokusere på både værkgenre og på de muligheder, disse 'instrumenternes dronninger' byder på."
Fyns Amts Avis Mikael Krarup (1. Dec 2015)





kr. 299,95
Image Den Ny Carl Nielsen
★ ★ ★ ★
"(...) [Holten giver] sangene noget mere kød i den store håndfuld, han selv har sat stemmer på, hvor det ikke har været muligt at finde et arrangement af Nielsen selv. Det klæder melodierne smukt, og det løfter musikken ud af den skolesangsagtige pænhed. (...)"
Politiken Henrik Friis (13. Jan 2016)

kr. 59,95
Image String Quartets
★ ★ ★ ★ ★
"(...) Deres nye cd rammer ned i samme nerve med intimt og nærværende samspil, hvor der er plads til både krystalklar skrøbelighed og gnistrende action med alle instrumenternes lyde i spil (...)"
Politiken Henrik Friis (21. Dec 2015)

kr. 149,95
Image Horn Trio / Violin Sonata
★ ★ ★ ★
"Isabelle Faust dyrker det forsigtigt syngende på sin tarmstrengede Stradivarius, og Alexander Melnikov følger hende på et Bösendorferflygel fra Brahms’ tid. Fortolkningerne af de kendte sonater er overraskende og fulde af delikate detaljer, der giver nærvær, men som også nogle gange erstatter en sødme, man kommer til at savne. Musikken bliver til bristefærdige spindelvævstråde.(...)"
Politiken Thomas Michelsen (21. Dec 2015)

kr. 99,95
Image Seaside
★ ★ ★ ★
"Liane Carroll doesn’t just sing jazz. She is jazz. This is jazz of the highest quality."
Mojo

★ ★ ★ ★
"Liane Carroll brings the entire spectrum of her artistry to bear on this exceptional album."
Jazzwise

★ ★ ★ ★
"...casually expressive, unblinkingly honest, and often charmingly autobiographical album by the superb British standards-and-ballads singer Liane Carroll..."
The Guardian

"Another great British musician; a big fan of hers…well worth your time, the whole album…the title track is a beautiful one written by Joe Stilgoe."
BBC Radio 2 Jamie Cullum


kr. 149,95
Image Rheingold (Das)
♥ ♥ ♥ ♥
"... At den Bayreuth-erfarne wagnerbas Kwangchul Youn og hans danske kollega Stephen Milling, der debuterede i en anden ’Ring’-rolle som Hagen ved Wagnerfestspillene i år, er stærke kort som de to kæmper, kan dog næppe diskuteres, og Zweden forstår at akkompagnere og at skabe dynamik og drama. Han tør det onde og det mørke. Selv om man kan få klassiske ’Ring’-indspilninger som den heftige med Georg Solti og Wienerfilharmonikerne og den besynderligt undertippede med Karajan og Berlinerne, ligner dette begyndelsen til et konkurrencedygtigt alternativ til lavpris."
Politiken Thomas Michelsen (Dec. 2015)


kr. 149,95
Image Let the Angels Sing
"En dansk juleplade med international musik. Sådan er Ugens Album, som er lavet af Michala Petri og DR VokalEnsemblet. De synger og spiller julesange, der stammer fra forskellige europæiske lande, men er blevet fælles musikalsk arvegods." P2

Michala Petri, recorder
Danish National Vocal Ensemble / Michael Bojesen

"Nothing is exactly as you know it, and yet it’s all soothingly familiar too. Just add mince pies."
The Guardian UK (Dec. 2015) Stephen Pritchard

"... a delightful recording of traditional Christmas carols and songs. (...)There are many popular carols here, quite beautifully and rather intimately realised by Michala Petri and the Danish National Vocal Ensemble. Fine musicianship brought to bear on these timeless carols from around Europe make this a disc to return to all through the season."
The Classical reviewer (UK)

"The Christmas round-up: No, for a real Christmas treat, turn to Let The Angels Sing, a collection of mainly well-known European carols in arrangements by conductor Michael Bojesen for the Danish National Vocal Ensemble (with near-faultless English) with recorder arabesques of Michala Petri. Another surprise, and another satisfying discs."
Gramophone

★ ★ ★ ★
"International geht es auch beim ausgezeichneten ‘Danish Vocal Ensemble’ zu. Bekannte, vorwiegend englische Carols erklingen hier in neuen Arrangements. Weihnachtslieder scheinen also auch in unserer hektischen Zeit nichts von ihrem besonderen Reiz verloren zu haben. Für die Zwischenspiele und die pastorale Note sorgt Michala Petri auf der Blockflöte."
Pizzicato (LUX)

"Eine veritable Ehrenrettung gelingt dieses Jahr Michala Petri, deren Spiel sich so geschmackvoll und melancholish mit dem noblen, warmen Klang des Danish National Vocal Ensemble (OUR) mischt, dass man alle Ressentiments sofort vergiesst und geniesst - eine erfreuliche Wiederbegegnung mit einer alten Bekannten."
Rondo (Germany)

"Den som ikke har hørt Michala Petri spille, skal bare av den grunn legge øret til hva hun presterer. Frydefullt, ydmykt og topp korsang."
Vårt Land (Norway)

"Auch die Verbindung mit der Blockflöte könnte gelungener nicht sein. Zum einen weil Michala Petri die ganze Palette an Klangfarben ausschöpft, die das Blockflötenspektrum beinhaltet, zum anderen, weil diese sich gut in den Chorklang einfügt und diesen um interessante Facetten bereichert bzw. neue solistische Möglichkeiten eröffnet. Hinzu kommt, das auch die Arrangements von Michael Bojesen sehr abwechslungsreich sind."
Klassik Heute

"If you like your carols drizzled with recorder embellishments, look no further. The soloist is the outstanding Michal Petri, though even she cannot stop the novelty wearing thin."
BBC Music Magazine

"Wer also noch ein zeitlos schönes Geschenk zum Fest sucht, sollte hier unbedingt zugreifen."
Windkanal

"These are not home-by-the-fireside caroling performances; they are walking-in-the-snow-covered-fields-at-night performances. The still, crisp air is bracing, the moonlit drifted snow sparkling, and the shimmering icy halos of Michala Petri’s recorder lovely indeed. And is that a star I see in the east?"
Fanfare Ronald E. Grames

"It seems strange to write this, but I never felt that there was “something missing” in these performances. That's how good the arrangements by conductor Michael Bojesen are."
Fanfare Raymond Tuttle



kr. 149,95
Image Violin Concerto
4 hjerter i Politiken i 2015
Politiken Skriver:
"Især Violinkoncerten, indspillet i Warszawa med romantiske solokadencer af Fritz Kreisler, klarer Dumay suverænt."



kr. 139,95
Image L'Amour et la foi
10/10 i Classics Today
".... And fortunately Marcus Creed and his Danish singers and players–along with pianist Marianna Shirinyan and ondes Martenot soloist Thomas Bloch (in the Three Liturgies)–are more than just able advocates for Messiaen’s music: they are musicians of exceptional ability and admirable commitment, who leave no doubt that we are hearing performances that will stand alongside or above any in the catalog."....
læs mere Her


kr. 149,95
Image Desperate Heroines
Politiken 16 dec. 5 HJERTER

Politiken skrev: Piau bevæger sig ubsværet rundt i langsomme udredninger og pågående forklaringer.

Den franske sopran har en smuk, let og fleksibel stemme, og en ikke-overlæsset stil, der passer godt til den tidlige musik hun ofte dyrker. men at det også passer hende godt at synge Mozart, er tydeligt på Ugens Cd

Lyt og læs mere til P2s anbefaling HER


kr. 149,95
Image Kreisleriana
Topkarakter 6 Hjerter i Politiken 26. februar 2015.
"nelson Goerner lever sig ind i musikken, men fyrer den også af".

His technically secure playing displays a real feeling for the pieces ever-changing colours and for the logic leading one phrase into another, his tiny rhythmic adjustments never disrupting the flow.BBC Music MagazineAfter a notable Debussy recital hailed by the international press, Nelson Goerner continues his collaboration with Zig-Zag Territoires in the company of another composer: Robert Schumann.On the programme: two emblematic works from Schumanns universe: the Etudes Symphoniques, Op. 13 (including the posthumous etudes) and Kreisleriana, Op. 16, plus a short piece about which Schumann said that it was the most difficult piece ever written: the Toccata, Op. 7.This new recording clearly demonstrates the fantastic range of Nelson Goerners talent, felicitously combining a highly rigorous approach; exceptional generosity and richness of sound.



kr. 149,95
Image Piano Concertos 14 & 21 (SACD)
6 Hjerter i Politiken 16. december 2014.

Politiken skriver: "Den spinkle klang af Brautigams hammerklaverinstrument blanacenere smukt med den tilsvarende gennemsigtige klang af det lille, men gode periodeorkester, og musikken springer til live, som var den blomster, der blev vandet"


kr. 149,95
Image Requiem (SACD)
5 Hjerter i Politiken 16 dec. 2014.
"Der er mere til at gyse over end at smovse i"
"Solisterne er blandt de bedste"

Carolyn Sampson; Marianne Beate Kielland; Makato Sakurada; Christian Immler
Bach Collegium Japan
Masaaki Suzuki

kr. 149,95
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Min Konto
Min Indkøbskurv: 0 varer