Acceptér Cookies

Naxos bruger cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og gøre det lettere for dig. Ved at bruge vores hjemmeside accepterer du dette
Jeg accepterer
Image
Ugens Album på P2

P2 anbefaler

Du har nu chancen for at få hel 3 CD'er til 2 CD'ers pris. Den billigste er gratis.

Her er en oversigt over de udgivelser, som vi i tidens løb har fået udvalgt til at blive "Ugens Album på P2".

For at læse mere om dem, klik på det blå link, som fører til P2s side om selve cd'en.
Viser 68 varer
Image Great Mass in C minor
Mozarts kærligheds-messe blev aldrig færdig: Nu er den smuk som en statue uden arme..

Læs mere om P2s anbefaling HER

Efter deres udgivelse i 2015 af Mozarts Requiem er MS og BCJ gået videre til at indspille Mozarts Messe i c-mol, K427 – Den ”Store Messe”. Som kælenavnet indikerer er værket af en usædvanlig proportion for en messe i den wienerklassiske musikperiode – eller ville have været det, hvis Mozart havde færdigkom-poneret den. Man ved ikke i hvilken anledning Mozart havde tiltænkt værker, men i et brev til hans far Leopold – indikerede han, at det muligvis havde pålagt sig selv at skrive det i forbindelse med hans giftemål/ægteskab til Constanze samt et planlagt besøg til Salzburg.

En delvis opførelse af messen fandt faktisk sted i Salzburg i oktober 1783, hvor Constanze sang den prominente sopran del. Mozart genbrugte musikken fra Kyrie og Gloria delene i sin kantate David Penitene, K 469, men selve Messen forblev ufuldstændig.

Denne opførelse indeholder de dele, som Mozart selv skrev færdig, såvel som de dele, hvor der er større skitser / udkast fra hans hånd, som er blevet gjort færdig af Franz Beyer i 1989.
Albummet afslutter med sopranen Carolyn Sampson, der brillierer i den kendte kantate: Exsultate, Jubilate, og desuden gentager de derefter den indledende arie i en mindre kendte version med lidt anden tekst og hvor fløjterne har overtaget de oprindelige oboers rolle.


kr. 139,95
Image America Again
Pianisten Lara Downes har kaldt sit nye album for "America Again" - i håbet om at amerikanerne igen vil kæmpe og tro på "den amerikanske drøm".

Lara Downes fortæller: "De hårdt tilkæmpede rettigheder, som vores forældre og bedsteforældre sloges for, forsvinder alt for nemt, og kløfterne i vores land virker dybere end nogensinde. Men som de drømmere vi er, har vi stadig drømmen."

Lara Downes "America Again" er valgt som Ugens Album i P2 i uge 3, 2017. Læs mere HER.
Albummet er fuld af amerikansk musik gennem tiderne. Mens titlen ’America Again’ er inspireret af Langston Hughes’ digt ”Let America Be America Again” fra 1938.
Langston Hughes skrev digtet “Let America Be America Again” i 1938. Landet var knust efter depressionsårtiet, som havde ødelagt så meget af Den amerikanske drøm og var truet af de tunge mørke skyer, som samledes sig over Europa. Fødselsretten og hudfarven satte restriktioner på retfærdighed og frihed, og Amerika var et delt land.

Musikken på albummet er således en tribut til de generationer af amerikanske mænd og kvinder, sorte som hvide, immigranter som pionerer, som drømte og opnåede det umulige.

Lara Downes er en bedst-sælgende pianist, som optræder både i USA og Europa. Dette er hendes debutalbum på Sono Luminus.

kr. 139,95
Image String Quartets
På Ugens Album kan du høre både hans allerførste strygekvartet og hans sidste, skrevet med fire årtiers mellemrum. Den første kvartet er let og glad. Den sidste er virtuos, eventyrlysten – og stadig optimistisk. Skrevet af en ældre herre, der aldrig mistede evnen til at skabe nyt.

Læs mere om P2s anbefaling HER

Joseph Haydn claimed to have discovered the string quartet form by accident. His Op. 1, No. 1 has the cheerful five-movement form of a Divertimento, while the glorious and harmonically daring Op. 77, No. 1 was among the last he completed in the genre. Falling between the two, Op. 33, No. 5 is full of rhythmic surprises and a theme that gives it the nickname ‘How do you do?’ The award-winning Goldmund Quartet is considered one of today’s most exciting young European string quartets.

kr. 80,00
Image There is no Rose - Christmas in the 21st Century
Vocal Group Concert Clemens
Carsten Seyer-Hansen, dirigent

P2 skriver:
En imponerende gennemført og meget stemningsfuld juleplade.
Læs mere om P2s anbefaling HER

De sjoveste sange er dem, der er begået af de yngste. Politiken

Med titlen ”There is no Rose...” følger udgivelsen temaet med rosen som et symbol på kærlighed, og de smukt sungne melodier sætter den helt rigtige julestemning an.
Lyt til rosen
kr. 139,95
Image Meditatio (SACD)
Schola Cantorum Reykjavicensis / Hördur Áskelsson
P2 anbefaler:
"I Reykjavik troner den mægtige Hallgrimskirke på en bakketop og kan ses langvejs fra. Det er byens vartegn og Islands største kirke. I kirken har man også Islands bedste kor, Schola Cantorum Reykjavicensis (”Reykjaviks Kirkekor”), der nu har udgivet en fremragende samling af moderne kirkemusik. Den har vi har valgt til Ugens Album på P2."
Læs mere HERkr. 139,95
Image 4CD-BOX: Schubertiade
Anima Eterna Brugge / Jos Van Immerseel
P2 anbefaler: "Sangere og musikere fra Immerseels ensemble Anima Aeterna mødes på kryds og tværs, præcis som kredsen omkring Schubert gjorde det. Med så god musik og så dygtige musikere er det noget af det bedste selskab, man kan tænke sig." Læs mere om P2s anbefaling HERkr. 299,75
Image String Quartets & Piano Quintet
P2 skriver:
Kvartettens hudløshed og dramatiske sans er overvældende: De suger os ind i Brahms’ følelsesverden, hvor længsel, angst, vilje og skønhed for åbent tæppe kæmper for forening.
Læs mere om P2s anbefalingHER

kr. 239,95
Image Violin Sonatas & Pieces
Baiba Skride, violin
Lauma Skride, piano

P2 skriver: "Fra start til slut er det en fryd at høre hendes smittende, naturlige udtrykskraft: Denne skønne kombination af store armbevægelser, ærlighed og præcision, som man finder hos de allerbedste kunstnere."
Læs mere om P2s anbefaling HERkr. 149,95
Image Symphonies Nos. 1 & 4
"...den nye London-indspilning er meget bedre. Mere præcis, mere lysende, mere levende og sjov. Alle mand er på tæerne, og det skal man være, når man beskæftiger sig med Mendelssohn og hans ekstremt hurtige hoved."
Læs mere om P2s anbefaling HERkr. 139,95
Image Lieder
"....Lieder som Heidenröslein, Lachen und Weinen, An die Musik, Du bist die Ruh, Der Tod und das Mädchen og Im Frühling har betaget publikum og sangere i snart 200 år. Alligevel viser Florian Boesch, at de musikalske muligheder langtfra er udtømte."

Læs mere om P2s anbefaling HER
kr. 139,95
Image Symphonies Nos. 1, 2 & 5
Royal Liverpool Philharmonic Orchestra / Vasily Petrenko

P2 anbefaler: Sammen med det glimrende orkester fra Liverpool .. forener han (Vasilij Petrenko red.) alle kræfter i et dynamisk og præcist spil, der har masser af krop og imponator-effekt. Og så er det altså meget svært at modstå Tjajkovskijs symfonier!
Læs mere om P2s anbefaling HERkr. 179,95
Image Decet / String Quartet
Randers Chamber Orchestra / David Riddell

"Gustav Helsted var efter sigende en radikal, utilnærmelig komponist i sin samtid. Den samme som Carl Nielsens... Musikken for 10 musikere kunne være en fortælling om borgerskabet på sommerudflugt med alle de små finurlige forvikling og selskabslege, der hører til. En lind strøm af bølgende velklang uden meget modstand. Alene fjerdesatsen har noget dramatisk tyngde med et utal af stilistiske skift. Cd’ens anden del, strygekvartetten if-mol, har mere gods. Strygerne bevæger sig overraskende rundt i harmonikken i aggressiv jagt..."
Politiken Henrik Friis (Juni 2016)


kr. 139,95
Image Violin Sonatas
Alina Ibragimova, violin
Cédric Tiberghien, piano

"I de tidlige sonater fører flyglet an. I de senere er det violinen, der er førsteforføreren. For det er det, det handler om – at blive forført af Mozart."
Læs mere om P2s anbefaling HERkr. 139,95
Image Pulcinella Suite (SACD)
Tapiola Sinfonietta / Masaaki Suzuki

P2 Anbefaler i uge 27:
"Det særligt spændende ved Ugens Album er, at dirigenten Masaaki Suzuki har sin baggrund i barok- musikken. Han har nærmest 1700-tallets musik som sit modersmål, og han har haft sit eget barokorkester i Japan i flere årtier."
Læs mere om P2s anbefaling af musikken HERkr. 139,95
Image Pièces Favourites
François Joubert-Caillet, viola da gamba
L'Acheron

"Intet instrument kommer så tæt på den menneskelige stemme, sagde den franske filosof Rousseau. Kun ordene mangler." Læs mere om P2s anbefaling HER
kr. 139,95
Image Violin Concertos
Nikolaj Znaider, violin
Gewandhausorchester Leipzig / Riccardo Chailly

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
"Tetzlaff er en temperamentsfuld herre, der gerne
åbner for posen og giver den et ordentligt
tryk på gaspedalen. Men det er som regel i
stadig slankt og usentimentalt." Politiken

★ ★ ★ ★
"...Jeg har selv oplevet ham selv spille Mendelssohns violinkoncert under et besøg i Leipzig i februar 2010, hvor byens legendariske Gewandhausorchester blev dirigeret af maestro Riccardo Chailly. På en dvd fra Accentus har jeg nu haft lejlighed til at genopleve Mendelssohn-koncerten - og desuden nyde Beethoven-koncerten med samme konstellation: Znaider/ Gewandhaus/ Chailly.
Og en nydelse er begge koncerter, selvom Znaider især i Beethoven-koncerten er oppe mod fantastiske alternativer..."
Kristeligt Dagblad Peter Dürrfeld (Marts 2016)

kr. 199,75
Image Gamba Sonatas
P2 skriver:

Musikken på Ugens Album er oprindeligt skrevet for gambe. Gamben var forgængeren for den moderne cello. Mere spinkel og med en sartere, mere gennemsigtig klang. Steven Isserlis nærmer sig gambens udtryk ved at sætte tarmstrenge på sin cello i stedet for at bruge moderne stålstrenge - og ved at spille så elegant. Han er en virkelig delikat musiker.

Læs mere om P2s anbefalingHER

kr. 139,95
Image Billy the Kid & Rodeo
Hvis der findes en amerikansk nationalkomponist, så er det Aaron Copland. Han tog fat om de amerikanske rødder og skabte musik, som kan nydes af alle. Et par af hans bedste værker kan du høre på Ugens Album: "Billy the Kid" og "Rodeo".

Læs mere om P2s anbefaling HER


kr. 139,95
Image String Quartets Nos. 2 & 3 (SACD)
Udvalgt som UGENS ALBUM på P2 uge 43 2015
"Det er både rørende og magisk."
Læs mere hvad P2 skriver HER
kr. 139,95
Image To Thee we Sing - Sacred Choral Works
Korsang så smuk og fuldendt, at man må lægge hvad man har i hænderne. Musikken er skrevet af den 78-årige ukrainske komponist Valentin Silvestrov og synges af et virtuost kor fra Letland.

Læs mere om P2s anbefaling HERkr. 139,95
Image Klaverkoncerter
Alexandre Kantorow
Tapiola Sinfonietta
Jean-Jacques Kantorow

Alexandre Kantorow begyndte sin karriere ganske tidligt. Som 16-årig blev han inviteret til at spille med Sinfonia Varsovia under the Folles Journées de Nantes og i Warszawa, hvor hans pillede variationer over et tema af Paganini - skrevet af Rachmaninov.
Senere blev han inviteret af Boris Berezovsky til at opføre to recitals ved klaverfestivalen i Beauvais.

hør ham her spille Liszt.


kr. 139,95
Image The Rosary Sonatas (SACD)
P2 anbefaler:
"Heinrich von Bibers Rosenkranssonater er tidlig musik der lyder moderne."
"De 15 sonater er viet til den katolske kirkes 15 rosenkrans-mysterier."
"Musikken er smuk og meditativ - med livlige, virtuose afsnit indimellem."

Læs P2s anbefaling HER


kr. 285,00
Image Lyric Pieces
Ugens CD på P2 uge 34
"Stephen Hough ved hvordan man kommer ind til kernen af Griegs romantiske drømmerier."
"Alene med sit letklingende flygel ved man med det samme, at Edvard Grieg er i gode hænder hos den australske mesterpianist Stephen Hough."

Læs mere af P2s anbefaling her

Since the dawn of the gramophone era Grieg's Lyric Pieces have attracted the greatest pianists to the microphone.Their individual brevity played a part in this, of course, but rather more so did their intellectual transparency. For this new recording Stephen Hough has chosen twenty-seven (of the sixty-six), a generous selection encompassing every nuace of emotion, every tone of pianistic mastery.kr. 139,95
Image Shostakovitj: Klaverkoncerter
Umiddelbart tænker man ikke, at Sjostakovitj er det helt oplagte sommer-soundtrack. Timelange dystre symfonier, undertrykkelse, Sovjet-regimet, der banker på døren. Heldigvis er Sjostakovitj meget andet end det

Læs P2s fulde anbefaling af denne CD HER

kr. 139,95
Image Lutheran Masses (SACD)
På nyudgivelsen er det de to første af Bachs fire "Lutherske messer", som Suzuki tager hånd om, så englene synger.

I 1700-tallet var det almindeligt at afkorte messen, så den kunne indgå i gudstjenesten. Og det er præcis, hvad gamle Bach gjorde i sine "Lutherske messer". Kun kyrie- og gloriadelen optræder i messerne, der varer omkring 25 minutter hver - omtrent det samme som Bachs kirkekantater.
Læs mere: HER

kr. 139,95
Image The Four Seasons
Der er lavet mere end 300 indspilninger af De fire årstider. Og der er altid plads til en til - denne gang kommer der et kompetent bud fra Det australske kammerorkester som derfor er Ugens Album i uge 22.

Læs mere her http://www.dr.dk/p2/artikel/artikler/ugens_album/ua22.htm
kr. 139,95
Image Symphonies Nos. 1-4
4 Stjerner i Jyllandsposten april 2015.
"Det er en ivrig og prikkende begejstring, der smelter sammen på et dobbeltalbum"

Ugens CD på P2 i uge 20
Læs mere her: http://www.dr.dk/p2/artikel/artikler/ugens_album/ua20.htm


Copenhagen Phil har de senere år indspillet alle Beethovens symfonier med chefdirigent Lan Shui. Projektet skal resultere i tre cd-udgivelser med hhv.: Symfoni 1-4, Symfoni 5-8 og Symfoni 9. Orkestrets opførelser af Beethovens symfonier er kendetegnet ved en helt særegen stil - hvor der spilles på naturtrompeter, -horn og -basuner, originale pauker og med Beethovens hurtige metronomangivne tempi, mere bue og mindre vibrato for strygerne. Dvs. så originalt som muligt.kr. 239,95
Image Symphonies Nos. 1 & 2
Malmö Symphony Orchestra
Marc Soustrot

Ugens CD på P2 uge 16 -2015
P2 Skriver:
Camille Saint-Saëns var pariser, og hans musik er som Paris. De fem symfonier minder om de elegante bygninger og fornemme boulevarder, anlagt efter en klar struktur. Det er musik med klassisk perfektion og værdighed, men Saint-Saëns har også charme og humor. Bag den blærede facade og tekniske overlegenhed i hans musik bryder solen altid frem.

Læs mere HER

Precocious as a child, Camille Saint-Saëns was once known as the French Mendelssohn. The remarkably assured First Symphony, completed at the age of 17, was praised by Berlioz and Gounod at its first performance. The elegantly crafted Second Symphony defies convention not least by basing the first movement on a fugue, while the symphonic poem Phaéton skilfully brings this Greek mythological drama to life with stampeding horses, thunderbolts and a moving apotheosis. This is Volume 1 of 3 devoted to the five Saint-Saëns Symphonies.kr. 80,00
Image The Royal Consort
På Ugens Album uge 23. kan du høre engelsk gambemusik fra begyndelsen af 1600-tallet af William Lawes. Noget af det bedste musik, du aldrig har hørt før!

Inden man havde violiner var der andre strygeinstrumenter. I England holdt man meget af de instrumenter, man kalder gamber. Satte man en gruppe gamber sammen, blev det kaldt et consort, og det var en slags renæssancens strygekvartet.
læs mere HERkr. 239,95
Image Preludes and Interludes
Ugens Album hos P2 uge 16 (2015)
"Skulle man være forskrækket for operasangere (det er ikke så ualmindeligt) kan man bruge Ugens Album til at fordybe sig i Wagner uden sang. "
læs P2s anbefaling:
Her

The overtures and preludes by Richard Wagner not only are masterly composed openings to his dramatic works - as independent pieces they are also among the most popular compositions of the 19th century. For the first studio record of the new label Philharmonia Records general music director of the Opernhaus Zurich and the Philharmonia Zurich Fabio Luisi made his personal selection: it leads from the early overtures to Die Feen and Das Liebesverbot, in which Wagner still was oriented towards paragons such as Berlioz or Meyerbeer, through masterpieces as the preludes to Lohengrin and Die Meistersinger von Nurnberg and the famous 'Walkurenritt' up to the mystically transfigured prelude from Parsifal. The record offers a cross section through Richard Wagner's orchestral work and presents one of the most distinguished European opera orchestras - the Philharmonia Zurich.kr. 279,95
Image Cello & Piano Works (SACD)
Ugens Album uge 15 - Grieg & Grainger: Musik for cello og klaver

Den ene er 27 år, den anden 31. Navnene er Andreas Brantelid og Christian Ihle Hadland, og de er to af Nordens allerbedste musikere. På Ugens Album mødes de og spiller musik, der er nordisk, uimodståelig og fuld af smeltende melodier.
Læs mereHER

kr. 139,95
Image Messa da Requiem + CATALOGUE
P2 Skriver:
Er det kirkemusik eller et drama? Verdis Requiem kan være begge dele. Og på Ugens Album er det måske endnu mere end det. På denne fabelagtigt flotte indspilning med dirigenten Mariss Jansons er Requiet også et symfonisk værk, et stykke musikalsk arkitektur, der i et spænd fra himmel til helvede har alle detaljerne på rette sted.

lyt og læs mere HER

Verdi: RequiemBayerns Radiosymfoniorkester og KorSolister: Krassimira Stoyanova, sopran, Marina Prudenskaja, mezzo, Saimir Pirgu, tenor & Orlin Anastassov, basDirigent: Mariss Jansons.kr. 139,95
Image Mass in B minor
UGENS CD på P2 Uge 11 2015.P2 Anbefaler: ensemblets greb om messen er helt anderledes slankt og klart fraseret. Her er ingen svinkeærinder, men dynamik og dyb indlevelse i alle afkroge af dette højbarokke mesterværk, der trækker sine musikalske tråde tilbage til middelalderen.læs mere HERGramophone-Award-winning ensemble Arcangelo and their inspirational director Jonathan Cohen, one of the brightest stars in the early music galaxy, present Bach's great masterpiece in a glorious new recording made following a thrilling performance at the Tetbury festival.kr. 279,95
Image Miserere
Påsken er en højtid, der er meget tæt forbundet med musik. Hver kirkeretning har sine egne musiktraditioner, og på Ugens Album kan du høre et katolsk mesterværk fra den franske barok. Det er komponeret af Francois Couperin, også kendt som Couperin le Grand - "Couperin den store". Læs mereHERkr. 139,95
Image Songs for Choir
Læs P2s anbefaling af Carl Nielsens sange HER

"Det er underligt, at naar jeg skriver disse letfattelige, enkle Melodier er det som om det slet ikke er mig der komponerer; det er som om det var det danske Folk som ønsker noget igennem mig." Sådan sagde Carl Nielsen, der blev en lidenskabelig fornyer af den danske sangtradition med sine flere hundrede kunst- og fællessange. På denne nye indspilning præsenterer Ars Nova Copenhagen et udvalg af Nielsens mest elskede, folkelige sange fra Højskolesangbogen i firstemmig a cappella-udsættelse af komponistens egen klaversats.kr. 139,95
Image Symphonies 1&3 (SACD)
5 Hjerter i Politiken 13. januar 2015.
"Dette er Nielsen spillet stort. Overvældende, faktisk, og med en selvsikkerhed og en sans for opspænding og afspænding, man gerne ville opleve live."


The first volume of this new cycle was widely acclaimed upon its release in December 2013 (BIS2028). Symphony No. 1 owes much to Schumann and was completed in 1892, when the composer was still in his mid-twenties. Symphony No. 3 was the true breakthrough work, following twenty years after the first symphony and rapidly taken up by Europe's leading orchestras.kr. 139,95
Image Symphonies Nos. 1 & 2 (SACD)
Denne Cd er den sidste i serien af Schuberts symfonier spillet af Det svenske kammerorkester med Thomas Dausgaard som dirigent.

Skrevet mellem 1813 og 1815, da komponisten endnu var teenager bemærker man tydligt indflydelsen fra de store i hans samtid - nemlig Haydn, Mozart og Beethoven.

P2 skriver: HER

kr. 139,95
Image La Follia
Berlingske Tidende 5 Stjerner
"...de fungerer fuldstændig lydefrit sammen. hun holder hans improvisationer ved tangenterne lidt i ave. Han viger hende luft til endnu flere virtuoserier på fløjten."

"seks skønne sonater fra pudderparykkens tid og med lige tilpas mange dikkedarer."

Læs mere om P2s anbefaling HER

kr. 139,95
Image Music for Alfred Hitchcock
Alfred Hitchcock bestilte musik til sine film fra Hollywoods bedste komponister, blandt andre Bernard Herrmann, Dmitri Tiomkin, Franz Waxman, John Williams m.fl.
Koncertudgaverne her fra de forskellig film viser en bred pallet af forskellige musikgenrer; fra Barok til jazz, fra mørk romantik til angstmusik - hvor orkestret kommer ud i de fjerneste kroge.

Dirigenten John Mauceri har flere gange ændret filmmusik til koncertsuiter og nogle af disse er helt nye.
Det blev optaget live i Danmarks Radios nye koncertsal med DRs symfoniorkester.

Bookletten indholder en introduktion til værkerne af John Mauceri, samt en illustrered essay om Hitchcock og hans brug af filmmusik.

læs hvad p2 skriver HER


kr. 139,95
Image Vigilate! English Renaissance Polyphony
Monteverdikoret og med Sir John Elliot Gardiner i spidsten


Denne cd sammenbinder seks komponister, hvis karrierer tilsammen strækker sig over et helt århundrede. Det er de engelske komponister: Byrd, Tallis, Morley, Philips, White og Tomkins, der levede i en farlig tid.

I marts i år (2014) fejrede koret sit 50 års jubilæum.

P2 skriver: Dirigenten John Eliot Gardiner er fascineret af denne musik. "Det er virkelig opfindsom og hengiven musik af en gruppe komponister, der var tvunget til at bevæge sig ved den anglikanske kirkes yderste grænser".

Læs mere HER

kr. 139,95
Image Serenade
Royal Flemish Philharmonic / Christian Lindberg

UGENS CD på p2.
Læs mere HER

'Finland har Sibelius, Norge har Grieg og Danmark har Nielsen, men hvad har Sverige?
Et ofte stillet spørgsmål og Wilhelm Stenhammar, som var ven med både Sibelius og Nielsen kunne være et bud, men når man fortæller om Wilhelm Stenhammar (1871-1927) så spørger mange Stenhammar ? Hvem er det?
Det ser nu ud til at vende sig - der er en voksende interesse for hans musik og på hans særlige evner for orkestrering.
Her er mulighed for at opdage Sveriges komponist - indspillet af den svenske dirigent: , Christian Lindberg, som har samarbejdet med orkestret i sin tre-foldige kapacitet som basun-solist, komponist og dirigent.

kr. 139,95
Image Kinderszenen & Waldszenen / On the overgrown path
Ugens Cd på P2 vender indad. Musikken taler lavmælt om personlige følelser. Om barndom og kærlighed, om ensomhed og død.

Læs mere HER


Marc-André sidestiller her to facinerende komponister, som ikke er musikalsk relateret, men på dette album viser sig at være en god kombination. .kr. 139,95
Image Father & Son

Hovedpersonen er nok pianisten Vladimir Ashkenazy, som i et halvt århundrede har tilhørt toppen af de klassiske verdensnavne. I dag er han 77 år, stadig i fin form og med lyst til at kaste sig ud i nye opgaver.

På Ugens Cd har han for første gang nogensinde indspillet dansk musik - det er faktisk en lille sensation! - nemlig Fantasistykker af Niels W. Gade og Carl Nielsen.

Læs mere HER


kr. 139,95
Image Aschenputtel (Cinderella) / Seejungfräulein / Over
Askepot

P2 skriver:
Ugens Cd på P2 præsenterer en komponist, der fortjener et større publikum. Eugen d'Albert er navnet - det klinger da af kunst!

læs mere HER


kr. 80,00
Image Mozart: Klaverværker
Mozart: Klaverværker

P2 skriver:
Francesco Piemontesi er en pianist, du nok ikke har hørt om før, men i denne uge vil vi spille ham hele tiden. Hans nye cd med klavermusik af Mozart er nemlig så god, at den er Ugens Cd på P2.

læs mere HER


kr. 139,95
Image Wood Works
Wood Works

P2 skriver:
Den Danske Strygekvartet har altid været glad for folkemusik og på Ugens Cd lever de passionen fuldt.

læs mere HER


kr. 139,95
Image 3SACD-BOX: Balkan - Honey and Blood
Bal-Kan - Honning og blod

P2 skriver:
Bal-Kan betyder honning og blod på tyrkisk. Området har fået sit navn fordi det var præget af både frodighed og blodige konflikter. På sin seneste cd undersøger Jordi Savall 400 års kultursammenstød.

læs mere HER


kr. 0,00
Image Brazilian Impressions (Orchestre Philharmonique Ro
Respighi - Indtryk fra Brasilien

P2 skriver:
I 1927 faldt den italienske komponist Respighi pladask for Brasilien. Blandt indtrykkene er både varme tropenætter og karnevalsrytmer i gaderne.

læs mere HER


kr. 139,95
Image Sitkovetsky Piano Trio plays Dvorák, Smetana & Suk
Sitkovetsky Piano Trio plays Dvorák, Smetana & Suk

P2 skriver:
Der er følelser nok til en hel symfoni på Ugens Cd, med musik af Dvorak, Smetana og Josef Suk. De tre musikere i Sitkovetsky Trioen må krænge sjælen ud - og det gør de også.

læs mere HER


kr. 139,95
Image Beethoven: Piano Trios Nos. 6 & 7
Trios for a countess and an archduke

Faust (violin)
Queyras (cello)
Melnikov (piano

P2 skriver:
Her er tre musikere som ved, at enighed gør stærk. Og at tre hjerner tænker bedre end én. Hør dem spille Beethoven på Ugens Cd.

læs mere HER


kr. 139,95
Image Schubert: Lieder Vol. 8 - Wanderers Nachtlied
Matthias Goerne, baritone
Helmut Deutsch, piano
Eric Schneider, piano

P2 skriver:
Hvis du vil høre hvor smukt og hvor gribende Schuberts Lieder kan fremføres, så lyt til Mathias Goerne på Ugens Cd.

læs mere HER


kr. 239,95
Image Image of Melancholy (The)
Barokksolistene / Bjarte Eike, artistic director & violin
Berit Norbakken Solset, soprano; Jon Balke, organ / soundscapes; Milos Valent, viola and vocals

P2 skriver:
n cd hvor han giver sig hen til musikkens melankolske grundstemning. En stemning hvor det triste og det smertefulde forenes med en renhed og en klarhed i tonesproget.

læs mere HER


kr. 139,95
Image Ravel & Debussy: Orchestral Works
Thomas Zehetmair, violin & conductor
Orchestre de Chambre de ParisP2 skriver: De krydrede akkorder, den overraskende instrumentation, de komplekse rytmer - resultatet er musik der funkler som solglimt i vandet.

læs mere HER


kr. 139,95
Image Martin Fröst Plays Mozart
Martin Fröst, basset clarinet* & clarinet
Die Deutsche Kammerphilharmonie Bremen*
Antoine Tamestit, viola; Leif Ove Andsnes, piano**
Janine Jansen & Boris Brovtsyn, violins; Maxim Rysanov, viola; Torleif Thedéen; cello***


5 HJERTER i Politiken
"en engageret og nærværende omgang klassisk med alle de variationer i klang og karakter, man kan ønske sig."

P2 Skriver:
På Ugens Cd mødes to af klarinethistoriens store personligheder: Mozart, der har skrevet nogle af de allerbedste værker for klarinet overhovedet, og Martin Fröst, der er én af verdens ypperste udøvere på instrumentet.

læs mere HER


kr. 139,95
Image Hark! The Herald Angels Sing!
UGENS CD på P2 uge 51 2013!
Chor des Bayerischen Rundfunks

Med instrumentale intermezzi spillet af François Leleux (oboe)


"..de fleste melodier på Ugens Cd kender vi nu i forvejen: Det er musik der lever på tværs af landegrænserne, og bringer julebudskabet ud på mange forskellige sprog."

Læs mere om P2s anbefaling på deres hjemmeside HER


kr. 139,95
Image Works for String Orchestra
Britten: Musik for strygeorkester
2013 er et musikalsk festår, hvor Wagner og Verdi fylder 200, og hvor Benjamin Britten fylder 100 år. Festen for Britten har dog ikke været helt på højde med de to andre. Måske fordi Britten stadig er tæt på vores egen tid - som et rigtigt menneske og ikke en dinosaur. Ugens Cd viser tydeligt, at Brittens musik har masser af brændstof i tanken.

Læs mere på P2s hjemmeside


kr. 139,95
Image 12CD-BOX: 45 Symphonies
Danish National Chamber Orchestra
Adam Fischer, conductor

Mozart complete! Seven years of work with W.A. Mozart's symphonies come to completion with this monumental release, containing 45 symphonies, including eight unnumbered youth works. Strongly influenced by historical performance practice, but with modern instruments and in fantastic sound quality, the Danish National Chamber Orchestra and their Austro- Hungarian chief conductor Adam Fischer make Mozart's music sound more vital and inventive than ever.Læs hele anbefalingen HER

kr. 425,00
Image Violin Sonatas, Book 2
"Kendt musiker dræbt i sit hjem! En gartner fandt offeret liggende i en blodpøl med en kniv i ryggen. Politiet er på bar bund, men mistænker den dræbtes nevø for at stå bag mordet. Og vi advarer mod stærke billeder…"
Sådan buldrede det løs i de parisiske massemedier i 1764, da den berømte violinvirtuos og komponist Jean-Marie Leclair blev myrdet. I denne uge kan du høre hans musik på Ugens Cd i P2.

Læs hele anbefalingen HER

kr. 80,00
Image Violin Concertos
Hun har haft et voldsomt musikerliv, Viktoria Mullova: Opvokset i Sovjetunionen som systemets paradesolist. Hoppet af til Vesten som i et spiondrama. Og efter flere kriser endt med at stille spørgsmålstegn ved hele sin musikalske tænkemåde.
I dag vil hun udfordre sig selv. Hun eksperimenterer med improvisationer og verdensmusik, og ikke mindst spiller hun barokmusik på historiske instrumenter. Det gør hun suverænt - for Viktoria Mullovas virtuositet og koncentration er den samme som altid.

Læs hele anbefalingen HER

kr. 139,95
Image Symphony No. 6
Dørene skal åbnes til den klassiske musik, mener dirigenten Thomas Dausgaard. Man behøver ikke gå ind gennem samme port hver gang. Ved at tage havedøren i stedet for og måske bygge et par ovenlysvinduer ind, ser det hele pludselig anderledes ud.

Læs hele anbefalingen HER

kr. 139,95
Image Fête Galante
Nævn en dansk opera! De færreste kan hoste op med bare en håndfuld titler. Simpelthen fordi det er svært at komme til at lære danske operaer at kende på scenen og på cd.
Nu får en af de rigtig gode operaer revanche: Det er Poul Schierbecks"Fête galante", komponeret i midten af 1920'erne. Den var i sin tid en succes på Det Kongelige Teater, og den omtales med hæder i musikhistoriske bøger, men har aldrig været indspillet før nu. Heldigvis er premiereindspilningen blevet en fantastisk flot gennemført cd, hvor der ikke er sparet på noget.

Læs hele anbefalingen HER

kr. 279,95
Image Petrushka
I dansk musikliv er duoen Mythos ikke nogen hemmelighed. Duoen vandt DR's Kammermusikkonkurrence i 2011 og har siden optrådt over hele landet. Nu er Mythos' første cd så udkommet - på et engelsk plademærke - og det er blevet en aha-oplevelse i udlandet.
"Jeg sad som fortryllet, da jeg lyttede", siger anmelderen på BBC's klassiske radiokanal. "Køb den med det samme - i flere eksemplarer", skriver kulturportalen The Arts Desk.

Læs hele anbefalingen HER

kr. 139,95
Image Koppel, H D / Koppel, A / Koppel, B - Carion Plays
Ugens cd på P2 skriver

" På Ugens Cd er der forbindelser mellem Herman D. Koppels liflige Sonatine fra 1932 og sønnen Anders Koppels værk med samme titel, skrevet 70 år senere. Anders' søn, Benjamin Koppel, bidrager med det sprudlende og jazzy stykke Krazy Kat Music. Det ville have glædet hans farfar Herman, der selv havde stor kærlighed til jazz og eksperimenter"

Læs hele anbefalingen HER


kr. 139,95
Image Stravinsky, Igor - Sacre du Printemps (Le) - Jorda
Stravinskijs ballet "Le sacre du printemps" fra 1913 er det Big Bang, der skabte den moderne musiks univers. Siden har stjerner, planeter og asteorider ikke stået stille i den klassiske musik, og mange tak for det!
I denne uge er det 100 år siden, musikken blev opført første gang ved en skandaleforestilling i Paris, som endte i korporligt slagsmål mellem tilhængere og modstandere. Det fejrer vi på P2, hvor "Le sacre du printemps" er Ugens Cd.

læs mere om det på p2 HER


kr. 139,95
Image Wagner, Richard - Wesendonck-Lieder - Stemme, Nina
Onsdag 22. maj fylder Wagner 200 år. En musikalsk gigant, der associeres med alt, hvad der er stort: Store orkestre, store sangstemmer og stor varighed - hans operaer giver virkelig mening til begrebet "helaftensforestilling". Ugens Cd præsenterer et anderledes bud på Wagner. Slankere, kvikkere og sartere end musikken plejer at lyde.

Læs mere om Cd'en på P2 HER


kr. 139,95
Image Adam Walker - Vocalise
ADAM WALKER: VOCALISE

Adam Walker, flute
James Baillieu, piano

Principal flute of the London Symphony Orchestra.

"Når musikere har opnået den totale kontrol over deres instrument, vil de så gerne kunne give slip igen. Og bare synge… synge med instrumentet, som var der ingenting mellem kroppen og musikken. I denne uge kan du møde den engelske fløjtenist Adam Walker, der bruger hele sin cd "Vocalise" til at få fløjten til at synge."

Læs mere fra P2s hjemmeside HER

kr. 139,95
Image Mendelssohn, Felix - Lieder ohne Worte - Brautigam
P2

"Mendelssohn: Lieder ohne Worte
Musikken begynder, hvor sproget må give op. Det er idéen bag de klaverstykker, Mendelssohn kaldte Lieder ohne Worte ("Sange uden ord"). Ganske korte stykker på bare et par minutters længde, men hvor ingenting savnes - heller ikke ord."

læs mere på P2s hjemmeside HER

kr. 139,95
Image Horneman, C F E - String Quartets - Arild String Q
"Det er et ungdomsværk så godt, at man tænker: Hvad kan han dog ikke blive til!
Den danske komponist C.F.E. Horneman var bare 21 år, da han skrev sin 2. Strygekvartet. Et mesterværk. Men alt for meget i hans liv blev kaotisk, og Horneman endte som en kontroversiel og ret uproduktiv hidsigprop."

Læs mere fra P2s anbefaling og lyt til uddrag
HER


kr. 139,95
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Min Konto
Min Indkøbskurv: 0 varer