Viser 29 varer
Image Chamber Concertos & Sinfonias (6 CD)
★ ★ ★ ★ ★
"Undertegnede, der for mere end 20 år siden blev så begejstret for Holmboes kammerkoncerter, har i de seneste år kun meget sjældent hørt dem, for der havner jo en vedvarende lind strøm af nye udgivelser på anmelderens skrivebord. Bokssettet har dog fået mig til at gå på genopdagelse i Holmboes musikalske univers - med den samme fascination og begejstring til følge som dengang."
Flensborg Avis juli 2018

★ ★ ★ ★ ★
"... Dacapos meget anbefalelsesværdige udgivelse, der dækker et vigtigt kapitel i dansk musikhistorie."
Kristeligt Dagblad maj 2018

Lyt til albummet på din streamingtjeneste

kr. 339,95
Image 6CD-BOX: The Complete Organ Works
Denne prisvindende serie med Dietrich Buxtehudes orgelværker udkommer nu forførste gang samlet i en eksklusiv CD-boks. Oplev en enestående musikalsk rejse i dendanskfødte barokmester fodspor med organist og professor Bine Bryndorf, somudforsker Buxtehudes fabulerende stil stylus phantasticus gennem fem historiskeorgelers særlige klangfarver. For første gang på CD præsenteres værkerne på en rejsefra Sct. Mariæ Kirke i komponistens fødeby Helsingør over tre skandinaviske ognordtyske byer for at ende i Lübeck - byen, hvortil Buxtehudes berømte efterfølgerJ.S. Bach vandrede hele 300 km for at møde den gamle orgelmester.

Lyt til albummet på din streamingtjeneste

kr. 239,95
Image Maskarade
★ ★ ★ ★ ★ ★
"Denne udgaves virkelige trumfkort er Michael Schønwandt og det virtuost spillende DR Symfoniorkestret."
Magasinet Klassisk


★ ★ ★ ★ ★
Nielsen for the modern age: "Micheal Schønwandt conducts with great detail and sweep"
BBC Music

Lyt til albummet på din streamingtjeneste

kr. 279,95
Image 4CD-BOX: The Symphonies
★ ★ ★ ★ ★ ☆
SVENSKA DAGBLADET


Asger Hamerik (1843-1923) var ubestrideligt 1800-tallets mest kosmopolitiske danske komponist og var frem for alt en tiljublet pioner i amerikansk musikliv. Men hans flere end hundrede værker har desværre længe ligget i dvale. Kroningen er de syv symfonier og Requiet; En grandios, senromantisk musik, som han komponerede gennem sin lange periode som leder af Peabody Institute i Baltimore. Denne internationalt orienterede cyklus har fået sin kongeniale fortolker i Thomas Dausgaard, en af Nordens betydeligste dirigenter og en brændende formidler af stor musik uden for alfarvej.

Lyt til albummet på din streamingtjeneste

kr. 465,00
Image 7CD-BOX - The Complete String Quartets
Kontra Kvartetten


"This important set belongs in the collection of anyone who cares about good 20th-century chamber music."
Classics today 9/9

"En i sanning rik samling kammarmusik för den sparsmakade, utsökt framförd av Kontrakvartetten."
Svenska Dagbladet

"So good are the Kontra Quartet's interpretations that one actually becomes unaware of them, and dwells on the music itself, which is unremittingly glorious. Very strongly recommended"
Gramophone

Lyt til albummet på din streamingtjeneste

kr. 299,00
Image 4SACD-BOX: Symphonies & Concertos
♥ ♥ ♥ ♥
"Gilbert har en effektiv, kraftfuldt fremadpegende måde at dirigere Nielsen på, der lukker musikken ind i det 21. århundrede."
Politiken

"…Robert Langevin’s fluent, gossamer playing and ecstatic reading are wonderful; Gilbert’s accompaniment hits the contrasting, bombastic tutti passages just right. This is the highlight of the concerto disc, even of the entire set."
Fanfare

Denne eksklusive 4CD boks samler alle New York Philharmonics nye indspilninger af Carl Nielsens symfonier og koncerter under chefdirigent Alan Gilbert, kendt som The Nielsen Project. Udgivelsen er en milepæl i den internationale markering af Carl Nielsens jubilæumsår, og samtidig et stærkt, kunstnerisk statement for det berømte amerikanske orkester og solisterne Nikolaj Znaider (violin), Anthony McGill (klarinet) og Robert Langevin (fløjte).

Lyt til albummet på din streamingtjeneste

kr. 339,75
Image 7CD-BOX: The Symphonies
Thomas Dausgaard
DR VokalEnsemblet

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
"Samtlige 16 svulmende, velorkestrerede orkesterudsagn er hermed indspillet. Langgaard-fans, kom ud af skabende og tag for jer!"
Politiken Thomas Michelsen


...De farverige titler er udtryk for en insisteren på, at musikken har en betydning ud over det musikalske, en mission af religiøs art. Selv om Langgaard først begyndte sit virke efter den symbolistiske epoke omkring 1900, har det vist sig frugtbart at opfatte Langgaard som en symbolistisk kunstner. De forskellige stilistiske udtryk har hver deres symbolske betydning, og de 16 værker belyser hinanden og danner tilsammen et univers med en egen fascinerende sammenhæng.
Bendt Viinholt Nielsen


Lyt til albummet på din streamingtjeneste

kr. 499,95
Image Kleopatra (2CD)
★ ★ ★ ★
"Beautifully recorded and presented, this is an altogether commendable new release." BBC Music Magazine

"Balancen mellem vokal og orkester er fremragende: jeg kunne høre alting klart og de fem hovedrolleindhaveres stemmer både lokkede mine ører og udtrykte levende ordenes betydning"
Ralph P. Locke, The Arts Fuse

★ ★ ★ ★ ★
"Dånende smuk sang i indspilningen af August Ennas Ennas uimodståelige opera ’Kleopatra’."
Gregers Dirckinck-Holmfeld

★ ★ ★ ★
"Der er en masse spændende musik hele vejen igennem. August Enna viser sig her som en ferm orkester- og sangkomponist."
Kristeligt Dagblad Peter Dürrfeld, november 2020

★ ★ ★ ★
Der er kort sagt tale om en vigtig udgivelse, som er med til at vise mangfoldigheden af dansk musikdramatik omkring år 1900
Esben Tange, Magasinet Klassisk februar 2021

★ ★ ★ ★ ★
"Magnus Vigilius med heltetenor status og Elsebeth Dreisig balsamiske vellyd mødes imponerende flot og vokalt overbevisende (...)" Ascolta, februar 2021.

kr. 249,95
Image Frederik IX Conducts the Royal Danish Orchestra &
Kong Frederik IX’s beskæftigelse med musik må betegnes som atypisk og enestående for medlemmer af fyrstehusene, for så vidt der næppe kan nævnes andre eksempler på regerende monarker, der som foretrukken fritidsinteresse havde orkesterdirektion. Skønt autodidakt som dirigent dyrkede Kong Frederik IX teknisk vanskelige opgaver inden for det store symfoniske og dramatiske repertoire, og her ikke mindst Wagners operaer har forlenet Kongens usædvanlige musikalske virke med en særlig aura. Dette bokssæt hylder de nære relationer mellem Kong Frederik IX og Det Kongelige Kapel og DR Symfoniorkestret.

Lyt til albummet på din streamingtjeneste

kr. 299,00
Image Det Kongelige Danske Musikkonservatorium 150 år (1
Gennem 150 år har Det Kongelige Danske Musikkonservatorium manifesteret sig som en af de centrale institutioner i dansk musikliv. En lang række af musikkens store profiler, skabende såvel som udøvende, har haft deres virke på DKDM, og med denne cd-boks tegnes et enestående klangligt portræt af DKDM og væsentlige sider af dansk musik fra slutningen af 1800-tallet og frem til vor tid.

Lyt til albummet på din streamingtjeneste

kr. 299,00
Image 12CD-BOX: 45 Symphonies
Danish National Chamber Orchestra
Adam Fischer, conductor

W.A. Mozart
45 symfonier

DR UnderholdningsOrkestret
Adam Fischer, dirigent

Denne eksklusive CD-boks fuldbyrder syv års arbejde for DR UnderholdningsOrkestret og chefdirigent Adam Fischer.
På i alt 12 CD'er er alle W.A. Mozarts symfonier nu samlet - og der er også blevet plads til otte værker fra komponistens ungdom, som ikke normalt tælles med blandt symfonierne.

kr. 425,00
Image Electronic Music at Diem 1987-2012
Historien om DIEM (Dansk Institut for Elektronisk Musik) er historien om 25 års tro på, at den nyeste teknologi kan flytte musikalske grænser, skabe nye lyde, nye strukturer og bringe musikkens udvikling ind i fremtiden. Denne dobbelt-CD præsenterer et bredt udvalg af værker produceret på DIEM fra 1987 til 2012; alle gengivet i deres oprindelige form og mange udgivet for første gang på denne CD.

Lyt til albummet på din streamingtjeneste

kr. 69,95
Image 4CD-BOX: The Complete Narrative Works
Denne nye CD-boks præsenterer barokmesteren Heinrich Schütz' samlede narrative værker (historiae) i de prisbelønnede indspilninger med Ars Nova Copenhagen dirigeret af Paul Hillier. De inderlige fortolkninger af historierne fra påske, pinse og jul præsenteres her sammen med dirigentens egen introduktion til Schütz' værker, som regnes blandt de fineste fra det 17. århundrede.


kr. 239,95
Image 6CD-BOX: The Masterworks, Vol. 2
Her er Carl Nielsens mesterlige kammer- og soloværker for første gang samlet på i alt 6 CD'er. Indspilningerne er prisbelønnede fortolkninger af unge danske topmusikere som Den Danske Strygekvartet, DiamantEnsemblet og Trio Ondine, mens klaverværkerne spilles på unik vis af salig Herman D. Koppel, der som ung indstuderede musikken sammen med komponisten selv.


kr. 279,95
Image 4CD-BOX: The Masterworks, Vol. 1: Orchestral Music
Allerede i efteråret 2013 blev det afsløret, at dirigenten Michael Schønwandt ville få P2 Kunstnerprisen 2014, og ved P2s priskoncert stod han i spidsen for DR Symfoniorkestret med Carl Nielsens 3. Symfoni. Musik, han og orkestret har indspillet for Dacapo - og lige nu forbereder de en ny indspilning af "Maskarade", som Dacapo udsender i komponistens 150 års jubilæumsår 2015.


kr. 279,95
Image Kafka's Trial
Efter cd-successen med Tjenerindens fortælling i 2002 er det en stor fornøjelse at præsentere verdenspremiereindspilningen af Proces Kafka, Poul Ruders’ bestillingsværk til Operaens åbningssæson i 2005. Denne gang har Poul Ruders valgt en andet mareridtsagtig kilde som inspiration, nemlig Franz Kafkas legendariske, klaustrofobiske roman Processen fra 1925. Og endnu engang har den britiske librettist, bearbejdet den litterære kilde ind i et fængslende operapartitur, hvor Kafkas egen skæbne væves sammen med romanens intrikate plot. Titelrollen som Kafka synges af den hollandsk-fødte tenor , som også medvirker i Dacapos nyligt udsendte dvd-udgivelse Antikrist. De øvrige partier synges af medlemmer af Det Kgl. Teaters solistensemble og mezzo-sopranen , som modtog international hæder for sin præstation i titelrollen i Tjenerindens fortælling. Dirigenten Thomas Søndergård fik et opsigtsvækkende gennembrud på Det Kgl. Teater i sin debut med Proces Kafka. Søndergård viste sine store evner i sin mesterlige håndtering af orkestret og modtog anerkendelse i talrige internationale anmeldelser af operaen.

Lyt til albummet på din streamingtjeneste

kr. 239,95
Image Fête Galante
Der er erotik, bedrag og ren afpresning i luften på slottet i Versailles, hvor den danske komponist Poul Schierbecks eneste opera Fête galante fra 1931 udfolder sin farverige handling. Schierbecks opera opretholder en udsøgt musikalsk balance mellem det lyriske og det komiske, og denne indspilning giver nyt liv til Schierbecks iørefaldende musik med et stærkt solisthold i spidsen for DR Symfoniorkestret dirigeret af Michael Schønwandt.

kr. 279,95
Image 4SACD-BOX: Idomeneo
Adam Fischers funklende Idomeneo tæller også den originale balletmusik i denne komplette indspilning af Mozarts opera seria.


kr. 249,95
Image Göttliche Tivoli, Der (The Divine Circus)
Der göttliche Tivoli (The Divine Circus) is Per Nørgård's (f. 1932) marvellous portrayal of the Swizz schizophrenic artist Adolf Wölfli (1864-1930). It stands as a key-work in contemporary Nordic music drama and present in two atcs Wölfli's two periods in life. The rough upbringing in Switzerland in the late 19th century and confinement in an insane asylum, where Wölfli in over more than 30 years produced an endless number of incredible artworks. The encounter with Wölfli's life and art became a significant turningpoint in Nørgård's music, which lead to a series of great works all dealing with chaos and catastrophe. Among those Der göttliche Tivoli, which here is presented on disc for the first time in a live performance from Stadttheater Bern in 2008.


kr. 279,95
Image 3SACD-BOX: Mitridate, rè di Ponto
GRAMOPHONE EDITOR'S CHOICE / RECORDING OF THE MONTH

Sine Bundgaard (soprano)
Anders Jerker Dahlin (tenor)
Maria Fontosh (soprano)
Kristina Hammarström (mezzo soprano)
Lisa Larsson (soprano)
Mathias Zachariassen (tenor)

Danish National Chamber Orchestra / Adam Fischer


kr. 249,95
Image Messis
Flemming Dreisig
Vor Frue Kantori

I 1930'erne koncentrerede den senromantiske outsider Rued Langgaard (1893-1952) sig om en enkelt komposition: Messis, et visionært orgeldrama om verdens ende. Som et af orgellitteraturens største værker er det samtidig et kompendium over den svundne romantiske æra, som når ind til kernen af Langgaards religiøse syn på kunsten. In ténebras exteriores (Begravet i Helvede) fra 1947 bygger videre på Messis, men her er det Langgaards sarkastiske sortsyn, der dominerer.


kr. 239,95
Image 3CD-BOX: Lucio Silla
W.A. Mozart var kun 16 år gammel, da han skrev sin syvende opera Lucio Silla. Men allerede som teenager kunne Mozart slå de førende kolleger af pinden med sin utrolige musikalske fantasi. Han henlagde handlingen til det antikke Rom og en tyrannisk diktators splittelse mellem magten og kærligheden. Der findes kun ganske få cd-indspilninger af W.A. Mozarts ungdomsmesterværk. Her kan vi præsentere en ny fortolkning, som viser, at operaen fortjener en fuldværdig plads både på alverdens operascener og ditto cd-hylder. DR UnderholdningsOrkestret og den Østrig-ungarske stjernedirigent Adam Fischer har nemlig finpudset den oversete Mozart-perle, og nu kan Dacapo føje operaen til rækken af de Mozart-udgivelser, som vi har fornøjelsen af at distribuere for DR UnderholdningsOrkestret.

Denne CD er udgivet af DR UnderholdningsOrkestret på dets eget plademærke DRS, som distribueres af Dacapo.

kr. 249,95
Image Ungdom og Galskab
"...The performances could hardly show the work off in a better light... a charming discovery..."
Gramophone

Djina Mai-Mai, sopran;
Poul Elming, tenor;

Peter Grønlund, tenor;
Erik Harbo, tenor;


Guido Paevatalu, baryton;
Ulrik Cold, bas.


Collegium Musicum Copenhagen /
Michael Schønwandt.

Edouard Dupuy - Ungdom og Galskab (1806)

Sångspel i två akter

Libretto: N T Bruun efter J N Bouillys "Une Folie"

kr. 239,95
Image Siddharta
Per Nørgårds opera Siddharta med tekst af Ole Sarvig er et af de mest markante værker i nyere dansk musik. Siddharta vakte international opmærksomhed ved uropførelsen i Stockholm i 1983. Året efter blev operaen igen opført, nu af DR Symfoniorkestret og dirigent Jan Latham-Koenig samt en palette danske stjernesolister. Denne opsætning kan høres på indspilningen her, som er den første udgivelse af værket på CD. Udover Siddharta indeholder CD-boksen også slagtøjskoncerten For a Change, som er en orkesterversion af et af Nørgårds mest berømte værker, I Ching.

kr. 239,95
12
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Min Konto
Min Indkøbskurv: 0 varer