Acceptér Cookies

Naxos bruger cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og gøre det lettere for dig. Ved at bruge vores hjemmeside accepterer du dette
Jeg accepterer
Image
Roste Anmeldelser

Anmeldt af Dagspressen

Vi har samlet de fleste af vores anmeldelser her.
Der kommer hele tiden nye til - klik her, når du har brug for en god gave, som skal være godt anmeldt.
Viser 51 varer
Image Einsamkeit
❤ ❤ ❤ ❤ ❤
Med ’Einsamkeit’ byder (red: han) på en rejse ind i det bløde mørke, hvor ensomhed er noget, man kan svælge i og nyde. Politiken 2017

kr. 139,95
Image Die schöne Müllerin
❤ ❤ ❤ ❤
"Undervejs skal der skiftes fortællerperspektiv, når sangeren skal gå fra at portrættere den forelskede ungersvend til kortvarigt at være for eksempel den udkårne eller hendes far. Men han gør det uden de store falbelader, og det virker." Politiken juni 2017



kr. 139,95
Image Ballades & Fantasies
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
"Blidt, frit og enkelt finder pianisten mellemstemmer frem, og så – med ét, magisk – går han pludselig gennem en skabsdør ind i et andet rige. Ind i en slags Narnia. Han løfter Musikken over i en helt anden dimension og giver fortolkningen en dybde, der er uovertruffen."
Politiken juni 2017


kr. 139,95
Image The Music for Cello and Piano
♥ ♥ ♥ ♥
"Andreas Brantelid og Bengt Forsberg - der blandt andet vil være kendt for sit faste samarbejde gennem mange år med den svenske mezzosopran Anne Sofie von Otter - er et dejligt makkerpar. Deres album gør Faurés musik en tjeneste, viser en bredde i udtrykket, der overrasker, og hiver musikken ud af det rent charmerende, overfladiske og ' salonagtige'."
Politiken juni 2017
<

kr. 139,95
Image Nordsending - Nordic String Trios
✩ ✩ ✩ ✩
Trio Aristos hører til i øverste liga, og ja, jeg glæder mig til deres fremtidige udgivelser.
Klassiske 2017


kr. 139,95
Image As Dreams (SACD)
✩ ✩ ✩ ✩ ✩
Korets ytringer får næsten instrumental karakter, og det er helt fantastisk, hvad sangerne frembringer af klange. Klassisk april 2017

PLADENYT
"I Norge har de smag for dansk musik. på en ny vokal-cd byder Det Norske Solistkor og Oslo Sinfonietta på to vægtige kompositioner af Per Nørgård..."
Magasinet Klassisk februar 2017




kr. 139,95
Image Piano Trios
✩ ✩ ✩ ✩ ✩
Taneyevs musik handler om mere end tematisk materiale. Den lever i musikkens konsekvente forvandlinger - som et drejende kalejdoskop.
denne opfrelse af Leonore Piano Trio blotlægger disse kvaliteter fuldt ud - og mer til.

klassisk 2017

Rimsky-Korsakov beskrev Taneyevs bedste musik som “ et væld af skønhed og udtryksfuldhed”, en dom som ingen sandsynligvis kan være uenige i efter at have hørt klaver trioen, der er indspillet her. Rimsky var – uretfærdigt – nedsættende over for sin egen, ufærdige trio, der fremstår som et rugende, betydeligt arbejde, der fortjener genoplivning.

kr. 139,95
Image Mass in G, Litanies à la vierge Noire & Motets
✩ ✩ ✩ ✩ ✩
Resultatet er klingende mysticisme med direkte adgang til en kraftfuld og usleben religiøsitet - til den urkirke som Poulenc søgte tilflugt til i kritiske stunder Klassisk 2017

Francis Poulenc is considered one of the greatest melodists of the 20th century but it is his individual and immediately recognisable harmonic language that makes his music so distinctive.

kr. 139,95
Image Incontri
BBC Symphony Orchestra/
Thomas Dausgaard

Pelle Gudmundsen-Holmgreen, komponist


"...With an increasing number of advocates among conductors and ensembles, Gudmundsen-Holmgreen is a composer whose reputation will continue to rise."
Gramophone 2017


★ ★ ★ ★ ★
"Værkerne er fulde af vraggods fra musikhistorien, som Pelle Guldmundsen-Holmgreen gør til sine egne."
Magasinet Klassisk September 2016


♥ ♥ ♥ ♥ ♥
"BBC Symphony Orchestra har med Thomas Dausgaard ved roret taget sig fornemt af Gudmundsen-Holmgreens pulserende orkesteridealer. Komponistens dybe kærlighed til stramme former og stravinskysk primitivisme blev i hans univers til en kombination af nøgtern enkelhed og balstyrisk ’jungle-barok’."
Politiken (4. Juli 2016)



Ideen om musikalske møder (på italiensk: incontri) er et fællestræk i de tre orkesterstykker af Pelle Gudmundsen-Holmgreen, som her er indspillet på CD af BBC Symphony Orchestra og dirigent Thomas Dausgaard. Det fantastiske hallucinatoriske landskab i titelstykket, som er indspillet live i Royal Albert Hall ved the BBC Proms, møder den pulserende ironi i de to moderne klassikere Symfoni, Antifoni og Mirror II, og tilsammen reflekterer de tre værker komponistens livslange fascination af det absurde.

kr. 139,95
Image Aida (DVD)
✩ ✩ ✩
Lykkeligvis er især sangere som den amerikanske sopran Kristin Lewis som Aida og den italienske tenor Marco berti som Radamès så erfarne på scenen, at de kan skabe deres eget drama.... Bladet Klassisk 2017.


kr. 285,00
Image Symphony No. 9
✩ ✩ ✩ ✩
Ved lytning af en nylig, sammenlignelig favorit..... står københavnerindspilningen solidt og med personlighed. Ikke en dyb opførelse, men en fin en. Klassisk 2017

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
"Med en overrumplende genoplivning
af den skamredne 9’er runder Copenhagen Phil deres fantastiske
Beethovenserie af... Musikken knaldes af, mere end den spilles, og resultatet har fantastisk energi."
Politiken marts 2017


★ ★ ★ ★
"... Og så er udgivelsen værdifuld,
fordi den endnu engang minder os om, hvilket glimrende orkester Copenhagen Phil er. Må jeg i al stilfærdighed foreslå selskabet Orchid Classics, der står bag udgivelsen,at sende kulturminister Mette Bock et frieksemplar som en påmindelse om, hvad det er for et herligt ensemble, hun foreslår nedlagt (eller spredt for alle vinde). Jeg tager gerne initiativ til forsendelsen og vil ledsage den med venlige hilsener, selvom det selvfølgelig kan tænkes, at hun har allerede har anskaffet sig pladen."
Kristeligt Dagblad marts 2017


Copenhagen Phil fuldender hermed deres Beethoven cyklus på de 9 symfonier.

Klara Ek, Elisabeth Jansson, Thomas Cooley, Liao Changyong, Ars Nova Copenhagen & The Latvian Radio Choir.

Vol 2. fik hele ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

kr. 139,95
Image L'Ange & Le Diable
✩ ✩ ✩ ✩ ✩
For albummets egentlige hovedperson er nemlig afgjort den armensk-franske violinist Chouchane siranossian. en blændende musiker, fejlfri og veloplagt. Klassisk 2017


kr. 139,95
Image Winterreise (DVD)
✩ ✩ ✩ ✩ ✩
Det er fortolkning i særklasse i et tæt samspil med den lydhøre, diskrete pianist Markus Hinterhäuser Klassisk 2017


kr. 189,95
Image Gurre-Lieder (DVD)
✩ ✩ ✩ ✩ ✩ ✩
Solisterne synger og spiller sig ind i kernen af det, der viser sig at være et drama - ikke blot en kantate.
Brukhard Fritz er stor og skrøbelig på én gang som Valdmark med en stærk, følsom tenor, mens Emily Magees sopran måske mangler en klanglig kerne, men den er til gengæld voldsom udtryksfuld. Anna Larson er som altid driftssikker og nuanceret som Skovduen
....struktur og gefühl skaber en højere enhed Klassisk 2017


kr. 349,95
Image Asyla, Tevot, Polaris (2 SACD + Blu-ray audio)
✩ ✩ ✩
Nr man har hørt skiven til ene, er man ikke i tvivl om, at Adès kan sit håndværk. Klassisk 2017

The Three pieces do share an extra-musical associations too - their titles evnoke notions of safe havens and the ways of finding them - but what links them more importantly is the sheer mastery of their orchestral writing
The Guardian

An acclaimed conductor and pianist as well as a composer, Thomas Adès is among today’s greatest musicians. For his LSO Live debut, he conducts all of his seminal ‘Trilogy’ works - Asyla, Polaris and Tevot – pieces that not only occupy a special place in his output, but in modern classical music as a whole. Recorded in 2016 during his first LSO ‘Composer Focus’, this is the first time all three works have been presented together on one album, offering a unique chance to hear the musical development of one of the world’s foremost contemporary composers. The SACD & Pure Audio Blu-ray set is also presented with Dolby’s new Atmos SS format, recreating even more precisely the unique feeling that a concert of Adès’s music creates.

kr. 139,95
Image Concertos
✩ ✩ ✩ ✩ ✩
det er kort sagt altid dejligt med en god Ligeti-plade! Denne har en laber lydoptagels, som understreger komponistens idealistiske visioner. Klassisk 2017

Featuring the concerto as form, seen through the hallucinatory prism of Ligeti's musical imagination

György Ligeti:
Cello Concerto (1966)
Chamber Concerto for 13 instruments (1969–70)
Melodien for orchestra (1971)
Piano Concerto (1985–88)

kr. 139,95
Image Violin Concertos
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
"...Alene Gringolts’ klang er i sig
selv imponerende. Spinkel i de rolige kapitler, slank og pågående, hvor der er fart på. Og med masser af mørkbejdset fylde, når sentimentaliteten skal trækkes frem i lydbilledet... Copenhagen Phil maler med fint nuancerede og alligevel brede pensler, når musikken folder sig ud i widescreen, ligesom Gringolts sørger for masser af intime øjeblikke til stille eftertænksomhed."
Politiken april 2017


kr. 139,95
Image Symphony No. 9
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ i Politiken 23. marts 2017

Hans indspilninger af symfonierne –har i overvældende grad handlet om lethed, klarhed og dynamik. Hans idé er, at alle detaljer skal strutte af intensitet. Musikken knaldes af, mere end den spilles, og resultatet har fantastisk energi.

Copenhagen Phil fuldender hermed deres Beethoven cyklus på de 9 symfonier.
Klara Ek, Elisabeth Jansson, Thomas Cooley,
Liao Changyong, Ars Nova Copenhagen & The Latvian Radio Choir.

Vol 2. fik hele ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

kr. 139,95
Image Song Book for Guitar
"Ambrosini draws on a diverse range of styles but he does so to forge a unique language, which, in the context of the classical guitar at least, is more introverted than projecting outwards. It’s hard to believe only a handful of these pieces had previously been recorded. Harder to believe none is published – which this outstanding release surely looks set to change."
Gramophone march 2017


kr. 139,95
Image Symphony No. 2
"If you're after an audio-only Resurrection, Vladimir Jurowski in 2009 brings us closer to that special sense of universality and spiritual uplift which the music demands"
Gramophone february 2017

kr. 179,95
Image Violin Concertos
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
"Med et orkester, der drypper tungt af nationalromantik, lader Halvorsen violinen danse virtuost som en uberegnelig skovtrold. Kraggerud gør Nielsen en tjeneste ved at hive noget åben natur og frisk luft med over fra Halvorsens verden. Det fjerner noget unødvendig tyngde uden at forråde noderne. De to koncerter står godt til hinanden på et album med sammenhængskraft, og nordmanden Johan Svendsens smægtende ' Romance' er en fin rosin i pølseenden."
Politiken marts 2017


kr. 80,00
Image Symphony No 1
EDITOR'S CHOICE
RECORDING OF THE MONTH
"The smaller scales tells not in lack of impact but the reverse. When trombones and bas drum make telling entrances in the outer movements, you know about it."
Gramophone february 2017



kr. 139,95
Image Bassoon Concertos
"A more rounded work than Mana, it is beautifully played by van Sambeek in a nuanced and balanced account strongly supported by the Lahti Symphony Orchestra, with whom he audibly enjoys great rapport, under one of the best concerto conductors around, Dima Slobodeniouk..."
Gramophone february 2017



kr. 139,95
Image Ouvertures
"...Expanding from their usual guise as a viol consort, L'Archéron perform stylishly and gracefully, adding well-chosen and effective wind doublings to Bach's basic string texture...a pleasant encounter."
Gramophone february 2017




kr. 111,96 (kr. 139,95)
Image Symphony No. 4 (DVD)
"The principal advantage of the new version is the playing of the Staatskapelle Dresden, which is even finer than the Munich Philharmonic on the 2008 recording. This is particularly apparent in the Andante, a movement that can drag in lesser performances but which is here hauntingly atmospheric..."
Gramophone february 2017


kr. 189,95
Image Violin Concertos
5 ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ i Politiken
De har en frækhed og en måde at få musikken til at leve på

De 5 mest brillante koncerter for violin, blev alle nedskrevet før Mozart var 19 år! han var ikke engang 15 år før han begyndte at komponere violinkoncerter, som blev brugt som baggrundsmusik til receptioner i Salzburg. En umættelig iver for selvstændighed ville dog lede den unge koncertmester til åbenlyst at udfordre de musikalske former, innovere med genrer, humor og frivolitet, som alt kan høres i dette første herlige samarbejde mellem violinisten Isabelle Faust og musikerne fra: Il Giardino Armonico


kr. 149,95
Image Complete Violin Concertos
❤ ❤ ❤ ❤ i Politiken
Ehnes har en dejlig sødme i tonen og en
fin omhu i foredraget, og han går efter syngende
linjer og klassisk balance.

James Ehnes is recognised the world over as one of the great violinists of our time – famed for his brilliant technique and musical intelligence as both soloist and chamber musician. These recordings of the complete Mozart Violin Concertos made over ten years ago for CBC and long out of the catalogue sound as fresh as the day they were made. James directs a hand-picked orchestra of colleagues who are as meticulous and fine musicians as he is. The cadenzas in all the concertos are by Ehnes who studied the composer’s own cadenzas of the contemporaneous piano concertos–especially Nos 8 & 9 K246 and 271.

kr. 139,95
Image So Many Things
So Many Things - Otter, Anne Sofie von (mezzo-soprano)

Hendes nærmest talte, let distortede udgave af Björks ’Hunter’ sidder, hvor den skal. Brooklyn Rider løfter og støtter, men flyver også selv, og med et mikset materiale får von Otter og hendes amerikanske strygere skabt
en helhed, der ikke lader sig rubricere, men til gengæld lader sig høre mere end en gang.
Politiken
♥ ♥ ♥ ♥


kr. 139,95
Image Duo Sessions
★ ★ ★ ★
"Det ene øjeblik er musikken ligefrem musikantisk, det næste øjeblik imiterer de to strygeinstrumenter en sanger, der krænger sin sjæl ud."
Magasinet Klassisk Esben Tage november/december 2016

kr. 149,95
Image Violin Concertos (SACD)
★ ★ ★ ★ ★ ★
"En overset stjerne: Man får det indtryk, at der ikke findes musik, som Vadin Gluzman hellere vil spille end netop denne."
Magasinet Klassisk Jens Cornelius november/december 2016

kr. 139,95
Image Cavalleria Rusticana & Pagliacci
★ ★ ★ ★ ★ ★
"Damiano Michieletto har valgt at skrælle det turistvamle fernis af den traditionelle opfattelse af de to operaer, så de fremstår virkelighedsnære (...) Opsætningen er fuld af narrative finesser, uden at det bliver for langhåret og intellektuelt."
Magasinet Klassisk Steen Chr. Steensen november/december 2016


kr. 239,95
Image The Rape of Lucretia

★ ★ ★ ★ ★
"Alle klichéer er skrællet bort: Tragedien står malet i ansigterne fra begyndelsen, men hvert skridt mod afgrunden tages med vibrerende nærvær."
Magasinet Klassisk Esben Tage november/december 2016



kr. 239,95
Image Sonatas

★ ★ ★ ★ ★
"Angela Hewitt springer nogle årtier af musikhistorien over i sin tilgang og forfriskende nok nærmer sonaterne sig den tidlige Beethoven. (...) Instrumental barokmusik har tendens til blive en kende monokrom, det er dog ikke tilfældet med Scarlatti, hvor hver sonate visker tavlen ren."
Magasinet Klassisk Per Rask Madsen november/december 2016

kr. 139,95
Image I Due Foscari
★ ★ ★ ★ ★
"Domingo synger sig kraftfuldt og med varieret udtryk ind i rollen som en splittet far, der ikke blot mister sin søn, men også sin titel og position i byen og i sidste ende ikke længere kan leve."
Magasinet Klassisk Steen Chr. Steensen november/december 2016


kr. 239,95
Image Brahms
★ ★ ★ ★
"...en yderst detaljeret og seriøs kontrolfreak. Klarhed er altafgørende for ham, her er balance, gennemsigtighed og tydelig formbeskrivelse."
Magasinet Klassisk Jens Cornelius november/december 2016


kr. 139,95
Image Poliuto
★ ★ ★ ★ ★
"Donizetti for ørerne: Den nye dvd ryger direkte ind på toppen af listen over 'Poliuto'-indspilninger i min bog. En liste, som trods alt omfatter både 1960-liveoptagelsen fra La Scala med Callas og corelli og Sonys cd-indspilning med Carreras og Ricciarelli fra 1986."
Magasinet Klassisk Henrik Engelbrecht november/december 2016


kr. 239,95
Image Saul
★ ★ ★ ★
"Beskrivelsen af kong Sauls mentale deroute fremstilles fantastisk og frygtløs af den britiske baryton Christopher Purves."
Magasinet Klassisk Steen Chr. Steensen november/december 2016



kr. 239,95
Image Vier Ernste Gesänge
Matthias Goerne, baryton
Christoph Eschenbach, piano
MÅNEDENS CD I NOVEMBER
Pris for abonnenter: 99,95 kr.
Læs mere HER

♥ ♥ ♥ ♥
"...Dirigenten Christoph Eschenbach ved flyglet minder om, at han først og sidst er pianist. Han kan berolige »det syge hjerte« i fem sange til tekster af Heine, og når Goerne slipper kroppen og lader stemmen svæve, er der dømt gribende weltschmerz..."
Politiken Thomas Michelsen, oktober 2016

"...but Goerne's recording must be among the finest of recent accounts: certainly he's a better fit, ... in terms of voice than Ian Bostridge, for all the Engilish tenor's artistry; and ... his approach to that of the rather more burly and garrulous Thomas Quasthoff."Gramophone 2016


kr. 139,95
Image Piano Music
Niklas Sivelöv, piano


"...In short, this is a fascinating, involving disc by a multi-faceted musician. The recording is terrific throughout, with plenty of presence... Avid Fanfare readers might recognize the name of Swedish pianist Niklas Sivelöv from reviews of his recordings of Stenhammar (Naxos, Fanfare 35:5 for the concertos, and 22:2 for the solo pieces). There’s also a significant Scriabin disc on Caprice in his discography (Fanfare 33:6). He’s not only a virtuoso pianist, though; he is also a virtuoso composer. Here, he combines the two strands, revealing himself as something of a Klaviertiger in the composer-performer tradition..."
Fanfare 2016


"Niklas Sivelöv hittar Bachs lekfullhet."
Læs mere HER


kr. 139,95
Image Violin Concertos Nos. 3, 4 & 5
Henning Kraggerud, violin
Norwegian Chamber Orchestra


"Kraggerud’s buoyant, mellifluous spontaneity and spotless intonation are in a class apart."
The Strad September 2016


"Kraggerud’s zestful love of these works shines from every bar."
Classical Music Editor's Choice September 2016


Mozart wrote his Violin Concertos in 1775 while still living in his home town of Salzburg and in service to Prince-Archbishop Hieronymus Colloredo. Mozart had already toured internationally and found his parochial environment restricting, but as ever he rose above circumstances to create sublime and thrillingly unconventional masterpieces filled with wit and charm. The finely sustained melodic expression of each concerto’s slow centre provides the perfect foil for inventive sparkle in outer movements that include a cheeky reference to the opera Il re pastore in K. 216, and an exotic ‘Turkish’ moment in the finale of K. 219.

HÖGSTA BEYG I DN (5 av 5): "Den som besöker Salzburg kan lätt få samma flyktimpulser som den unge Mozart fick när man blickar upp mot det mäktiga biskopspalatset. En byggnad från vilken biskopens polischef kunde se exakt allt som hände i staden. När Henning Kraggerud och hans briljanta orkester nu tar sig an tre av Mozarts violinkonserter ger de denna tonårsmusik just den oro i steget som gör att den säger något mer än att bara slösa med sina geniala infall. Med härligt nytänkande får de Mozart att sjunga och dansa som såg vi honom skaka av sig all världens auktoritära tyngder. Och göra sig osynlig för dess dömande blickar. En befriande narraktighet, med plötsliga stråk av svärta, som även gjorde dessa konserter till Astrid Lindgrens favoritmusik."
Martin Nyström (DN)

kr. 64,00 (kr. 80,00)
Image Den Ny Carl Nielsen
Vokaleensemblet Musica Ficta, Bo Holten (dir.).

★ ★ ★ ★
"Bo Holten og Musica Ficta er også med på det ukendte på ’Den ny Carl Nielsen’ fra oktober, der med enkel renæssanceagtig korklang bringer 26 sange til live. Hvoraf kun en lille del er med i sangkanonen i dag. Holten skriver i coveret, at Nielsens enkelhed både skyldes et folkeligt ideal og det faktum, at korene sang meget dårligere for små 100 år siden sammenlignet med i dag. Måske derfor giver han sangene noget mere kød i den store håndfuld, han selv har sat stemmer på, hvor det ikke har været muligt at finde et arrangement af Nielsen selv. Det klæder melodierne smukt, og det løfter musikken ud af den skolesangsagtige pænhed, der ofte rammer den på bl.a. DR’s udgivelse. Og hos Ficta, som hos Ars Nova, ved man godt, at det kun bliver dårligere, hvis man selv stemmer i."
Politiken Henrik Friis (13. Jan 2016)

kr. 59,95
Image Flute Concertos (SACD)
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ i Politiken

"Armenieren Aram Katjaturjan skrev en violinkoncert, ......og Bezaly er en kompromisløs fortolker af dens mørke, sensuelt orientalske univers"

"Rautavaara har lavet to versioner
af koncerten. En for fire fløjtestørrelser og en, hvor der ’kun’ kræves tre. Bezaly spiller begge versioner, ......... Sharon Bezaly tager fløjten ud over de pæne grænser. Det er hendes personlige stil, og den fungerer forførende godt."


Sharon Bezaly, flute

[1–3]
Sao Paulo Symphony Orchestra
Enrique Diemecke, conductor

[4–11]
Lahti Symphony Orchestra
Dima Slobodeniouk, conductor


kr. 139,95
Image Sinfonia Drammatica / Belfagor (SACD)
♥ ♥ ♥ ♥
"Er man kørt træt i hans kendte musikmalerier af
Roms pinjer og fontæner, kan man kaste sig over dette album. Jeg garanterer, at musikken ved en blindlytning vil overraske positivt." Politiken

Orchestre Philharmonique Royal de Liège / John Neschling


kr. 139,95
Image Works For Wind Quintet
Ensemble MidtVest

★ ★ ★ ★
"...Abrahamsen har også ry for at være en mester i orkestreringens vanskelige kunst. Det rummer den nye skive to prægnante eksempler på. I Robert Schumanns indtagende klaversuite " Kinderszenen" (Børnescener) fra 1838, som Abrahamsen i 2008 har arrangeret for blæserkvintet, gælder det i højeste grad for de fem musikere om at være " let på tå", hvis ikke det troskyldigtbarnlige i værket skal gå tabt. Det lykkes fint for Ensemble MidtVest, og man glemmer ligefrem at savne den oprindelige klaverversion... Alt i alt absolut en anbefalelsesværdig skive."
Kristeligt Dagblad juni 2016


"Those [rigorous and organic] procedures result in music that reflects the changes and chances - the predictable and unpredictable - of what you might see if you sat in a forest looking in one direction for a long time. Here and i Landscapes, the performances have space and purity to match..."
Gramophone (August 2016)

kr. 139,95
Image Premiere! Flute Concertos
♥ ♥ ♥ ♥
"...Og med Odense Symfoniorkester har han indspillet Nielsens fløjtekoncert i en noget nær perfekt fortolkning"

Sebastian Jacot, flute
Odense Symphony Orchestra / David Björkman


kr. 139,95
Image Till Eulenspiegels lustige Streiche / Die Seejungf
Luxembourg Philharmonic Orchestra / Emmanuel Krivine



In this new recording devoted to the symphonic poem, Emmanuel Krivine and the Luxembourg Philharmonic Orchestra couple two of the finest composers in the genre, Alexander von Zemlinsky and Richard Strauss. Die Seejungfrau follows the narrative of Andersen’s tale The Little Mermaid: the realm of the Mer-king, the storm and the Prince’s fall into the waters and rescue by the Little Mermaid; her transformation into a woman by the Sea Witch; the Prince’s admission that he does not love her and marriage to another woman; the Mermaid’s death. It is said that this work was Zemlinsky’s way of exorcising his grief after Alma Schindler, with whom he was madly in love, decided to marry Gustav Mahler. Richard Strauss may be said to have taken the style of the symphonic poem to its peak. Till Eulenspiegel’s Merry Pranks, which revives the world of a character from north German literature – a vagrant trickster who supposedly lived in the Middle Ages – transcends the genre with its orchestral and melodic verve and a constant renewal of the form itself. This supremely virtuosic, Romantic score, a sarcastic work that mocks bourgeois conventions, set the seal on the composer’s international success.

kr. 139,95
Image Symphonies Nos. 4 & 5
Oslo Filharmoniske Orkester,
John Storgårds

Politiken: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
"Det er mesterligt gjort. Funderet på respekt
og en nutidig standard for orkesterspil, som Per Nørgård med sin musik har været med til at rykke grænser for i løbet af sin livslange musikalske opdagelsesrejse." Politiken

"Per Nørgårds nysgerrighed til livet i alle dets faser, dets lidelse og dets glæder, til naturen og dens mystik, til livets kaos og dets sammenhæng, kortere sagt til lydens rige mangfoldighed. Alt dette har givet sig udtryk også i de fire plade-aktuelle symfonier... Alle tre værker kan betragtes som personlige tilbagebrud efter en krise. Man fornemmer stærke naturkræfter i musikken, også kaos, og alligevel er musikken under kontrol. Er det en umulighed?
Ikke hos Per Nørgård."
JC Klassisk John Christiansen (Maj 2016)
Læs mere HER


Disse nyindspilninger med Oslo Filharmoniske Orkester og John Storgårds præsenterer to af Nørgårds mest dramatiske værker; den kaotiske og splittede 4. symfoni inspireret af den skizofrene schweiziske kunstner Adolf Wölfli, og den frygtløse 5. symfoni, hvor komponisten synes at tage livtag med voldsomme naturkræfter.

kr. 139,95
Image Symphonies Nos. 2 & 6
Politiken: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
"Det er mesterligt gjort. Funderet på respekt og en nutidig standard for orkesterspil, som Per Nørgård med sin musik har været med til at rykke grænser for i løbet af sin livslange musikalske opdagelsesrejse." Politiken

”Hver af mine symfonier føler jeg som et helt kontinent for sig”, siger den danske komponist Per Nørgård (f. 1932).
Hans musik udspringer af en uudslukkelig trang til at undersøge verdens fænomener og musikkens muligheder, og hans otte symfonier står som musikalske milepæle sat gennem seks årtier.


"Per Nørgårds nysgerrighed til livet i alle dets faser, dets lidelse og dets glæder, til naturen og dens mystik, til livets kaos og dets sammenhæng, kortere sagt til lydens rige mangfoldighed. Alt dette har givet sig udtryk også i de fire plade-aktuelle symfonier... Man skal åbne sig for at blive suget ind i en musik, som også må kaldes usædvanlig smuk.”
JC Klassisk John Christiansen (Maj 2016)
Læs mere HER


Denne indspilning med Oslo Filharmonikerne og dirigent John Storgårds præsenterer Per Nørgårds 2. symfoni, hvor komponisten udfolder sit berømte ”uendelighedsprincip” på euforisk og næsten psykedelisk vis, og hans 6. symfoni, hvor den modne komponist viser sig mere opdagelysten og legende end nogensinde.

kr. 139,95
Image Contemporary Danish Piano Music
♥ ♥ ♥ ♥ Politiken
"Svenske Carl Petersson spiller med saftspændt attack og imponerende
overskud, og hermed kan man nu på
cd lytte til musik af den purunge Per Nørgård..."

Carl Petersson, klaver

Per Nørgård is regarded as the most important contemporary Danish composer, but his impressive early piano works, foreshadowing significant elements of his mature style, have never before appeared on CD. These include the youthfully joyous and bravura Toccata and the symphonic-scaled Sonate, Op. 6 influenced by Sibelius and Holmboe. Finn Lykkebo’s atonal Tableaux are poetic pearls of precision and economy, while the deeply symbolic and challenging Stadier and other works represent Lars Aksel Bisgaard’s complete piano music.

kr. 97,46 (kr. 129,95)
Image Violin Concertos
Nikolaj Znaider, violin
Gewandhausorchester Leipzig / Riccardo Chailly


♥ ♥ ♥ ♥ ♥
"Han har en evne til at sætte trykstregerne i musikken, så man bliver overbevist om, at netop der er de centrale steder." POLITKEN

★ ★ ★ ★
"...Jeg har selv oplevet ham selv spille Mendelssohns violinkoncert under et besøg i Leipzig i februar 2010, hvor byens legendariske Gewandhausorchester blev dirigeret af maestro Riccardo Chailly. På en dvd fra Accentus har jeg nu haft lejlighed til at genopleve Mendelssohnkoncerten - og desuden nyde Beethoven-koncerten med samme konstellation: Znaider/ Gewandhaus/ Chailly.
Og en nydelse er begge koncerter, selvom Znaider især i Beethoven-koncerten er oppe mod fantastiske alternativer..."
Kristeligt Dagblad Peter Dürrfeld (Marts 2016)


kr. 199,75
Image Violin Concerto / Fantasy
‘Tetzlaff draws on an exceptionally wide range of colours and nuances, from fragility to full-on passion’ – Gramophone (Gramophone Choice)
.

♥ ♥ ♥ ♥
"Tetzlaff er en temperamentsfuld herre, der gerne
åbner for posen og giver den et ordentligt tryk på gaspedalen. Men det er som regel i stadig slankt og usentimentalt." - Politiken


CHRISTIAN TETZLAFF, violin
HELSINKI PHILHARMONIC ORCHESTRA
JOHN STORGÅRDS



kr. 139,95
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Min Konto
Min Indkøbskurv: 0 varer