Acceptér Cookies

Naxos bruger cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og gøre det lettere for dig. Ved at bruge vores hjemmeside accepterer du dette
Jeg accepterer
Image
DACAPO 50%

FORÅRETS STORE ALBUMS

Hele 50% rabat på Dacapos katalog! ! !

Danmarks flagskib indenfor dansk klassisk musik Dacapo har nogle af de bedste og velroste udgivelser med de største danske komponister såsom Carl Nielsen, Per Nørgård, Vagn Holmboe, Bent Sørensen og Rued Langgaard.
I deres enorme katalog finder du blandet andet Asger Hameriks vidunderlige symfonier med Helsingborg Symfoniorkester og Thomas Dausgaard, Herbert Blomstedt med DR-Symoniorkestret, The Danish Piano Trio eller hvorfor ikke Niels W. Gades strygekvartetter?

I udvalget finder du også internationale udgivelser såsom Mozarts symfonier med Underholdnings-orkesteret og Adam Fischer samt Buxtehudes musik med Theatre of Voices og Paul Hillier.

(Priserne gælder t o m juni måned).
Viser 460 varer
Image 4CD-BOX: The Masterworks, Vol. 1: Orchestral Music
Allerede i efteråret 2013 blev det afsløret, at dirigenten Michael Schønwandt ville få P2 Kunstnerprisen 2014, og ved P2s priskoncert stod han i spidsen for DR Symfoniorkestret med Carl Nielsens 3. Symfoni. Musik, han og orkestret har indspillet for Dacapo - og lige nu forbereder de en ny indspilning af "Maskarade", som Dacapo udsender i komponistens 150 års jubilæumsår 2015.


kr. 139,98 (kr. 279,95)
Image 6CD-BOX: The Masterworks, Vol. 2
Her er Carl Nielsens mesterlige kammer- og soloværker for første gang samlet på i alt 6 CD'er. Indspilningerne er prisbelønnede fortolkninger af unge danske topmusikere som Den Danske Strygekvartet, DiamantEnsemblet og Trio Ondine, mens klaverværkerne spilles på unik vis af salig Herman D. Koppel, der som ung indstuderede musikken sammen med komponisten selv.

kr. 139,98 (kr. 279,95)
Image 4SACD-BOX: Symphonies & Concertos
♥ ♥ ♥ ♥
"Gilbert har en effektiv, kraftfuldt fremadpegende måde at dirigere Nielsen på, der lukker musikken ind i det 21. århundrede."Politiken

"…Robert Langevin’s fluent, gossamer playing and ecstatic reading are wonderful; Gilbert’s accompaniment hits the contrasting, bombastic tutti passages just right. This is the highlight of the concerto disc, even of the entire set."

Denne eksklusive 4CD boks samler alle New York Philharmonics nye indspilninger af Carl Nielsens symfonier og koncerter under chefdirigent Alan Gilbert, kendt som The Nielsen Project. Udgivelsen er en milepæl i den internationale markering af Carl Nielsens jubilæumsår, og samtidig et stærkt, kunstnerisk statement for det berømte amerikanske orkester og solisterne Nikolaj Znaider (violin), Anthony McGill (klarinet) og Robert Langevin (fløjte).

kr. 169,88 (kr. 339,75)
Image Symphonies Nos. 2 & 6
ÅRETS BEDSTE ALBUM
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
"...Sidestillingen af de to værker giver en fornemmelse af, hvad det vil sige, at den 84-årige komponist i stedet for at dyrke en fast stil altid har udforsket nye kyster..."
Politiken Thomas Michelsen
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
"Det er mesterligt gjort. Funderet på respekt og en nutidig standard for orkesterspil, som Per Nørgård med sin musik har været med til at rykke grænser for i løbet af sin livslange musikalske opdagelsesrejse." Politiken


★ ★ ★ ★ ★
"Nørgårds symfoniske verden åbnet op igen"
Magasinet Klassisk
”Hver af mine symfonier føler jeg som et helt kontinent for sig”, siger den danske komponist Per Nørgård.

kr. 69,98 (kr. 139,95)
Image Blomstedt Conducts DRSO
Den særlige kemi mellem den store svenske dirigent Herbert Blomstedt og DR SymfoniOrkestret er resultatet af et helt enestående kunstnerisk samarbejde i Nordens musikliv. Blomstedt var DR SymfoniOrkestrets allerførste chefdirigent, og er i dets æresdirigent – og samarbejdet er nu på vej ind i sit syvende årti!

Denne DVD er et vidnesbyrd om Blomstedts dybe indsigt i Franz Schubert og Anton Bruckers symfoniske verdener, som her udfoldes i den både visuelt smukke og akustisk imponerende Roskilde Domkirke. Blomstedts mangeårige drøm om at dirigere i kirkens særlige akustik gik i opfyldelse ved en mindeværdig koncert i 2007, som nu kan opleves på DVD i surround sound af den store svenske dirigents mange beundrere verden over.

kr. 94,98 (kr. 189,95)
Image Key Masterpieces, The
HÖGSTA BETYG I DAGENS NYHETER

"Också kompositörer som tycks ha djupa rötter i konsertutbudet kan ryckas in i glömskan när de själva inte längre kan påminna om opuslistans existens. Då kan jubileer komma väl till pass. I år har det gått hundra år sedan den danske kompositören Vagn Holmboe föddes och med anledning av det har det kommit ett dubbelalbum av best of-karaktär på DaCapo. Men albumet har en felaktig beteckning. Visserligen är det inget fel på det som ingår, men den rätta beteckningen borde vara "det bästa som spelats in på vårt bolag". "Rekviet över Nietzsche", som upptar största delen av den andra­ cd:n, vittnar om ton­sättarens kompetens och vida vyer men mindre om hans särart, som består i stil- och motiv­ekonomi och en känslig avvägning mellan det motoriskt kärva och det lyriska. Sådana kvaliteter finner man i den stora sviten av "Concerto"s och framför allt i de tretton symfonierna, där i synner­het den femte, tionde och elfte borde ingå inte bara i den nordiska utan också den internationella repertoaren. Men Holmboes kvaliteter förnekar sig sällan, och den som fått smak på den fjärde kvar­tetten, som ingår här, har många upptäckter att göra i de övriga nitton verken i genren. I övrigt är det hos svenska BIS man gör de flesta fynden i Holmboes produktion."
(Dagens Nyheter)

kr. 74,98 (kr. 149,95)
Image Music of the Spheres
Inger Dam-Jensen, Peter Lodahl, Johan Reuter, Hetna Regitze Bruun, DR VokalEnsemblet, DR SymfoniOrkestret, Thomas Dausgaard


kr. 69,98 (kr. 139,95)
Image Maskarade


Ugens CD på P2 - Læs mere HER


"Blandt årets talrige Carl Nielsen-udgivelser befinder en nyindspilning af hans anden og sidste opera, " Maskarade" fra 1906, sig på allerøverste niveau. Det gælder både lydteknisk og kunstnerisk. Fra første til sidste takt er det den rene svir at lægge ører til, hvad det under optagelserne i august 2014 i DR Koncerthuset lykkedes Michael Schønwandt at få ud af sine tropper: et DR Symfoniorkester i absolut topform og en sand perlerække af tidens bedste sangere i netop det repertoire.(...) Der synges og spilles med så stor indlevelse, så man har let ved at se situationerne for sig. Hip, hip, hurra for Schønwandt!.
Kristeligt Dagblad

kr. 139,98 (kr. 279,95)
Image String Quartets, Vol. 1
Carl Nielsen førte dansk musik ind i det 20. århundrede og hans kammermusik har en fremtrædende plads i det internationale repertoire. Carl Nielsen komponerede dog kun et begrænset antal værker for strygere. På denne cd præsenteres to af komponistens strygekvartetter (i g-mol og F-dur) samt hans eneste strygekvintet (i G-dur). Alle tre værker spillede en central rolle i Carl Nielsens musikalske løbebane, idet de skaffede det nyopdukkede komponistnavn en betydelig succes og dermed bidrog til hans karrieregennembrud.

kr. 64,98 (kr. 129,95)
Image Masquerade (excerpts)/Snefrid Suite
Carl Nielsen (1865-1931) er verdenskendt for sine 6 symfonier og sine to operaer Saul og David og Maskerade. Derudover skrev han programmusik og anden scenemusik til teatret, hvorigennem en række af hans populæreste værker opstod. Denne udgivelse byder på nogle af Carl Nielsens fineste værker for orkester, der viser komponistens skarpe sans for det raffinerede, legende og humoristiske.

kr. 64,98 (kr. 129,95)
Image Danish Romantic Piano Trios

★ ★ ★ ★ ★
"Denne debut-cd viser et nydannet ensemble med en god portion selvtillid (...) Det er en fin indspilning, der både introducerer et nyt fint kammerensemble og giver en række halvglemte danske værker fornyet liv«
Magasinet Klassisk Michael Garnæs (Feb. 2016)


★ ★ ★ ★ ★
"...Den Danske Klavertrio præsenterer sig meget dansk, meget følsomt (...) På albummet får man (...) lige så smukt kombineret Gades klavertrio akkompagneret dels af en løs triosats fra Gades hånd, der aldrig blev til et færdigt, ?ersatset værk. Dels af en stor, følsom trio i tre satser af hans efterfølger Lange-Müller, der huskes for sange og småstykker for klaver, men som her leverer et fyldigt og krævende materiale, som trioen yder fuld retfærdighed med hensyn til passion, dybde og den eftertænksomhed, musikken rummer. At få albummet rundet af med den kun 15-årige Rued Langgaards sjælespændte og poetiske ’Fjeldblomster’, er lige, hvad man kunne have ønsket sig."
Politiken Thomas Michelsen (4. Dec. 2015)


★ ★ ★ ★
"Den Danske Klavertrios ærinde ligger ligefor, og ambitionen er klog og sympatisk: De glemte danske klavertrioer skal frem i lyset. I en dynamisk vekslen mellem Lange-Müllers tusmørketrio, Gades klangperfektion og Langgaards dybe menneskelighed tegnes et portræt af triogenren. Lars Bjørnkjær, Toke Møldrup og Katrine Gislinge forstår at sætte romantikken fri på deres debut-cd. (...)"
Jyllands-posten 3. Dec 2015


kr. 69,98 (kr. 139,95)
Image Picture of Dorian Gray (The)
★ ★ ★ ★
"...Holdet gør det glimrende hver især, og iscenesættelse og orkesterpartituret er også fremragende... Den mørke scenografi og Dorian-maleriet, der gradvist krakelerer og måske er et dystert billede på Dorians sjæl, bidrager lurende til at gøre forestillingen helstøbt..."
Magasinet Klassisk September 2016


kr. 94,98 (kr. 189,95)
Image String Quartets
Københavns Strygekvartet
Niels W. Gade is one of the most prominent representatives of High Romanticism in Danish music. As a young man Gade had a meteoric career in Leipzig, where he succeeded Mendelssohn in 1847 as conductor of the Gewandhaus Orchestra. But in 1848 he settled down in Copenhagen, where he remained active as a composer, conductor, organist and teacher until his death. Although Gade is primarily known for his orchestral and choral works, he also composed a number of excellent chamber music works, including the three quartets on this CD.

kr. 59,98 (kr. 119,95)
Image Symphony Nos. 5 & 6
Helsingborg Symfoniorkester, Thomas Dausgaard

Gennem hele sit liv var Asger Hamerik den danske komponist næst efter Niels W. Gade, som var bedst kendt i udlandet.Han studerede i København hos Gade og J.P.E. Hartmann, i Berlin hos Hans von Bülow og sidst i 1864-69 i Paris hos Hector Berlioz. I årene 1871-98 arbejde han i USA som direktør for konserservatoriet Peabody Institute i Baltimore. Hans værkliste rummer 4 operaer, syv symfonier og en serie Nordiske suiter.

kr. 59,98 (kr. 119,95)
Image Mignon
Vinder af P2 prisen 2018 i kategorien:
ÅRETS DANSKE ALBUM
Den prisvindende komponist Bent Sørensens Mignon blev kåret som årets danske album i kategorien ‘ny musik’.
Albummets titelværk er Sørensens blide klaverkoncert Mignon – første del af trilogien Papillons – som er skrevet til Katrine Gislinge, en af Skandinaviens mest markante pianister.

På denne premiereindspilning akkompagneres hun af Laplands Kammerorkester, dirigeret af John Storgårds.


PRÆMIERET AF STATENS KUNSTFOND
"Musikken er uforskammet romantisk – næsten som musik af en reinkarneret Robert Schumann – men samtidig umiskendelig Sørensensk. Ren skønhed."
Statens Kunstfond december 2016


★ ★ ★ ★ ★
"Velkommen til Bent Sørensens drømmeverden"
Magasinet Klassisk


"Usædvanlig smuk musik"
Yle, the Finnish Broadcasting Company februar 2017


★ ★ ★ ★
"...Komponist i sin tid, men også en uforbederlig neo-romantiker. Det er Bent Sørensen..."
Fyns Amtsavis

kr. 69,98 (kr. 139,95)
Image 12CD-BOX: 45 Symphonies
Danish National Chamber Orchestra
Adam Fischer, conductor
W.A. Mozart
45 symfonier
DR UnderholdningsOrkestret
Adam Fischer, dirigent
W.A. Mozart, komponist
Med denne eksklusive CD-boks fuldbyrdes syv års arbejde for DR UnderholdningsOrkestret og chefdirigent Adam Fischer. På i alt 12 CD'er er alle W.A. Mozarts symfonier nu samlet - og der er også blevet plads til otte værker fra komponistens ungdom, som ikke normalt tælles med blandt symfonierne.


kr. 212,50 (kr. 425,00)
Image Buxtehude and his Circle
★ ★ ★ ★ ★
"...Fremdrift og transparens karakteriserer disse fortolkninger, som atter engang vidner om ensemblets ambitionsniveau og begavede indsigt i netop denne del af musiklitteraturen..."
Fyns Amts Avis 2016
Dietrich Buxtehude var ikke alene sin tids største orgelvirtuos og en berømt komponist af både kirkelig og verdslig musik; han var også en højst initiativrig og innovativ kunstner med en enestående evne til at forme netværk omkring sig.

kr. 69,98 (kr. 139,95)
Image Der Er Et Yndigt Land
Med denne cd kan du putte et stykke Danmark i lommen. Den rummer musik, der har overskredet genrebetegnelsen "klassisk", og er blevet til nationale ikoner.
Musik, der høres igen og igen ved festdage i kongehuset, ved gallaforestillinger, sportskonkurrencer, statsbesøg og andre nationale begivenheder. Set i det lys er cd'en en souvenir. Men den kan også høres som et portræt af Danmark, fra den tid, hvor det nationale var i centrum af livet og kunsten. Det begynder med Kuhlaus musik til festspillet "Elverhøj". I forestillingen portrætteres det danske folk gennem dets gamle folkeviser, og i hyldest til den elskede majestæt brager den danske kongesang, "Kong Kristian stod ved højen mast", igennem som apoteose. Det er også folkeviserne, der er grundlaget for to andre højdepunkter i nationalromantikken: Hartmanns melodiøse opera "Liden Kirsten" og Gades korværk "Elverskud". Epoken klinger ud i den drømmende Lange-Müller, der fik sin største succes med musikken til eventyrkomedien "Der var Engang". Det er drømmen om Danmark, der vugger i hans sommernatssange. Som man kan se - og høre - er sang noget af det mest essentielle, når det drejer sig om Danmark sat i musik. Men danse er også vigtige! Ved alle danske bryllupper danser bruden og gommen deres livs vals til tonerne af Gades "Brudevals" fra balletten "Et Folkesagn". Fra nu af kan de også danse til denne cd! Det gælder også musikken til den eneste selskabsdans, der endnu lever fuldt og helt i Danmark: "Les Lanciers", en kvadrilledans fra 1860'erne. Tusinder af danske gymnasiaster lærer dansen hvert år som en del af skolegangen. Den er sjov at danse - og musikken er skøn!

kr. 39,98 (kr. 79,95)
Image A Bridge of Dreams
Ars Nova Copenhagen
Paul Hillier, conductor, narrator

Andrew Lawrence-King, harp, psaltery, hurdy gurdy

Scintillating vocal music from the Pacific Rim featuring composers and poets from China, Japan, California, New Zealand, and Australia ... and one ancient Anglo-Saxon Seafarer. Unusual and lovely music sung by the Grammy-winning vocal ensemble, Ars Nova Copenhagen, under their conductor Paul Hillier, and with early harp virtuoso Andrew Lawrence-King.

kr. 69,98 (kr. 139,95)
Image A fall from the perfect ground
In recent years the French elite ensemble Alternance has worked closely with a succession of Danish composers. There is a whole generation between the youngest and the oldest composer - yet this release clearly shows a shared spirit in the work with beautiful new sounds. All five works were written after the turn of the millennium and in that sense offer a completely up-to-date picture of Danish composition music in a wide spectrum of sonorities.

kr. 34,98 (kr. 69,95)
Image A Hand for Holmboe
Den danske DJ, producer og komponist Katrine Ring er en af de få DJs på verdensplan, som har specialiseret sig i klassisk musik. På dette album remixer og dekonstruerer hun en række kammerkoncerter af komponisten Vagn Holmboe (1909-96) i en musikalsk gemmeleg, som lader værkerne genopstå i et konstant spil med genkendelse og erindring. Originalindspilningerne af DR UnderholdningsOrkestret og dirigent Hannu Koivula medfølger som bonus-CD.

kr. 34,98 (kr. 69,95)
Image 10 Preludes & Six Pieces - Transcriptions of Satie
"In one way or another, he has always had a dialogue with music of the past, whether his own or other people’s, and this disc includes his lush and uncanny transcriptions of works by Nielsen (Fantasy Pieces) and Satie (Gymnopédies). Ensemble MidtVest has the diligence to keep them hushed, the urgency to propel his sombre Six Pieces for Violin, Horn and Piano."
The Guardian juni 2017

kr. 69,98 (kr. 139,95)
Image SINFONIETTAVÆRKER
Christopher van Kampen, London Sinfonietta, Elgar Howarth

Hans Abrahamsen is a pupil of Per Nørgård and Pelle Gudmundsen-Holmgreen, but his particular stylistic point of departure also reflects a specific trend in Danish music - the New Simplicity" that emerged in the mid-sixties. Simplification and methodology are key concepts in Abrahamsen's works. He is one of his generation's most outstanding composers, and his orchestral work Nacht und Trompeten was first performed by the Berlin Philharmonic Orchestra in 1982.

kr. 59,98 (kr. 119,95)
Image Orchestral Works
kr. 59,98 (kr. 119,95)
Image RUDERS ABRAHAMSEN
Peter Fabricius, bratsch
Anton Kontra, violin
Kontra Kvartetten
Boris Samsing, violin
Morten Zeuthen, cello

Hans Abrahamsen, komponist
Poul Ruders, komponist


"The Kontra Quartet capture both the brusque quirkiness and the delicate pathos of these works."
BBC Radio

kr. 59,98 (kr. 119,95)
Image Works For Wind Quintet
Ensemble MidtVest


★ ★ ★ ★
"...Abrahamsen har også ry for at være en mester i orkestreringens vanskelige kunst. Det rummer den nye skive to prægnante eksempler på. I Robert Schumanns indtagende klaversuite " Kinderszenen" (Børnescener) fra 1838, som Abrahamsen i 2008 har arrangeret for blæserkvintet, gælder det i højeste grad for de fem musikere om at være " let på tå", hvis ikke det troskyldigtbarnlige i værket skal gå tabt. Det lykkes fint for Ensemble MidtVest, og man glemmer ligefrem at savne den oprindelige klaverversion... Alt i alt absolut en anbefalelsesværdig skive."
Kristeligt Dagblad juni 2016


"Those [rigorous and organic] procedures result in music that reflects the changes and chances - the predictable and unpredictable - of what you might see if you sat in a forest looking in one direction for a long time. Here and i Landscapes, the performances have space and purity to match..."
Gramophone (August 2016)


kr. 69,98 (kr. 139,95)
Image Accordion Concertos
Bjarke Mogensen (accordion),
Danish National Chamber Orchestra
Rolf Gupta

Danish Bjarke Mogensen (b. 1985) is the new star of the accordion in a country where there are already proud accordion traditions.

On this CD Bjarke is accompanied by the Danish National Chamber Orchestra conducted by Rolf Gupta in new Danish accordion concertos by Per Nørgård, Ole Schmidt, Anders Koppel and Martin Lohse - the last two written specifically for the young soloist.

"Bjarke Mogensen is an astonishment on record. Once heard, never forgotten" The Arts Journal, New York

kr. 69,98 (kr. 139,95)
Image AISHA PETER DANSTR
kr. 59,98 (kr. 119,95)
Image Through the Looking Glass
"Lovingly crafted arrangements and performances... Intoxicating and enchanting." The Classical Reviewer

"Man kommer hele viften af udtryk igennem på den danske trio Alphas nyeste album... Med håndbremsen sluppet lykkes det til fulde Alpha at forføre ørerne." Morgenavisen Jyllands-Posten 5 STJERNER

"En helstøbt fornøjelse." Politiken 4 HJERTERkr. 69,98 (kr. 139,95)
Image Agnete's Laughter
Komponisten Birgitte Alsted (f. 1942) har været pioner for den elektro-akustiske musik i adskillige årtier, med litteratur og poesi som sin hovedinspirationskilde. Denne CD præsenterer for første gang på CD fire af Alsteds vigtigste værkermed den dramatiske lydcollage Agnetes latter som det fascinerende titelværk.

Birgitte Alsted modtog I 2011 Statens Kunstfonds pris til kvindelige komponister for Agnetes latter, som er skrevet til Suste Bonnéns skulpturgruppe Agnete og havmanden på bunden af Slotsholmskanalen ved Højbro i København.

kr. 34,98 (kr. 69,95)
Image Musik for blokfløjte, saxofon & slagverk
...en oplevelse...

...Et storslået projekt...

(Berlingske Tidende)
ALPHA: Bolette Roed, blockflöjt
Peter Navarro-Alonso, saxofon

David Hildebrandt, slagverk

Bent Lorentzen

kr. 34,98 (kr. 69,95)
Image Leonora Christine
kr. 119,98 (kr. 239,95)
Image String Quartets by Rasmussen and Sörensen
kr. 119,98 (kr. 239,95)
Image Superpulse
kr. 59,98 (kr. 119,95)
Image Shadowland
Esbjerg Ensemble
Jules van Hessen

Bent Sørensen is one of the most talented of the younger generation of Danish composers. He studied composition with Ib Nørholm and Per Nørgård. His music is highly evocative and the titles of many of his works reflects his fascination with concepts like dissolution and decay. Sterbende Gärten was given the Nordic Counzil Music Prize in 1996. Bent Sørensen has aroused attention abroad in contries like England, the USA and Scandinavia.

"...There is real accomplishment here, not only in the composition, but in the level of performance..."
BBC Music Magazine

kr. 59,98 (kr. 119,95)
Image Chamber Music
kr. 59,98 (kr. 119,95)
Image Pianosonater, Vol. 2
...Christina Bjørkøe lets loose with her most incisive, dynamically charged playing...

(ClassicsToday.com)
Christina Bjørkøe, piano.

NIELS VIGGO BENTZON

kr. 59,98 (kr. 119,95)
Image Racconti
Randers Kammerorkester

Jørgen Bentzon, who was a pupil of Carl Nielsen and Sigfrid Karg-Elert, was one of the most significant Danish composers of the generation after Carl Nielsen. In the 1920s and 1930s he developed a distinctive instrumental texture known as character polyphony, which he tried out and developed in his six Racconti. Alongside his composing activities Bentzon taught at Københavns Folke-Musikskole, a school for people's Music" that he had helped to found in 1931.

kr. 59,98 (kr. 119,95)
Image Symphony Nos. 5 & 7
NIELS VIGGO BENTZON

Komponist, klaverspiller og kulturfænomen’ er nok den kortformel, der bedst karakteriserer Bentzon og hans kolossale aktivitetsvifte gennem tres år – med klaveret som det centrale omdrejningspunkt. Allerede fra fødselen var musikken nærværende både som arv og miljø. Hans mor, pianisten Karen Bentzon, der var barnebarn af komponisten J.P.E. Hartmann, tilhørte en af Danmarks betydeligste musikslægter, og den fædrene fløj rummede fremtrædende musikfolk som de noget ældre fætre, komponisten Jørgen Bentzon og fløjtenisten Johan Bentzon. Hertil kom, at interesse for kultur, kunst og videnskab i mere almen forstand var et fremtrædende træk inden for begge slægter, noget der hos Niels Viggo Bentzon har givet sig udslag i utallige debatindlæg og kommentarer om alverdens kulturemner i dagspresse og andre medier.


kr. 59,98 (kr. 119,95)
Image Works For Cello & Piano
kr. 59,98 (kr. 119,95)
Image Chamber Music Works with Piano
Signe Asmussen, mezzo-soprano
Arne Balk-Møller, violin
Per Morten Bye, trumpet
John Ehde, cello
Erik Kaltoft, piano
Kenneth Larsen, clarinet
Signe Madsen, violin
Søren Monrad, marimba
Torben Snekkestad, saxophone
Niels Ullner, cello

The Danish composer Gunnar Berg (1909-1989) was part of the international modernist milieu in post-war Europe, and his music has only recently become known and acknowledged in earnest in his native Denmark. This premiere recording of a number of Berg's chamber music works with piano from the 1950s and 1960s offers unusual instrument combinations including saxophone, trumpet, bass clarinet and marimba; in addition, a mezzo-soprano sings in the major work Tøbrud (Thaw) from 1961: a piece whose title can now be said to have taken on symbolic meaning given the renewed interest in the composer.

kr. 34,98 (kr. 69,95)
Image Billedbogen
...Pianistens skarpt pointerede og aldeles ukunstlede spillemåde klæder disse i ordets bedste forstand enkle stykker...

...Enkelt, sødt, pænt og godt - men ikke spor kedeligt...

(Berlingske Tidende)
...Der lyser en umiddelbar glæde ved de små perler ud af Marie Rørbechs fint pointerede spil ... Anbefales varmt til børn i alle aldre...

(Fyens Stiftstidende)

Marie Rørbech, piano.

kr. 59,98 (kr. 119,95)
Image BIMWO Swing
...Bimwo Swing was impeccably recorded and the overall vibe is positive and endearing...
(allaboutjazz.com)

Ray Anderson, trombon.

Brande International Music Workshop Orchestra.Ray Anderson - BIMWO Swing

kr. 59,98 (kr. 119,95)
Image Black Box Music
★ ★ ★ ★ ★
"Simon Steen-Andersen formår på én gang at fascinere, vække latter og fastholde øjne og ører med usandsynlige midler."
Magasinet Klassisk


Den danske komponist Simon Steen-Andersens audio-visuelle værk Black Box Music er en overraskende, energisk, højlydt og dybt underholdende dekonstruktion af traditionelt musikdrama. Udgangspunktet er den klassiske rollefordeling med en dirigent foran et orkester - men scenariet eksploderer hurtigt i musikalsk og koreografisk energi ad absurdum, idet dirigentens rolle glider over i dukketeater, håndtegn og en musikalsk optræden der involverer stemmegafler, fingerknipsen, elastikker og konstruktionen af en musikalsk maskine i den sorte boks. Denne DVD-udgivelse indeholder også Steen-Andersens signaturværk Run Time Error, optaget i Den Sorte Diamant i København, og en kort dokumentar om komponisten. Et fascinerende møde men en af nordisk musiks mest visionære unge kunstnere i dag.

kr. 69,98 (kr. 139,95)
Image Orkesterverk
Henrik Brendstrup, Aalborg Symfoniorkester, Owain Arwel Hughes

Hakon Børresen lived as a free, creative artist and was very active in Danish musical life. He wrote three symphonies, a number of small orchestral works, chamber music, an a couple of operas of which Den kongelige Gæst (The Royal Guest) - a Danish counterpart to Richard Strauss' conversation operas - became one of the most frequently performed Danish operas.

kr. 59,98 (kr. 119,95)
Image Den KGL G
kr. 59,98 (kr. 119,95)
Image Carambolage
Axel Borup-Jørgensen var detaljernes komponist. Med en perfektioneret sensibilitet skilte han musikkens elementer ad i atomer og samlede dem igen med sin fintmærkende intuition. Han interesserede sig livet igennem for klange i al deres kompleksitet, hvor blandinger af rytmer, toner, klangfarve og anslagsart smeltede sammen til minutiøst udformede helheder. Men selv i de værker, der er iturevne og formulerer i punkter og nedslag, er musikken poetisk funderet og romantisk i udtryksfuldhed. Denne premiereindspilning af fire af Borup-Jørgensens hovedværker forener to af Danmarks førende ny musik-ensembler, Århus Sinfonietta og Ars Nova Copenhagen under dirigent Søren K. Hansen.kr. 34,98 (kr. 69,95)
Image Viola Works
Komponisten Axel Borup-Jørgensen (1924-2012) forstod at udnytte hele spektret i bratschens mørke klang, fra det sangbare til det mørkt snerrende. Hans markante brug af instrumentet gennem hele sin karriere viser, at instrumentets klang har fascineret og været en rig ressource for hans musikalske udtryksverden.I værkerne for bratsch på denne CD kan man opleve den udvikling, Borup-Jørgensen gennemgik, fra den naturlyriske Duo for violin og viola over de mere abstrakt klingende Mobiler efter Alexander Calder til den intense O Bäume Lebens. CD'en er indspillet af en samling af Danmarks førende fortolkere af ny musik med bratschisten Anette Slaatto i centrum blandt navne Christina Bjørkøe, Signe Asmussen, Helge Slaatto, Mathias Reumert og EKKOZONE
Kristeligt Dagblad5/6 Stars"Lytningen udvikler sig til en fem kvarter lang vandring ind i en dansk komponists særprægede landskab. Og hvad bratschen angår: Alene udtrykket -den skovmørke klang- siger meget om instrumentets karakter."kr. 39,98 (kr. 79,95)
Image Galaxy
Odense Symphony Orchestra
Christopher Austin, conductor

Anders Brødsgaard (b. 1955) is a rare compositional talent and a strong, richly faceted voice in Danish musical life. His major one-movement orchestral work Galaxy is constructed as one long hypnotic spiral motion, taking place in a zone of weightlessness, in unpredictable patterns and soft collisions. Coupled with the extremely diverting Monk's Mixtures for small orchestra, Galaxy offers the full view of a composer who draws on his heritage and at the same time is constantly on his way towards new horizons.

kr. 34,98 (kr. 69,95)
Image Organ Works
★ ★ ★ ★ ★
"...Bryndorf formår som få at binde musikken sammen, men stadig lave et ganske kort ophold mellem tonerne – på alle sine manualer og med fødderne på pedalet. Det er således både historisk informeret og en æstetisk nydelse at lytte til... Næsten pompøs. Bine Bryndorf vælger moderate og afvejede tempi og bringer i sin udlægning musikken ned i øjenhøjde, fra det store orgel med det renæssanceklingende navn."
Politiken Jeppe Rönnow (marts 2016)


"Det bedste er at høre orgelværker i selve kirkerummet. Det næstbedste kunne f.eks. være at lytte til indspilninger med Bine Bryndorf, en af tidens allerbedste danske organister. Roskilde Domkirkes herlige Raphaëlis-orgel yder her to af 1600-tallets organister fra den såkaldte ”nordtyske skole” fuld retfærdighed og mere til. Heinrich Scheidemann synes i et par af værkerne lidt forsigtig, spæd og sprød, men det er også den unge orgelkunstner, Bine Bryndorf har udvalgt her. Som en form for kontrast står de seks udvalgte værker af Nicolaus Bruhns stærkt, med fuldtonede registreringer og en udsøgt kælen for de klangmuligheder, som det store barokinstrument byder på."
Fyns Amts Avis Mikael Krarup (1. Dec. 2015)


kr. 69,98 (kr. 139,95)
Image Letters to the Ocean
4 AV 5 MÖJLIGA I BETYG I DAGENS NYHETER

"Vilket språk skulle man ta till om man ville tilltala havet? I den danske tonsättaren Peter Bruuns ensemblesvit "Breve till havet" från 2006 är det som att havet är både något oåtkomligt i fjärran och något nära och uppslukande. Bruun, som har såväl Duran Duran som Per Nørgård och franska postmodernister i bagaget, har ett klangligt självlysande och medryckande rytmiskt tonspråk som här inspirerats av den andakt som det oceaniska väcker. En musik som växlar mellan det kärvt korthuggna, det svepande dramatiska och det drömskt flytande. Eller det visaktigt besvärjande som i den sista satsen där han likt en Evert Taube lockar in hela havet i en stilla vik för att göra det oåtkomligt för stormar och orkaner. Vidare på detta vackra album även Bruuns sällsamt skimrande sångcykel "En klokke av sølv, der kimer alt levande sammen" och det dragspelstonande och lågmält ylande ensembleverket "Spejlbølger"."
(Dagens Nyheter)

Frode Andersen, accordion
Helene Gjerris, mezzo-soprano

Esbjerg Ensemble
Petter Sundkvist, conductor

Peter Bruun (b. 1968) is one of the most distinctive and exciting voices in his generation of Danish composers. He is not afraid to express himself with simple, recognizable material, but he does so in very subtle ways. His sense of timbre and sonority is highly sensual as appears in these three works witnessing the composer's strong fascination with the ocean.

kr. 34,98 (kr. 69,95)
Image MIKI ALONE
Den danske komponist Peter Bruun har netop modtaget Nordisk Råds Musikpris for musikdramaet Miki Alone, som havde uropførelse på Den Anden Opera i 2002. Et stykke ny musikdramatik om en moderne, gal kvindes liv i et cirkuskøkken. Cd-indspilningen af Miki Alone er nu også tilgængelig hos Dacapo. Den indeholder forestillingens syv sange sunget af Helene Gjerris, som kan opleves som et portræt af den gale kvinde gennem hendes indre tanker og følelser. Teksterne er af digteren Ursula Andkjær Olsen og Figura Ensemble akkompagnerer.

kr. 34,98 (kr. 69,95)
Image Green Groves (The)
"Skamløst dyrker Peter Bruun naturmættet skønhed på en ny cd med Ensemble MidtVest. I en tid hvor det fysiske nærvær i musikken ofte er nedtonet, og hvor såkaldt performativitet (teaterhandling) truer med at skubbe det klingende i værket til side, er det også befriende at opleve gamle dyder, som bliver revitaliseret på cd'en..."
Magasinet Klassisk September 2016


Denne CD præsenterer en samling af komponisten Peter Bruuns mest stemningsfulde kammerværker indspillet af Ensemble MidtVest, som komponisten har tilegnet udgivelsens titelværk "The Green Groves". Bruuns musik har selv i de mest absurde og ekspressive passager en uskyldighed i udtrykket, der normalt hører barndommen til. En uskyldighed, der tilhører folkevisernes og popsangenes verden, men som Peter Bruun får ført over i sin kammermusik ved at fastholde en intensitet og energi i udtrykket, som det er få forundt at have til rådighed.

kr. 39,98 (kr. 79,95)
Image Landscapes
Storstrøms Kammerensemble
Svend Aaquist

Ole Buck was a pupil of Per Nørgård and Pelle Gudmundsen-Holmgreen. The catalogue of his works, which includes frequently-performed, beautiful orchestral and chamber music works, is typified by clarity, refinement and the meticulousness of a watchmaker.

kr. 59,98 (kr. 119,95)
Image Sinfonietta Works
Athelas Sinfonietta Copenhagen / Jesper Nordin

★ ★ ★ ★
"....Jeg har lyst til at høre denne rensende musik igen og igen, og måske forstår jeg den først om en rum tid."
Magasinet Klassisk Andrew Mellor, September 2016


"Det er magisk opslugende musik. Som i flere af cd’ens andre, korte eller længere stykker for større eller mindre besætning, f.eks. ’A tree’ og ’Flower ornament Music’. Der indfinder sig en nærmest zenbudhistisk ro i sjælen, vi er langt fra monoton kedsomhed, kun opslugt af de små skred i gentagelser og instrumentale variationer... Skamløst, men kunstnerisk overbevisende."
GregersDH www.gregersdh.dk


Da komponisten Ole Buck sidste år fyldte 70, blev han fejret af Athelas Sinfonietta, som spillede to portrætkoncerter for fulde sale. Her fik publikum endelig muligheden for at lære en komponist at kende, som siden 80’erne har levet en nærmest hemmelig kunstnerisk tilværelse. Nu kan Bucks poetiske og transparente sinfoniettaværker, som ofte er stærkt inspireret af naturen, opleves for første gang på CD med Athelas og Jesper Nordin.

kr. 39,98 (kr. 79,95)
Image Organ Works, Vol. 5
• The Danish-born organ master Dietrich Buxtehude’s music greatly influenced the younger J.S. Bach with its clarity of line, its nobility and its often daring harmonic invention, all combined in the stylus phantasticus.• Vol. 5 of this uniquely authentic recording of Buxtehude's complete organ works takes us to the Sct. Jacobi church in Hamburg, where Buxtehude studied with the great German organ composer Heinrich Scheidemann and formed other important friendships in the music and religious life of the city.• This is the fifth time that the Danish organ player Bine Bryndorf has interpreted Buxtehude’s great organ works, which on this release among others consists of Praeludium in D (BuxWV 139), Praeludium in F# (BuxWV 146 transposed to g-minor) and Praeludium in d (BuxWV 140).

Bine Bryndorf, organ

Dietrich Buxtehude

Praeludium in D, BuxWV 139

Danket dem Herrn (g-dorisk), BuxWV 181

Ich dank dir, lieber Herre (F), BuxWV 194 Bel.5

Magnificat Noni Toni (d), BuxWV 205

Magnificat I. toni (d), BuxWV 203

Praeludium in f#, BuxWV 146

Te Deum laudamus (e-frygisk), BuxWV 218 Bel.3

Ach Gott und Herr (d-dorisk), BuxWV 177

Ich dank dir schon (F), BuxWV 195

Nun lob mein Seel’ den Herren (G), BuxWV 213
Praeludium in d, BuxWV 140


kr. 64,98 (kr. 129,95)
Image Orgelverk, vol 4
...This is proving to be a very fine series ... Bryndorf shows herself to be the perfect advocate for and interpreter of these all-too-rarelyheard pieces...

(10/10 ClassicsToday.com om vol 2, 8.226008)...Bryndorf proves an elegant stylist, using the full range of the instrument. Impressive...

(***** Classic FM, UK om vol 1, 8.226002)...Bryndorf's Buxtehude set, when complete, will be highly recommendable - she plays with great beauty and insight on organs of high quality...

(Classical Music Web om vol 3, 8.226023)


Bine Bryndorf, orgel.

DIETRICH BUXTEHUDE

1. Toccata F-dur, BuxWV157

2. Gelobet seist du, Jesu Christ, à 2 Clav., BuxWV188

3. Nun lob, mein Seel, den Herren, BuxWV212

4. Praeludium G-dur, BuxWV147

5. Canzonetta C-dur, BuxWV167

6. Canzonetta G-dur, BuxWV171

7. Magnificat I. Toni, BuxWV204

8. Nun freut euch, lieben Christen g’mein, à 2 Clav., BuxWV210

9. Canzonetta d-moll, BuxWV168

10. Praeludium F-dur, BuxWV144

11. Ich ruf zu dir, Herr Jesu Christ, BuxWV196

12. Wie schön leuchtet der Morgenstern, BuxWV223

13. Toccata d-moll, BuxWV155


kr. 64,98 (kr. 129,95)
Image Vol. 3/Da Capo Catalogue
kr. 34,88 (kr. 69,75)
Image Organ Works, Vol. 6
With this release, Bine Bryndorf's exclusively authentic series of Dietrich Buxtehude's collected organ works comes to a natural conclusion in Lübeck, where the composer was employed as an organist for the last 40 years of his life. We hear the expressive music that Buxtehude wrote for his father's funeral in 1674 and a series of playful stylus phantasticus works recorded on two fine historic organs from the composer's lifetime.
kr. 64,98 (kr. 129,95)
Image Complete Works For The Organ
Det over 350 år gamle orgel i Helsingørs Sct. Mariæ Kirke er et naturligt udgangspunkt for Dacapo Records' og Bine Bryndorfs nye Buxtehude-satsning. Det var ved dette instrument, at den dansk-tyske barokkomponist foldede sig ud som kirkens organist i 1660-68. Og det var her, organist og professor Bine Bryndorf øvede sig som barn, og første gang lærte Buxtehudes orgelmusik at kende. Dietrich Buxtehudes orgelværker er i dag standardrepertoire for organister i hele verden, men det er første gang, at en organist går Buxtehude på klingen og indspiller hans værker ved netop de instrumenter, værkerne er komponeret ved. Dacapo Records' nye Buxtehude-serie vil omfatte i alt seks cd'er, og udover Sct. Mariæ Kirke i Helsingør vil der blive indspillet i de to andre kirker, komponisten var ansat ved, nemlig S:ta Maria Kyrka i Helsingborg og Marienkirche i Lübeck. Det første af de tre Buxtehude-orgler har Bine Bryndorf et ganske særligt forhold til; det var nemlig her, hun lagde grunden til sin internationale karriere som organist. Men det instrument, hun øvede på som ung, har for nylig gennemgået en stærk forvandling. Bagved den smukt udskårne barokfacade har orgelbyggeriet Marcussen & Søn genskabt det oprindelige Buxtehude-orgels 'indmad', således at instrumentets klang nu fremstår ligeså autentisk som dets facade. Forvandlingen skete, mens Bine Bryndorf studerede og turnerede i bl.a. Paris, Wien og Boston. 'Jeg kom hjem til et helt nyt instrument. Det viser sig jo, at orglet i Helsingør rummer langt mere end jeg drømte om, og at det fuldt ud kan måle sig med Europas berømteste barokorgler.'

kr. 59,98 (kr. 119,95)
Image Organ Works Vol. 2
kr. 59,98 (kr. 119,95)
Image Vokalmusik Vol. 1
Emma Kirkby, Manfredo Kraemer, Jaap ter Linden, John Holloway, Lars Ulrik Mortensen

Dietrich Buxtehude (ca. 1637-1707) var aktiv i næsten 40 år som organist i Lübecks Marienkirche, og var en af de vigtigste personligheder i sin tids nordtyske musik. Hans vokale kirkemusik giver ham, sammen med hans orgel- og instrumentalmusik, en ærefuld plads mellem Heinrich Schütz og J.S. Bach, hvoraf sidstnævnte studerede hos Buxtehude i Lübeck som ung mand.

kr. 59,98 (kr. 119,95)
Image Vocal Works Vol. 2
Johan Reuter
Københavns Drengekor
Duffy Collective
Ebbe Munk

Dietrich Buxtehude (ca. 1637-1707) var i sin tid en af de vigtigste personligheder i den nordtyske musik. Skønt han aldrig bestred et embede, der påkrævede levering af vokalmusik, efterlod Buxtehude over 120 vokale værker ledsaget af en anseelig mængde tekster, partiturer, genrer og kompositoriske stilarter. Denne anden volume fra Naxos' genudgivelser af Dacapos Buxtehude-serie med hans komplette vokalmusik indeholder bl.a. hans mest populære kantate, mesterværket Alles, was ihr tut. Samt et meget fint bud den sene gejstlige koncert, Fürwahr, er trug unsere Krankheit - en intens og udtryksfuld udsættelse af påsketemaet, som er udsædvanlig med sine stærke dynamiske kontraster og pauser.

kr. 59,98 (kr. 119,95)
Image Key Masterpieces, The
Bodil Arnesen, soprano
Giordano Bellincampi, conductor
Danish National Chamber Orchestra
Kirsten Dolberg, alto
Peter Grønlund, tenor
Mathias Hedegaard, tenor
Bohumila Jedlickova, piano
Dorte Elsebet Larsen, soprano
Stephen Milling, bass
Marie Rørbech, piano
Michael Schønwandt, conductor
Tivoli Concert Choir
Tivoli Symphony Orchestra
Else Torp, soprano
Thomas Trondhjem, piano

C.E.F. WEYSE (1774-1842) began his career as a strong fan and follower of W.A. Mozart, but soon developed an irresistibly personal and truly national attitude to his art. This exclusive Perspectives collection of Weyse's finest vocal and instrumental works fully portrays the composer's genius as well as his status as the first composer of the Danish Golden Age period.

With this attractively packaged double CD (offered at 1 CD's price) in Dacapo's Perspectives series you will encounter Weyse's vocal genius in the shape of the popular Christmas Cantata and a selection of melodious solo songs with orchestral or piano accompaniment; a couple of early Romantic symphonies which were the very first to be written in Denmark as well as beautifully balanced pieces for solo piano.

All of the works on this Perspectives issue are presented in critically acclaimed and award-winning recordings from Dacapo Records' catalogue.
kr. 74,98 (kr. 149,95)
Image Carion Plays Koppel
Carion, ensemble

Herman, Anders og Benjamin Koppel - tre danske komponister, tre generationer (far, søn og barnebarn) og tre vidt forskellige bud på moderne musik for blæserkvintet - fra Hermans fintfølende musikalske kubisme over Anders' mere diverterende stil til Benjamins moderne musikalske fusion af klassisk, jazz og salsa. Alle stilarterne appellerer til den legende og eksperimenterende kvintet Carion, som på denne debut-CD virkelig viser sin kunstneriske bredde. .kr. 69,98 (kr. 139,95)
Image Cantatas
Danmarks verdensberømte komponist, Carl Nielsen (1865-1931), har stadig ukendte og spændende sider. På denne CD kan man høre premiereindspilninger af to af hans kantater for kor, solister og orkester. Kantaterne er skrevet 1908-09, hvor Carl Nielsen befandt sig i en af sine flittigste faser. De blev opført flere gange siden, men først i forbindelse med den nye samlede nodeudgave af Nielsens værker er de udkommet på tryk. Det samme gælder den muntre Hyldest til Holberg, skrevet i 1923 til fejring af den store skuespilforfatter, Carl Nielsen også hyldede i sin opera Maskaradekr. 69,98 (kr. 139,95)
Image Cellominiatyrer
Henrik Brendstrup, Per Salo

Six Danish Romantics and their character pieces for cello and piano: music that is yearning, tender, merry and song-like. Most of the pieces are recorded here for the first time, and paint a picture of a small country's fertile musical life in the years 1860-1910 - but the music can also be enjoyed as twelfe languishingly melodious pieces from the salons of a bygone age.

kr. 59,98 (kr. 119,95)
Image Busy Bees
Komponisten Mogens Christensen (f. 1955) er kendt for sin udsøgte sans for klangfarver og for at finde sin kunstneriske inspiration i drømme, astrologi og naturfænomener. Musikken på denne nye CD er både inspireret af naturens fuglesang og af en nodebog fra 1771 med melodier, som blokfløjtespillere dengang spillede for at sangfugle i bur kunne lære dem. I Mogens Christensens værker indgår både citater fra den usædvanlige spillebog og et væld af citater fra historisk fuglemusik af fx Haydn og Wagner.Titelværket på CD'en, Busy Bees and Birds, udforsker den fascinerende klang af en travl bikube sidestillet med fabulerende fuglefløjt, mens cyklen Nocturnal Birds inviterer lytteren til at opleve stemningsfuld, natlig fuglesang gennem alle fire årstider - og gennem et tidløst kalejdoskop af akustiske og elektroniske omkring blokfløjtesolist Pernille Petersen.kr. 69,98 (kr. 139,95)
Image MANIFEST - But There's No Need To Shout♥ ♥ ♥ ♥
"Den danskekomponist Simon Christensen, årgang 1971, har en baggrund i rock, og hans 'Manifest' for ?re strygere er rå blokke af lyd. Statiske, men alligevel foranderlige. Instrumenternes strenge er stemt om i mikrointervaller, så associationer til strubesang og dybe dronelyde overtager en scene, hvor melodi og andre almindelige musikfænomener ikke har nogen plads. Det er strengenes mørke skurren – og ikke mindst efterklangen, hver gang den holder op – der fuldstændig fylder horisonten. Amerikaneren Morton Feldman skrev en rekordlang stry-gekvartet, som spiller i seks timer. Den rekord slår Christensen ikke med sit knap fem kvarter lange stykke. Men han får skabt en musik, der insisterer på en helt anden klangvirkelighed end den, vi er vant til at høre ?re strygere skabe. En tilstandsmusik, der opfordrer til meditativ lytten og til, at man tømmer hjernen for fordomme."
Politiken Thomas Michelsen (Feb. 2016)
Simon Christensens strygekvartet MANIFEST - But There's No Need To Shout benytter i én lang sats udelukkende de fire strygeres løse strenge, stemt om i mikro-intervaller. Kombinationen af de åbne strenges rige overtoneverdener og de fyldigt dissonerende akkorder giver en enestående, mørk og glansfuld lyd. De fikserede rytmer giver hver akkord et pulserende indre liv, og fraværet af melodi og dramaturgi giver rig plads til, at man kan fordybe sig i dette originale musikalske universkr. 34,98 (kr. 69,95)
Image Pipes and Reeds
Kiku Day, shakuhachi
Adam Ørvad, accordion
Christian Præstholm, organ

The Danish composer Mogens Christensen (b. 1955) is a true alchemist of sound with an exquisite sense of tone colour. This album presents three of his key works that travel through the realm of the incorporeal, from the esoteric Logitanion through the exoteric Couronne (2005) and down to direct personal experience in Night Flying Winter Cranes (2009). Three levels of consciousness - and three unforgettable listening experiences.kr. 34,98 (kr. 69,95)
Image Songs & Movements★ ★ ★ ★
"... Jeg kan af ærligt hjerte anbefale dette møde med en komponist, der går i barndom og rumsterer med resterne fra de 1980'er lyde, han voksede op med..."
Magasinet Klassisk Jens Cornelius (Feb. 2016)Komponisten Jeppe Justs musik handler om genbrug, nostalgi, skrammelinstrumenter - og legetøj. På denne premiereindspilning medvirker komponisten selv med sit eget "band", Jeppe Just Instituttet, som spiller på selvopfundne, hjemmebyggede og legetøjs- instrumenter som æggedeler, klapstige, kaffekværn, legetøjsklaver og melodika. I samklang med kammerensemblet SCENATET, som har kurateret indspilningen, præsenterer de en unik klangverden, som på én gang er musikkens særlige udgangspunkt og stadige fascinationskraft.

kr. 69,98 (kr. 139,95)
Image Clarinett Trios
kr. 59,98 (kr. 119,95)
Image Konserter
Ulla Miilmann, tvärflöjt; David Palmqvist, valthorn;

Jens Bjørn-Larsen, tuba.

Danish National Symphony Orchestra/Ole Schmidt.

OLE SCHMIDT

Svit för flöjt, stråkorkester, harpa och slagverk Op 21

1. I Rondino

2. II Walzer

3. III Intermezzo

4. IV Marsch

Konsert för flöjt och stråkorkester


5. I Introduction


6. II Molto lento


7. III Presto

Konsert för valthorn och kammarorkester Op 31


8. I Largo


9. II Allegro giusto

Konsert för tuba och orkester Op 42


10. I


11. II


12. III Allegro


kr. 64,98 (kr. 129,95)
Image Crossing borders
Paul Hillier og Ars Nova Copenhagen fortsætter deres udforskning af dansk vokalmusik. Det centrale værk på dette album, Line Tjørnhøjs ‘Vox Reportage’, er blevet til i tæt samarbejde med kunstnerne og sammenfletter forskellige kilder – heriblandt nobelprisvinder Elias Canetti, Chelsea Manning og Rabi’ah al-Adawiyya – for at skabe en ‘reportage’ over menneskets natur gennem de seneste tusind år. I Carl Nielsens ‘Tre Motetter’ formes renæssancepolyfoni og komponistens mere personlige stil til noget frisk og kraftfuldt; den svenske romantiske komponist Wilhelm Stenhammar sætter musik til danske tekster, mens Vagn Holmboe sætter musik til britisk poesi. Alt på dette album krydser grænser på den ene eller den anden måde!

kr. 69,98 (kr. 139,95)
Image Distant still - Horn Trios
The Danish Horn Trio
Christina Åstrand, violin
Jakob Keiding, horn
Per Salo, piano


kr. 34,98 (kr. 69,95)
Image Danish Romantic A Cappella
kr. 59,98 (kr. 119,95)
Image Wood Works
Den Danske Strygekvartets kærlighed til den traditionelle, skandinaviske folkemusik er snart lige så kendt som kvartettens fornemme greb om det klassiske repertoire. Nu udgiver det danske ensemble, som i disse år er huskvartet hos både Lincoln Centre Chamber Music Society og BBC Radio 3, albummet "Wood Works" på både CD og LP. Her præsenterer kvartetten deres yndlingsmelodier fra den nordiske folkemusik - bl.a. det brudestykke fra Fanø, som i en videooptagelse er nået vidt omkring på YouTube og Vimeo med over 50.000 afspilninger.kr. 69,98 (kr. 139,95)
Image Wood Works (LP)
Den Danske Strygekvartets kærlighed til den traditionelle, skandinaviske folkemusik er snart lige så kendt som kvartettens fornemme greb om det klassiske repertoire. Nu udgiver det danske ensemble, som i disse år er huskvartet hos både Lincoln Centre Chamber Music Society og BBC Radio 3, albummet "Wood Works" på både CD og LP. Her præsenterer kvartetten deres yndlingsmelodier fra den nordiske folkemusik - bl.a. det brudestykke fra Fanø, som i en videooptagelse er nået vidt omkring på YouTube og Vimeo med over 50.000 afspilninger.kr. 94,98 (kr. 189,95)
Image Dansk Revy 2
Mens revyerne havde været under skarp cencur i perioden 1900-1908 under justitsminister Alberi, kom opblomstringen i det næste tiår på bl.a. Scala, Nørrebros Teater og i Tivoli, hvortil kom revyforestillinger i hver større by kunne. Blandt årtiets hovedfigurer kan nævnes Carl Alstrup, Carl Fischer og Olga Svendsen. Nærværende cd-serie tegner et detaljeret, historisk billede i både lyd og ord af denne nationale egenart.

kr. 39,98 (kr. 79,95)
Image Dansk Revy 3
Mens revyerne havde været under skarp cencur i perioden 1900-1908 under justitsminister Alberi, kom opblomstringen i det næste tiår på bl.a. Scala, Nørrebros Teater og i Tivoli, hvortil kom revyforestillinger i hver større by kunne. Blandt årtiets hovedfigurer kan nævnes Carl Alstrup, Carl Fischer og Olga Svendsen. Nærværende cd-serie tegner et detaljeret, historisk billede i både lyd og ord af denne nationale egenart.


kr. 39,98 (kr. 79,95)
Image Dansk Revy 4
Den første professionelle revy så dagens lys på Casino Teatret den 31. december 1849. Hermed var grunden lagt til en teatergenre, der siden har levet i bedste velgående. I "De glade Tyvere" var den dominerende revyscene Scala, hvis overdådige showprægende opsætninger var umulige at leve op til for de andre scener. Det var årtiet hvor nye navne som Marguerite Viby, Storm P., Liva Weel og Osvald Helmuth gjorde deres entré på revyscenen.

kr. 39,98 (kr. 79,95)
Image Dansk Revy 5
Den første professionelle revy så dagens lys på Casino Teatret den 31. december 1849. Hermed var grunden lagt til en teatergenre, der siden har levet i bedste velgående. I "De glade Tyvere" var den dominerende revyscene Scala, hvis overdådige showprægende opsætninger var umulige at leve op til for de andre scener. Det var årtiet hvor nye navne som Marguerite Viby, Storm P., Liva Weel og Osvald Helmuth gjorde deres entré på revyscenen.

kr. 39,98 (kr. 79,95)
Image Dansk Revy 6
Den første professionelle revy så dagens lys på Casino Teatret den 31. december 1849. Hermed var grunden lagt til en teatergenre, der siden har levet i bedste velgående. Revyernes hovedaktører har altid været - eller er af samme grund blevet - landets mest populære skuespillere, og allerede fra århundredeskiftet, da gramofonpladen afløste fonogramvalsen, foreligger der optagelser af de mest populære revyviser. Nærværende cd-serie tegner et detaljeret, historisk billede i både lyd og ord af denne nationale egenart.

kr. 39,98 (kr. 79,95)
Image Dansk Revy 7
Den første professionelle revy så dagens lys på Casino Teatret den 31. december 1849. Hermed var grunden lagt til en teatergenre, der siden har levet i bedste velgående. Revyernes hovedaktører har altid været - eller er af samme grund blevet - landets mest populære skuespillere, og allerede fra århundredeskiftet, da gramofonpladen afløste fonogramvalsen, foreligger der optagelser af de mest populære revyviser. Nærværende cd-serie tegner et detaljeret, historisk billede i både lyd og ord af denne nationale egenart.

kr. 39,98 (kr. 79,95)
Image Dansk Revy 8
Den første professionelle revy så dagens lys på Casino Teatret den 31. december 1849. Hermed var grunden lagt til en teatergenre, der siden har levet i bedste velgående. Revyernes hovedaktører har altid været - eller er af samme grund blevet - landets mest populære skuespillere, og allerede fra århundredeskiftet, da gramofonpladen afløste fonogramvalsen, foreligger der optagelser af de mest populære revyviser. Denne cd-serie tegner et detaljeret, historisk billede i både lyd og ord af denne nationale egenart.

kr. 39,98 (kr. 79,95)
Image Dansk Revy 9
Den første professionelle revy så dagens lys på Casino Teatret den 31. december 1849. Hermed var grunden lagt til en teatergenre, der siden har levet i bedste velgående. Revyernes hovedaktører har altid været - eller er af samme grund blevet - landets mest populære skuespillere, og allerede fra århundredeskiftet, da gramofonpladen afløste fonogramvalsen, foreligger der optagelser af de mest populære revyviser. Denne cd-serie tegner et detaljeret, historisk billede i både lyd og ord af denne nationale egenart.

kr. 39,98 (kr. 79,95)
Image Dansk Revy 10
Den første professionelle revy så dagens lys på Casino Teatret den 31. december 1849. Hermed var grunden lagt til en teatergenre, der siden har levet i bedste velgående. Revyernes hovedaktører har altid været - eller er af samme grund blevet - landets mest populære skuespillere, og allerede fra århundredeskiftet, da gramofonpladen afløste fonogramvalsen, foreligger der optagelser af de mest populære revyviser. Denne cd-serie tegner et detaljeret, historisk billede i både lyd og ord af denne nationale egenart.

kr. 39,98 (kr. 79,95)
Image Dansk Revy 11
Den første professionelle revy så dagens lys på Casino Teatret den 31. december 1849. Hermed var grunden lagt til en teatergenre, der siden har levet i bedste velgående. Revyernes hovedaktører har altid været - eller er af samme grund blevet - landets mest populære skuespillere, og allerede fra århundredeskiftet, da gramofonpladen afløste fonogramvalsen, foreligger der optagelser af de mest populære revyviser. Denne cd-serie tegner et detaljeret, historisk billede i både lyd og ord af denne nationale egenart.

kr. 39,98 (kr. 79,95)
Image Dansk Revy 13
Den første professionelle revy så dagens lys på Casino Teatret den 31. december 1849. Hermed var grunden lagt til en teatergenre, der siden har levet i bedste velgående. Revyernes hovedaktører har altid været - eller er af samme grund blevet - landets mest populære skuespillere, og allerede fra århundredeskiftet, da gramofonpladen afløste fonogramvalsen, foreligger der optagelser af de mest populære revyviser. Denne cd-serie tegner et detaljeret, historisk billede i både lyd og ord af denne nationale egenart.

kr. 39,98 (kr. 79,95)
Image Dansk Revy 14
Den første professionelle revy så dagens lys på Casino Teatret den 31. december 1849. Hermed var grunden lagt til en teatergenre, der siden har levet i bedste velgående. Revyernes hovedaktører har altid været - eller er af samme grund blevet - landets mest populære skuespillere, og allerede fra århundredeskiftet, da gramofonpladen afløste fonogramvalsen, foreligger der optagelser af de mest populære revyviser. Denne cd-serie tegner et detaljeret, historisk billede i både lyd og ord af denne nationale egenart.

kr. 39,98 (kr. 79,95)
Image Dansk Revy 40-45 Vol. 1
1940'erne var et årti, som blev skåret skarpt over på midten af de jublende majdage i 1945. Dette afspejles i Dacapos nye revy-udgivelse, som omfatter fem cd'er med musik fra nogle af danmarkshistoriens mest dramatiske år, nemlig 1940-45.
Under den tyske besættelse af Danmark førte besættelsesmagtens ekstreme følsomhed overfor satire til, at der vogtedes over hvert talt og sunget ord fra danske revyscener. Mange revyforfattere konsulterede derfor teatercensor I.C. Normann, som med sin dybe indsigt i revyens væsen var i stand til at imødegå presset fra de tyske myndigheder. I samarbejde med Normann lykkedes det nu revyforfatterne at give de satiriske tekster en uangribelig formulering, og dermed gøre den danske revy til en væsentlig faktor i modstandskampen.
På de fem cd'er fra Dacapo finder vi en række fine eksempler på, hvordan underfundighed og tvetydighed blev dansk revys stærkeste våben - ikke mindst PH's historiske Man binder os på mund og hånd. Men her er også sange og viser som Flyv min hest med Marguerite Viby, Der er meget langt til Rungsted med Osvald Helmuth, Jeg ved et spil om en vej med Berthe Quistgaard - og meget andet.

kr. 39,98 (kr. 79,95)
Image Dansk Revy 40-45 Vol. 2
1940'erne var et årti, som blev skåret skarpt over på midten af de jublende majdage i 1945. Dette afspejles i Dacapos nye revy-udgivelse, som omfatter fem cd'er med musik fra nogle af danmarkshistoriens mest dramatiske år, nemlig 1940-45.
Under den tyske besættelse af Danmark førte besættelsesmagtens ekstreme følsomhed overfor satire til, at der vogtedes over hvert talt og sunget ord fra danske revyscener. Mange revyforfattere konsulterede derfor teatercensor I.C. Normann, som med sin dybe indsigt i revyens væsen var i stand til at imødegå presset fra de tyske myndigheder. I samarbejde med Normann lykkedes det nu revyforfatterne at give de satiriske tekster en uangribelig formulering, og dermed gøre den danske revy til en væsentlig faktor i modstandskampen.
På de fem cd'er fra Dacapo finder vi en række fine eksempler på, hvordan underfundighed og tvetydighed blev dansk revys stærkeste våben.

kr. 39,98 (kr. 79,95)
Image Dansk Revy 40-45 Vol. 3
1940erne var et årti, som blev skåret skarpt over på midten af de jublende majdage i 1945. Dette afspejles i Dacapos nye revy-udgivelse, som omfatter fem cd'er med musik fra nogle af danmarkshistoriens mest dramatiske år, nemlig 1940-45.
Under den tyske besættelse af Danmark førte besættelsesmagtens ekstreme følsomhed overfor satire til, at der vogtedes over hvert talt og sunget ord fra danske revyscener. Mange revyforfattere konsulterede derfor teatercensor I.C. Normann, som med sin dybe indsigt i revyens væsen var i stand til at imødegå presset fra de tyske myndigheder. I samarbejde med Normann lykkedes det nu revyforfatterne at give de satiriske tekster en uangribelig formulering, og dermed gøre den danske revy til en væsentlig faktor i modstandskampen.
På de fem cd'er fra Dacapo finder vi en række fine eksempler på, hvordan underfundighed og tvetydighed blev dansk revys stærkeste våben.

kr. 39,98 (kr. 79,95)
Image Dansk Revy 40-45 Vol. 4
1940erne var et årti, som blev skåret skarpt over på midten af de jublende majdage i 1945. Dette afspejles i Dacapos nye revy-udgivelse, som omfatter fem cd'er med musik fra nogle af danmarkshistoriens mest dramatiske år, nemlig 1940-45.
Under den tyske besættelse af Danmark førte besættelsesmagtens ekstreme følsomhed overfor satire til, at der vogtedes over hvert talt og sunget ord fra danske revyscener. Mange revyforfattere konsulterede derfor teatercensor I.C. Normann, som med sin dybe indsigt i revyens væsen var i stand til at imødegå presset fra de tyske myndigheder. I samarbejde med Normann lykkedes det nu revyforfatterne at give de satiriske tekster en uangribelig formulering, og dermed gøre den danske revy til en væsentlig faktor i modstandskampen.
På de fem cd'er fra Dacapo finder vi en række fine eksempler på, hvordan underfundighed og tvetydighed blev dansk revys stærkeste våben.

kr. 39,98 (kr. 79,95)
Image Dansk Revy 40-45 Vol. 5
1940erne var et årti, som blev skåret skarpt over på midten af de jublende majdage i 1945. Dette afspejles i Dacapos nye revy-udgivelse, som omfatter fem cd'er med musik fra nogle af danmarkshistoriens mest dramatiske år, nemlig 1940-45.
Under den tyske besættelse af Danmark førte besættelsesmagtens ekstreme følsomhed overfor satire til, at der vogtedes over hvert talt og sunget ord fra danske revyscener. Mange revyforfattere konsulterede derfor teatercensor I.C. Normann, som med sin dybe indsigt i revyens væsen var i stand til at imødegå presset fra de tyske myndigheder. I samarbejde med Normann lykkedes det nu revyforfatterne at give de satiriske tekster en uangribelig formulering, og dermed gøre den danske revy til en væsentlig faktor i modstandskampen.
På de fem cd'er fra Dacapo finder vi en række fine eksempler på, hvordan underfundighed og tvetydighed blev dansk revys stærkeste våben.

kr. 39,98 (kr. 79,95)
Image Dansk Revy 45-50 Vol. 2
Hvor 2. Verdenskrig havde betydet streng teatercensur og en bred vifte af forbud, både på scenen og i dagliglivet, bragte befrielsen det danske folk en euforisk glæde over alt det, som nu var tilladt. Den femte maj 1945 blev et vidunderligt vendepunkt, og fra de danske revyscener strømmede spontant en række unikke vidnesbyrd om den løsslupne stemning, som var i Danmark i årene efter den tyske besættelse.
På de fire cd'er, som afrunder den store danske revyserie, er glade minder om befrielsen som Aft'nen til den femte maj med Ole Monty og Visen om Montgomery med Osvald Helmuth - men også mere alvorlige viser som konfronterer dem, som under krigen havde gået tyskernes ærinde; bl.a. Glem det nu ikke med Ludvig Brandstrup og Tysk genfortælling med Gerda og Ulrik Neumann.

kr. 39,98 (kr. 79,95)
Image Dansk Revy 45-50 Vol. 3
Hvor 2. Verdenskrig havde betydet streng teatercensur og en bred vifte af forbud, både på scenen og i dagliglivet, bragte befrielsen det danske folk en euforisk glæde over alt det, som nu var tilladt. Den femte maj 1945 blev et vidunderligt vendepunkt, og fra de danske revyscener strømmede spontant en række unikke vidnesbyrd om den løsslupne stemning, som var i Danmark i årene efter den tyske besættelse.
På de fire cd'er, som afrunder den store danske revyserie, er glade minder om befrielsen som Aft'nen til den femte maj med Ole Monty og Visen om Montgomery med Osvald Helmuth - men også mere alvorlige viser som konfronterer dem, som under krigen havde gået tyskernes ærinde; bl.a. Glem det nu ikke med Ludvig Brandstrup og Tysk genfortælling med Gerda og Ulrik Neumann.

kr. 39,98 (kr. 79,95)
Image Dansk Revy 45-50 Vol. 4
Hvor 2. Verdenskrig havde betydet streng teatercensur og en bred vifte af forbud, både på scenen og i dagliglivet, bragte befrielsen det danske folk en euforisk glæde over alt det, som nu var tilladt. Den femte maj 1945 blev et vidunderligt vendepunkt, og fra de danske revyscener strømmede spontant en række unikke vidnesbyrd om den løsslupne stemning, som var i Danmark i årene efter den tyske besættelse.
På de fire cd'er, som afrunder den store danske revyserie, er glade minder om befrielsen som Aft'nen til den femte maj med Ole Monty og Visen om Montgomery med Osvald Helmuth - men også mere alvorlige viser som konfronterer dem, som under krigen havde gået tyskernes ærinde; bl.a. Glem det nu ikke med Ludvig Brandstrup og Tysk genfortælling med Gerda og Ulrik Neumann.

kr. 39,98 (kr. 79,95)
Image Dansk Guldålder
kr. 117,75 (kr. 235,50)
Image Det Kongelige Danske Musikkonservatorium 150 år (1
Gennem 150 år har Det Kongelige Danske Musikkonservatorium manifesteret sig som en af de centrale institutioner i dansk musikliv. En lang række af musikkens store profiler, skabende såvel som udøvende, har haft deres virke på DKDM, og med denne cd-boks tegnes et enestående klangligt portræt af DKDM og væsentlige sider af dansk musik fra slutningen af 1800-tallet og frem til vor tid.

Se den komplette Trackliste HER


kr. 149,50 (kr. 299,00)
Image Double Tripple Koppel
Den danske komponist Anders Koppels musikalske samarbejde med sin søn, den alsidige saxofonist Benjamin Koppel, danner baggrunden for disse to koncerter med helt unik solistbesætning, som nu udkommer første gang på CD. I dobbeltkoncerten møder Benjamin Koppel den klassiske blokfløjtevirtuos Michala Petri i et forrygende samspil mellem tradition, improvisation og klanglig mangfoldighed, mens trippelkoncerten lader mezzosaxofonens varme lyd indramme af instrumenterne cello og harpe indspillet af solisterne Eugene Hye-Knudsen og Tine Rehling.Den danske komponist Anders Koppels musikalske samarbejde med sin søn, den alsidige saxofonist Benjamin Koppel, danner baggrunden for disse to koncerter med helt unik solistbesætning, som nu udkommer første gang på CD. I dobbeltkoncerten møder Benjamin Koppel den klassiske blokfløjtevirtuos Michala Petri i et forrygende samspil mellem tradition, improvisation og klanglig mangfoldighed, mens trippelkoncerten lader mezzosaxofonens varme lyd indramme af instrumenterne cello og harpe indspillet af solisterne Eugene Hye-Knudsen og Tine Rehling.
The way Koppel combines instruments is truly unusual and extremely well handled. Even after repeated listening I am surprised to realize which instruments are creating the sounds and how well he blurs the lines between even such disparate voices as the recorder and the saxophone. Well worth investigating for yourself.
WholeNote


"Few present-day composers can rival Anders Koppel"
Gramophone (1/10 2015)

"…fantastic combination of Michala Petri’s delicate recorder and Benjamin Koppel’s fruit and smoke jazz-coloured saxophone. This addition to a growing discography is superbly recorded and presented, and is another of those accessible and rewarding programmes of new music which should encourage more of us to cast our nets ever wider."
MusicWeb Internationalkr. 69,98 (kr. 139,95)
Image Burst
This collection of works for saxophone and percussion by five Danish composers challenges standard ideas of melody, sonority and harmony. Some of the works are typified by great desperation and pent-up emotions, others by melancholy and reflection. The music snorts, groans, snarls and shouts - or fizzles, whispers and chafes - and is a remarkable display of the almost infinite expressive possibilities of this unusual combination of instrumentskr. 34,98 (kr. 69,95)
Image 6 Works For Saxophone & Percussion
kr. 34,98 (kr. 69,95)
Image Ungdom og Galskab
...The performances could hardly show the work off in a better light...

... a charming discovery...

(Gramophone)Djina Mai-Mai, sopran;
Poul Elming, tenor;

Peter Grønlund, tenor;
Erik Harbo, tenor;


Guido Paevatalu, baryton;
Ulrik Cold, bas.


Collegium Musicum Copenhagen /
Michael Schønwandt.

Edouard Dupuy - Ungdom og Galskab (1806)

Sångspel i två akter

Libretto: N T Bruun efter J N Bouillys "Une Folie"CD 1

1. Uvertyr2-7. Akt I8-9. Akt IICD 2

1-5. Akt II (forts.)Flöjtkonsert d-moll (1814)

6. Allegro, ma non troppo

7. Andante

8. Rondo

kr. 119,98 (kr. 239,95)
Image Before Heaven, Before Earth
SØREN NILS EICHBERG: Before Heaven, Before Earth - Symphonies Nos. 1 & 2

Danish National Symphony Orchestra
Christoph Poppen, conductor

The Danish-German composer Søren Nils Eichberg (b. 1973) is the first composer in residence in the history of the Danish National Symphony Orchestra. This CD presents the premiere recordings of his Symphony No. 1, the large-scale doomsday vision "Stürzten wir uns ins Feuer" (2006), and of his Symphony No. 2 "Before Heaven, before Earth" (2010), that was first performed by the Danish National Symphony Orchestra and concludes an explosive phase of creativity in the young composer.kr. 69,98 (kr. 139,95)
Image Chamber Music
Komponisten Karsten Fundal (f. 1966) har en stærkt filosofisk og systematisk side parallelt med en sansende og intuitiv musikalitet, som udforsker klangrum, puls og bevægelse. På denne indspilning udforsker ensemblet Ekkozone Karsten Fundals mageløse klanglige og rytmiske univers i nye kompositioner for saxofon, slagtøj og klaver.kr. 69,98 (kr. 139,95)
Image Electronic Music at Diem 1987-2012
The story of DIEM (The Danish Institute of Electronic Music) is the story of 25 years of believing that the newest technology can move existing musical boundaries, create new sounds, new structures, and pioneer the development of the music of the future. This double CD presents a broad selection of works produced at DIEM from 1987 to 2012; all of them presented in their original form and many of them released for the first time.kr. 34,98 (kr. 69,95)
Image Orchestral Works
• The composer and conductor Emil Reesen was a unique jack-of-all-trades in Danish music. He composed everything from film melodies to operettas and ballets for the Royal Theatre, and it was all typified by his masterly craftsmanship and great melodic talent. On this CD you can hear examples of his infectious, brilliant orchestral music, including the rhapsody Himmerland, the imposing Festival March and the fiery dances from the ballet Gaucho.• The rhapsody Himmerland is typical of Reesen’s compositional style. Here he pours out his orchestrating skills over a handful of simple folk tunes from North Jutland. There had long been a tradition of setting folk music in orchestral rhapsodies, and folk dance tunes arranged for orchestra regularly formed part of the broadcasts in the early years of Danish radio. Yet no folk music medley is as artistic as Reesen’s Himmerland Rhapsody, which stayed the longest in the Danish repertoire after his death. Another orchestral piece that Emil Reesen is well known for is his Festival March. It was written for the film “25 Years as King of Denmark” on the occasion of King Christian X’s Jubilee and is one of the most famous Danish marches of all time.• On this new release you can experience a thrilling recording with the Aalborg Symphony Orchestra and conductor Bo Holten performing some of Emil Reesen’s most unforgettable orchestral pieces, contributing to the fight to keep the memory of one of Danish music’s most exciting and virile composers alive.


Aalborg Symphony Orchestra/Bo Holten
Emil Reesen

Greenlandic Folk Music

Polka (From The Contest of the Goddesses)

Trianon: Suite 1

Variations on an overture and theme by Schubert

Agnethe and the Merman

I Walked out on a Summer’s Day

Gaucho Suite

Himmerland

Festival March


kr. 59,98 (kr. 119,95)
Image EMP RMX 333 – a tribute to Else Marie Pade
PLADENYT
"I 2016 tog vi afsked med ganske mande vigtige kunstnere. Iblandt dem var dansk musiks elektronpionér Else Marie Pade, der først i en høj alder opnåede anderkendelse i offentligheden. Som hyldest til hendes indsats for denne niche udgav Dacapo i december et par håndfulde yngre electronicakunstneres remix af Pades syrede Etude fra 1962."
Magasinet Klassisk februar 2017


♥ ♥ ♥ ♥
"...Det er blevet til 11 virkelig lytteværdige stykker samlet på et album, der har vredet Pades værk i overraskende retninger. Nogle er poppede og ligetil, nogle helt minimale og nøgterne, nogle er lige så avantgarde som Pades eget værk..."
Politiken december 2016


"Det handler ikke længere om at redde Pade fra glemsel – det punkt er vi heldigvis ude over – men om at bringe værkerne i dialog med samtiden, så de bevarer deres elasticitet og vilterhed og ikke stivner til analoge museumsgenstande. Og det projekt er lykkedes."
Weekendavisen december 2016


"Samlet set udgør pladen en fornem hyldest til Else Marie Pade og viser, at hendes pionerarbejde sagtens kan levere inspiration til vor tids dyrkere af electronicaen."
CAPAC januar 2017


»Den første lyd sættes i gang, gribes af den næste, der gribes af den næste etc. i et stærkt crescendo.« I 1961 skrev Else Marie Pade (1924-2016) båndkompositionen Etude, som blev mødt med større begejstring blandt anmeldere, end det ellers var den elektroniske musik forundt i Danmark. 333 sekunder langt er værket, og som en hyldest til Else Marie Pade har 11 kunstnere på denne CD remixet Etude – alle 11 remix har samme varighed som originalen. Resultaterne er vidt forskellige, men vidner alle om inspirationen fra dansk elektronisk musiks helt store pioner, som insisterede på, at alle lyde er lige meget værd.

kr. 39,98 (kr. 79,95)
Image Orchestral Works
kr. 59,98 (kr. 119,95)
Image Organ Works
Eva Feldbæk
Sofia Asuncion Claro
Gert Sørensen

Denne cd præsenterer en række prominente danske komponister, der har kompononeret for orgel. Tradition og musikalsk fornyelse møder hinanden i disse værker,der er kompononeret i årene mellem 1976 til 1992, værker for soloorgel, 2 organister og slagtøj, harpe og orgel.

kr. 59,98 (kr. 119,95)
Image Fra Højskolesangbogen
Den Aksel Schiøtz-lette Danholt, den jordnært rørende Asmussen og en pianist, der ånder små mirakler.
(Jan Jacoby, Politiken)

Folkehøjkolesangbogen er en guldgrube. To glimrende sangere som sopranen Signe Asmussen og tenoren David Danholt har med den lige så glimrende pianist Ulrich Stærk findet 12 sange frem. Det er bare for lidt med små 42 minutter.
(John Christiansen, Jyllandsposten)

Signe Asmussens mørkere sopran har en varme og kant, der kommer utrolig fint frem i de forskellige sange. Og så er Ulrich Stærk altså en af de bedste akkompagnatører herhjemme, og det fornemmes tydeligt - til stor glæde for solist, såvel som lytter.
(Musikeren, 09/2006)

Både Signe Asmussen og David Danholt fortolker sangene ...med stor indlevelse i de gamle melodier og udtryksfuld stemmeføring.
(Flensborg Avis)


Den danske folkelige sang er efterhånden et vidt begreb, der strækker sig fra moderne evergreens til de tusinder af korsangere over hele landet, som kan synge de mest komplicerede flerstemmige satser. Begyndelsen til det hele er dog Højskolesangbogen, som stadig er den danske sangs urkilde. Det begyndte i det 19. århundrede med de romanceagtige melodier og en stor interesse for de gamle danske folkeviser. Begge dele blev efterhånden brugt som fællessange - efter overleveringen begyndte det, da Grundtvig holdt sine 'Mands Minde-foredrag' i 1838. Her begyndte tilhørerne spontant at synge 'Kommer hid, I piger små', da Grundtvig fortalte om Peter Willemoes. Senere, efter Højskolesangbogens samling som tekst i 1894, kom så den anden store bølge af folkelig sang, Carl Nielsens, Thomas Laubs, Thorvald Aagaards og Oluf Rings indsats, som kulminerede med Højskolesangbogens melodibog i 1922. Her møder man det karakteristiske enkle melodiske ideal, som har spillet så afgørende en rolle siden hen: den klare, plastiske melodi uden sentimentale harmoniseringer - en melodi, der i sig selv er så velformet og robust, at den kan holde til næsten enhver udførelse. I realiteten skabte melodibogens fædre en helt ny stil - selv om de ikke talte om tingene på den måde. Den blev fortsat af bl.a. Poul Schierbeck, Povl Hamburger og ikke mindst i en perlerække af melodier fra Otto Mortensens hånd

kr. 59,98 (kr. 119,95)
Image Symphony Nos. 1: Cello
kr. 34,98 (kr. 69,95)
Image Songs

"Det er få danske komponister, der i dag interesserer sig mere for møde mellem tekst og toner end John Frandsen."
Magasinet Klassisk Per Rask Madsen (Maj 2016)

♥ ♥ ♥ ♥
"...både Davidsen og sønnen Morten brillerer med modne fortolkninger med store stemmer og såmænd også en god portion befriende humor. De forskellige sangere gør pladen varieret, og det er styrken."
Politiken Henrik Friis (April 2016)

"Møde ved milepælen. Komponisten John Frandsens ungdomsværker i blændende fortolkning... John Frandsen står i den nye tid med sine syv operaer i klar zenit..."
Weekendavisen (april 2016)
Den danske komponist John Frandsen (f. 1956) er en lidenskabelig musikalsk fortolker af tekster, og det er i denne rolle, han kan opleves på CD'en Songs for solo voice, piano and guitar. En samling af yderst forskellige tekster tages under kærlig musikalsk behandling, og det fælles træk i samlingen er Frandsens særlige, åbne tilgang til alle de tekstlige udtryk; fra det virkeligt intime og endda erotiske til det filosofiske og det absurd fjollede.

På CD'en medvirker fire markante nordiske sangsolister, nemlig den prisvindende norske sopran Lise Davidsen samt komponistens søn, kontratenor Morten Grove Frandsen, barytonen Aleksander Nohr og sopranen Liv Oddveig Midtmageli.

kr. 39,98 (kr. 79,95)
Image Trash
kr. 34,98 (kr. 69,95)
Image From The Merry Life Of A Spy
kr. 59,98 (kr. 119,95)
Image Orc Works
kr. 59,98 (kr. 119,95)
Image The Symphonies (3 BD)
★ ★ ★ ★ ★
"For alle, der holder af klassisk musik"
Kristeligt Dagblad

Den spanske dirigent Rafael Frühbeck de Burgos (1933-2014) afrundede en stor, international karriere med to travle og frugtbare år som chefdirigent for DR SymfoniOrkestret. Andet oplag af dette blu-ray-bokssæt – som nu findes i denne kompakte udgave – hylder den afdøde maestro, som selv havde et stærkt ønske om at udgive en komplet Beethoven-cyklus med sit danske orkester. Med en række liveoptagelser fra DR Koncerthuset i HD-kvalitet kommer vi helt tæt på både dirigent og orkester i Frühbeck de Burgos’ fortolkning af alle Beethovens ni symfonier. Bokssættets tre blu-ray-skiver indeholder også tre andre orkesterværker: Berlioz’ Symphonie fantastique, Richard Strauss’ Eine Alpensinfonie og Joaquín Rodrigos populære Concierto de Aranjuez med den verdenskendte guitarsolist Pepe Romero, som var en nær ven af dirigenten.

kr. 242,50 (kr. 485,00)
Image The Symphonies (6 DVD)
Den spanske dirigent Rafael Frühbeck de Burgos (1933-2014) afrundede en stor, international karriere med to travle og frugtbare år som chefdirigent for DR SymfoniOrkestret. Dette eksklusive DVD-bokssæt hylder den afdøde maestro, som selv havde et stærkt ønske om at udgive en komplet Beethoven-cyklus med sit danske orkester. Med en række spektakulære liveoptagelser fra DR Koncerthuset kommer vi helt tæt på både dirigent og orkester i en dramatisk fortolkning af alle Beethovens ni symfonier. DVD-bokssættet indeholder også tre andre orkesterværker, som vidner om det enestående kunstneriske samarbejde mellem DR SymfoniOrkestret og Frühbeck de Burgos: Berlioz’ Symphonie fantastique, Richard Strauss’ Eine Alpensinfonie og Joaquín Rodrigos populære Concierto de Aranjuez med den verdenskendte guitarsolist Pepe Romero, som var en nær ven af dirigenten.

★ ★ ★ ★ ★
"...Men han fremlægger hver enkelt symfoni lysende skarpt, så de forskellige sektioner i orkestret står prægnant, hver for sig og i kontrast til hinanden. Det er fortolkninger, der minder os om, at ordet symfoni betyder samklang. Og vores skønne radiosymfoniorkester responderer med skiftevis stærkt og ømt spil, eksempelvis i den 5. og 6. symfoni - en stærk og rytmisk inciterende "Skæbnesymfoni" og en yndefuld og såre naturlig "Pastorale". Det er musik, der kan få selv den mest kræsne feinschmecker til at slikke sig om munden - hvis man vil have mig denne metafor undskyldt, men nærbillederne af Burgos, der under udøvelsen af sin metier gang på gang gør det, sidder på nethinden - og har været en af talrige berigelser ved disse optagelser, levende detaljer i den store helhed..."
Kristeligt Dagblad november 2016


"A reading rich in drama and grandeur… Mr. Frühbeck de Burgos makes Beethoven’s titanic gestures unfold like an epic drama" New York Times (koncertanmeldelse)


★ ★ ★ ★ ★
"Et vidnesbyrd om en af musikkens største mestre, som bør skattes højt og deles med familie og venner"
Theater Byte januar 2017


★ ★ ★ ★
"En meget velkommen og velfortjent hyldest til en stor dirigent"
Pizzicato december 2016
kr. 242,50 (kr. 485,00)
Image Chamber Music
kr. 59,98 (kr. 119,95)
Image Chimes of Memory
Jeanette Balland, saxophone
Grethe Krogh, organ
Tine Rehling, harp

"Chimes of Memory" is a diverse collection of works by the Danish composer and musician Fuzzy (b. 1939). In the title work, recorded on a historic digital audio workstation at the Danish Radio, Fuzzy gazes deep into the well of memory. In the other works we meet magnificent organ music written for the cathedral of Notre Dame in Paris alongside witty, experimental and dream-like sounds played on saxophone, harp and, not least, the composer's beloved old grand piano before it ended its days beneath the stars at the Copenhagen waste incinerator.

kr. 69,98 (kr. 139,95)
Image Comala
Niels W. Gade (1817-90) var uden sammenligning sin tids største danske komponist. I 1846 skrev den unge Gade kantaten Comala, som bygger på en saga af den skotske skjald Ossian, og dirigerede selv uropførelsen i Leipzig. Værket blev en kæmpe succes og gav Gade sit internationale gennembrud. Comala blev opført mere end 80 gange i hans levetid; især i Tyskland, men også i Holland, Schweiz, England, Rusland og sågar USA, og det var således en af Gades største successer.
Efter Gades død i 1890 blev Comala stort set glemt, men DR SymfoniOrkestret, DR KoncertKoret, en række internationale solister og den franske dirigent Laurence Equilbey har nu genfundet og pustet nyt liv i det klingende korværk. Udgivelsen markerer afslutningen af 200-året for Gades fødsel, som har været fejret gennem hele 2017; en passende anledning til at genoplive værket – nu i den oprindelige, tyske version, som var den internationalt kendte og skattede i Gades samtid.


kr. 69,98 (kr. 139,95)
Image Erlkönigs Tochter (Elverskud) (Vinyl)
Sophie Junker, Ivonne Fuchs, Johannes Weisser, DR VokalEnsemblet, Concerto Copenhagen, Lars Ulrik Mortensen

★ ★ ★ ★
»Musikalsk set er der tale om en mere end tilfredsstillende udgivelse med gode sangere«
Kristeligt Dagblad marts 2018


Elverskud er en dramatisk kantate fra 1854 baseret på danske folkeviser. Værket blev en af Niels W. Gades største succeser; ikke kun i Danmark, men i hele Europa, hvor Elverskud blev opført flere hundrede gange, ofte dirigeret af Gade selv. Gade var særligt beundret i Tyskland, og på denne udgivelse opføres Elverskud for første gang i datidens instrumentation og for første gang med den tyske tekst, som gav værket sin internationale berømmelse. Måske er dette danske nationalklenodie ikke så dansk alligevel?

kr. 119,98 (kr. 239,95)
Image Jealousy: Suites, tangos and waltzes
"An irresistible collection"
(The Times)

"It's effective, well-constructed music - light but very likeable"
(BBC Music Magazine)

"For those who enjoy light music, here is a cornucopia of works by Jacob Gade"
(Fanfare)

Jacob Gade (1879-1963) - Danish composer and violinist - is world famous as the composer of Jalousie, Tango Tsigane. But besides this celebrated concert piece, Gade left us a large number of melodious orchestral works in the popular music genres of his day, and composed several symphonic suites.

This re-issue of Odense Symphony Orchestra's highly acclaimed Jacob Gade collection fully displays the composer's sense of colourful orchestration and musical storytelling at its very best - in luminous new audio quality.kr. 64,98 (kr. 129,95)
Image Piano Works
"Marianna Shirinyan kan løfte tonerne af Gades musik fra den skrevne node op til en hel fortælling."
Arbejderen juni 2017

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
"Mere højromantisk bliver det næppe, og med behersket brug af pedal, men med klar tanke og stærkt instinkt gør Shirinyan musikken levende."
Politiken februar 2017

✩ ✩ ✩ ✩
"...Det er charmerende miniaturer a la Mendelssohns Lieder ohne Worte, og Marianna Shirinyan understreger smukt deres forskelligartede karakter."
Magasinet Klassisk 2017


Nok var hans instrument først og fremmest violinen, men Niels W. Gade (1817-90) fandt stor inspiration hos klavervirtuoserne Felix Mendelssohn og Robert Schumann. Så stor, at dette musikalske fyrtårn i dansk romantik efterlod sig en række klaverværker, til glæde for både professionelle og amatører.
Den armensk-danske pianist Marianna Shirinyan giver her sit bud på et udvalg af disse, når hun spiller Gades poetiske Akvareller, den nærmest orkestralt anlagte Sonate i e-mol, fire chopinske Fantasistykker og den lille Chanson danoise, en charmerende hyldest til den danske folketone, som ikke tidligere er indspillet.

kr. 69,98 (kr. 139,95)
Image Violin Sonatas
Niels W. Gade (1817-1890) var uden sammenligning den internationalt mest kendte og anerkendte blandt 1800-tallets danske komponister. Han var en glimrende violinist og skrev derfor en del for violin. Hans forkærlighed for instrumentet kommer bedst til udtryk i værkerne for violin og klaver, hvor de tre sonater viser Gades stilistiske udvikling over 40 år: Fra ungdommelig fantasifuldhed i den tidlige første sonate, over et fastere greb om tidens klassisk-romantiske ideal i den anden, til den sidste og tredje sonates erfarne og strengere klassiske linjer uden dunst af tidens senromantik.

Udgivelsen har høste store roser i danske og internationale medier:

"Åstrand med sikker, målrettet violintone og Salo ved tangenterne giver musikken energi, så den løfter sig. Overblik og forståelse for de romantiske kvaliteter er hele tiden til stede på en cd, der hermed giver os danskere endnu en chance for at genopdage en af vores største komponister."
Politiken

"If you love Schumann and Brahms, you'll enjoy these sonatas by Danish composer Niels Gade. The performances by Christina Åstrand and her pianist partner Per Salo match the vigor and exuberance inherent in Gade's scores."
Classics Today

"Cd'ens kunstneriske kant skyldes især, at næppe nogen i Danmark kan levendegøre denne musik bedre end Christina Åstrand og Per Salo. Ord som organisk, nysgerrig og umiddelbar trænger sig på for at beskrive deres genuine musiceren."
Kristeligt Dagblad

kr. 59,98 (kr. 119,95)
Image SYMPHONY 3 5
Collegium Musicum Copenhagen
Amalie Malling, klaver
Michael Schønwandt, dirigent

Niels Wilhelm Gade, komponist

kr. 59,98 (kr. 119,95)
Image Waltzes, Tangos and Cinema Music
Jacob Gade, who wrote the world-famous Tango Jalousie, was one of Copen­hagen's leading conductors. In his waltzes we hear the sound of the 1920s and sense the mood of the days when every proper restaurant had its own orchestra. Gade was also a pioneer of cinema music, and his Kino-Musik gives a complete impression of how motion pictures were accompanied in the Golden Age of the silent film.

Christian Westergaard
Christian Westergaard (b. 1980) began studying the piano at the age of eight with Esther Lund Madsen. He trained at the Royal Danish Academy of Music with Amalie Malling and Niklas Sivelöv and in recent years has made a name as a striking partner of a number of the leading young Nordic singers. He has played concerts at among other venues the Wigmore Hall in London, at the Hamburg Musikhalle and in the rest of Germany, in Italy, Sweden, Norway and in Denmark in the DR Concert Hall, the Tivoli Concert Hall, at Takkelloftet and The Black Diamond. He is founder and artistic director of Liedkompagniet, which has renewed the focus on Danish Lied art with composers including Rued Langgaard and Herman D. Koppel. In 1999 and 2000 he won First Prize in the Danish Steinway Competition. On Dacapo with the Randers Chamber Orchestra, Christian Westergaard has recorded chamber music by his father, Svend Westergaard, and with the singers Signe Asmussen and Adam Riis has recorded "Songs of their Times" with music by Ib Nørholm on Kontrapunkt. He has been engaged as an accompanist at the Royal Danish Academy of Music in Copenhagen and the Opera Academy. Christian Westergaard has received among other grants the Van Hauen Grant and the grant of the Sonning Music Foundation.

kr. 69,98 (kr. 139,95)
Image Early & Late
"This disc offers a highly distinctive concept and timbral palette, and it is beautifully recorded." Gramophone

"Det lille band spiller glasklart og poetisk – og med masser af musikalsk tyngde i de mange sving... Gámans kombinationsverden er stærkt fascinerende, og den stilfærdige, men virkelig overbevisende attitude, de tre musikere lægger for dagen i begge genrer, er ikke til at stå for." Politiken 5 HJERTER


Early & Late

Andreas Borregaard, accordeon
Gáman
Bolette Roed, blokfløjte
Rune Tonsgaard Sørensen, violin

Rune Glerup, komponist
Pelle Gudmundsen-Holmgreen, komponist
Sunleif Rasmussen, komponist

Traditionel nordisk folkemusik med rødder i middelalderen møder tre nye værker af komponisterne Rune Glerup, Sunleif Rasmussen og Pelle Gudmundsen-Holmgreen på dette album, som er trioen Gámans CD-debut. Det er musiktyper, der kaster nyt lys på hinanden, og som giver lytteren mulighed for at strække ørerne over mange århundreder. Kombinationen af det ældste - fra trommesange i Grønland over kædedans på Færøerne til brudestykker fra Fanø - og det yngste - i form af tre generationer af nulevende komponister - bliver til en mulighed for at danse, lytte og fordybe sig i klangverdener, der belyser hinanden på overraskende og berigende vis.

Trioen Gáman består af Rune Tonsgaard Sørensen (violin), Bolette Roed (blokfløjte) og Andreas Borregaard (accordeon)


kr. 69,98 (kr. 139,95)
Image A Drummers' Tale Episode 2
kr. 59,98 (kr. 119,95)
Image GETSTRING
getString
Den Schlesiske Strygekvartet, Simon Steen-Andersen, Jexper Holmen, Christian Winther Christensen, Jens Voigt-Lund, Morten Riis, Simon Christensen, Jens Voigt Lund

String quartet meets electronica - in a fruitful clash of traditions and new possibilities. The concept of ‘sound' is the common denominator for a whole new view of the venerable configuration of four string instruments in a quartet. Five young Danish composers lead the genre into the future, and the five are linked by electronic remixes of their works, so that the CD forms a composition of compositions". The result is effortless, virtuoso, colourful music with a wealth of nuances!"""

kr. 34,98 (kr. 69,95)
Image Piano Sonatas
Nina Gade

Louis Glass (1864-1936) was one of the most important composers of the Late Romantic period in Denmark. He was a contemporary of Carl Nielsen, but there is a certain opposition between their musical styles due to the influence on Glass of César Franck and Antopn Bruckner. Louis Glass was an outstanding pianist and teacher, and his effortless command of the instrument is demonstrated in the works on this disc.

kr. 59,98 (kr. 119,95)
Image Dust Encapsulated
Athelas Sinfonietta CopenhagenMathias Friis-Hansen, percussionGámanRune Glerup, electronicsNeel Bramsnæs Teilmann, klaverPierre-André Valade, dirigentRune Glerup, komponistOm:Den danske komponist Rune Glerup (f. 1981) arbejder rumligt med sin musik. I stedet for at møde en narrativ musikstrøm kan lytteren med denne CD opleve selvstændige, tredimensionelle blokke af lyd, som kan betragtes fra mange forskellige vinkler - og samtidig har en stærk energi mellem sig. CD'en rummer fem premiereindspilninger af akustiske og elektroniske værker komponeret indenfor de seneste fem år og er indspillet af Athelas Sinfonietta Copenhagen under den franske dirigent Pierre-André Valade, samt trioen Gáman og solisterne Neel Teilmann (klaver) og Mathias Friis-Hansen (slagtøj).Athelas Sinfonietta CopenhagenMathias Friis-Hansen, percussionGámanRune Glerup, electronicsNeel Bramsnæs Teilmann, klaverPierre-André Valade, dirigentRune Glerup, komponistOm:Den danske komponist Rune Glerup (f. 1981) arbejder rumligt med sin musik. I stedet for at møde en narrativ musikstrøm kan lytteren med denne CD opleve selvstændige, tredimensionelle blokke af lyd, som kan betragtes fra mange forskellige vinkler - og samtidig har en stærk energi mellem sig. CD'en rummer fem premiereindspilninger af akustiske og elektroniske værker komponeret indenfor de seneste fem år og er indspillet af Athelas Sinfonietta Copenhagen under den franske dirigent Pierre-André Valade, samt trioen Gáman og solisterne Neel Teilmann (klaver) og Mathias Friis-Hansen (slagtøj).kr. 34,98 (kr. 69,95)
Image Golden Age of Danish Partsong
The Golden Age of Danish Partsongs Ars Nova Copenhagen Paul Hillier,


"under Hiller's direction, Ars nova copenhagen perform a capella, with meticulously shaded dynamics, articulation and colour" David Fanning - Gramophone

***** Diapason
***** Jyllands-Posten
♥ ♥ ♥ ♥ Politiken

Komponister: Niels Wilhelm Gade, Johan Peter Emilius Hartmann, Peter Arnold Heise, Friedrich Kuhlau, Thomas Laub, Carl Nielsen, Ib Nørholm, Svend S. Schultz, Christoph Ernst Friedrich Weyse,

Den danske guldalder i første halvdel af 1800-tallet er kendt som en periode med en overflod af kunstneriske udfoldelser og berømte begavelser som H.C. Andersen, Søren Kierkegaard og komponister som C.E.F. Weyse og Niels W. Gade. Men ifølge den engelske kordirigent Paul Hillier, som i mere end 10 år har været chefdirigent for Ars Nova Copenhagen, kan man faktisk i dag tale om en fortsat "guldalder" for dansk kormusik. Derfor rummer denne samling af Hilliers danske guldalderperler både klassiske, romantiske værker og musik fra de efterfølgende generationer helt op til vor tid.kr. 69,98 (kr. 139,95)
Image Orkesterverk, vol 1
Peder Gram enjoyed a prominent position in his time, not only because of the fine craftsmanship and artistic standard of his musical works, but also because of the many organizational duties in the musical world that made him one of his generation’s most influential Danish musical personalities. This release features some of Peder Gram’s most exciting orchestral works, covering the full spectrum of large-scale expression; from the sparkling and effectful to the highly dramatic and illustrative, festive and powerful.
South Jutland Symphony Orchestra/Matthias Aeschbacher
Peder Gram

Overture in C major, op. 21


1. Allegro con fuoco - Meno mosso e con grazia - Quasi tempo I

Poëme lyrique, op. 9


2. Adagio

Symphony no. 1, op. 12


3. Moderato ma risoluto


4. Sostenuto e risentito - Molto piu mosso ma tranquillo - Andante - Tempo I


5. Vigoroso ma con grandezza

Prologue to a Drama by Shakespeare, op. 27


6. Lento - Allegro impetuoso - Quasi maëstoso - Tempo I. - Quasi maëstoso - Tempo I. - Quasi maëstoso - Allegro


kr. 59,98 (kr. 119,95)
Image Orchestral Works, Vol. 2
Danish composer Peder Gram (1881-1956) enjoyed a prominent position in his time, not only because of the fine craftsmanship and artistic standard of his musical works, but also because of the many organizational duties in the musical world that made him one of his generation’s most influential Danish musical personalities. This release features the early gem Avalon for soprano and orchestra as well as two of Peder Gram’s masterful symphonies, covering the full spectrum of large-scale expression; from the sparkling and effectful to the highly dramatic and illustrative, festive and powerful.
kr. 59,98 (kr. 119,95)
Image Venus
NYU Steinhardt Symphony Orchestra and Ensembles
NYU Percussion Ensemble
NYU Contemporary Music Ensemble
NYU Symphony Orchestra

"Lydligt fascinerende og nydeligt komponeret"
Gramophone

De fire værker på denne CD af Lars Graugaard (f. 1957) er komponeret specielt til ensemblerne på New York University Steinhardt, hvor Graugaard har været Visiting Faculty Artist siden 2010. I sin søgen efter en ny, mangfoldig musikalsk diskurs befinder Lars Graugaards musik sig i et komplekst forhold mellem komposition, perception og følelse, og komponisten bruger computeren som et sofistikeret performance- og kompositionsværktøj i både noteret og interaktiv musik.

kr. 69,98 (kr. 139,95)
Image Chamber Works
LINensemble, Jens Schou, John Ehde, Erik Kaltoft, Signe Madsen, Carsten Seyer-Hansen, Mads Bendsen, Frans Hansen

Pelle Gudmundsen-Holmgreen (b. 1932) has called himself a minor figure in Danish music - an outsider - but it will be evident that he is in reality one of the major names, an ‘established outsider’; indeed he is one of the few Danish composers to have received the Nordic Council’s Music Prize (in 1980 - for Symphony, Antiphony).


kr. 59,98 (kr. 119,95)
Image Organ Music
The organist Eva Feldbæk has taken on one of the Pelle Gudmundsen-Holmgreen’s earlier works and challenged him to write new ones. The result is a record of organ works that span a period of over 25 years: from Mirror III from 1974 to Archaic Procession and Cabinet of Mirrors from this year. They mark a notable process of development in the work of a composer who has always set himself up in opposition to new dominant trends and gospels. In 1999 Eva Feldbæk persuaded him to revive his old interest in composing for the organ. This led to a whole series of compositions where Holmgreen expresses himself in new, surprising ways.

kr. 59,98 (kr. 119,95)
Image SYMPHONY – ANTIPHONY · A SYMPHONY IN TIME
DR SymfoniOrkestret, Leif Segerstam

Den prisbelønnede Symfoni-Antifoni af Gudmundsen-Holmgreen og Karl Aage Rasmussens nyklassiker Symphony in Time, indspillet i 1992 af DR SymfoniOrkestret og dirigent Leif Segerstam.

kr. 59,98 (kr. 119,95)
Image Mixed Company (London Sinfonietta, ensemble / Paul
Mixed Company is the world premiere recording of a remarkable cycle of works by Pelle Gudmundsen-Holmgreen (b.1932) presented by London Sinfonietta, Theatre of Voices and conductor Paul Hillier. Composed around John Dowland's iconic Lacrimae, these seven new pieces have all been tailored to the excellent "mixed company" of Danish and English vocal and instrumental performers gathered in Copenhagen to celebrate the Danish composer in 2012.kr. 69,98 (kr. 139,95)
Image Natural World of Pelle Gudmundsen-Holmgreen, The
For Pelle Gudmundsen-Holm Green (b.1932) er enkelthed en regel i livet. I sin musik har han udviklet denne enkelhed i et formsprog med uventede modsætninger, der tillader provokation at leve side om side med renhed, kynisme og ecstasy. Denne cd præsenterer seks af hans vigtigste korværker, hvoraf fire har verdenspremiere. Ars Nova og deres dirigent, Paul Hillier, nyder et mangeårigt venskab med Gudmundsen-Holm Green - En unik komponist, der har gjort en meget speciel bidrag til den internationale repertoire af kormusik.

kr. 69,98 (kr. 139,95)
Image Orchestral Works
Orkesterværker
Morten Zeuthen, Kontra Kvartetten, DR SymfoniOrkestret, Michael Schønwandt

Pelle Gudmundsen-Holmgreen is quite an institution in Danish music. Both his personality and his works enjoy high status in Denmark, and he, if anyone, has been responsible for some of the elements in recent Danish music that notoriously distiguish it from music in the rest of Scandinavia and Germany. He has called himself an outsider in Danish music, but actually he is really a major name, an established outsider

kr. 59,98 (kr. 119,95)
Image Music For Voices & Instruments
kr. 59,98 (kr. 119,95)
Image Green Ground
Paul Hillier, conductor
Kronos Quartet, ensemble
Theatre of Voices, ensemble

Pelle Gudmundsen-Holmgreen, composer


"...With an increasing number of advocates among conductors and ensembles, Gudmundsen-Holmgreen is a composer whose reputation will continue to rise."
Gramophone 2017


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
"Pelle Gudmundsen-Holmgreen døde i sidste uge med 50 års musikalsk produktion på samvittigheden, der er helt enestående. De mange særegne værker viser en komponist, der fandt sin stemme i 1960’erne og siden brugte tiden til at raffinere udtrykket. Musik, der på den ene side altid lyder umiskendelig ’pellesk’, men på den anden side bliver ved med at overraske. Paradoksalt nok... Og alt passer som hånd i handske. Det vilde får en ramme at klinge i, og det rolige får puls..."
Politiken Juli 2016


"Klangen af en ener"
Magasinet Klassisk September 2016


Denne CD præsenterer premiereindspilningen af en enestående værksamling af Pelle Gudmundsen-Holmgreen (1932-2016), skrevet og dedikeret til hans GRAMMY®-vindende venner i Kronos Kvartetten og Theatre of Voices med dirigent Paul Hillier. Med middelalderlige tekster, og med musikalsk inspiration fra det barokke ground-princip og en vis berømt kanon, inviterer Green Ground lytteren på en kaleidoskopisk rejse gennem PGHs verden, som første gang kunne opleves ved komponistens 80 års fødselsdag i 2012.

kr. 69,98 (kr. 139,95)
Image Incontri
BBC Symphony Orchestra/
Thomas Dausgaard

Pelle Gudmundsen-Holmgreen, komponist


"...With an increasing number of advocates among conductors and ensembles, Gudmundsen-Holmgreen is a composer whose reputation will continue to rise."
Gramophone 2017


★ ★ ★ ★ ★
"Værkerne er fulde af vraggods fra musikhistorien, som Pelle Guldmundsen-Holmgreen gør til sine egne."
Magasinet Klassisk September 2016


♥ ♥ ♥ ♥ ♥
"BBC Symphony Orchestra har med Thomas Dausgaard ved roret taget sig fornemt af Gudmundsen-Holmgreens pulserende orkesteridealer. Komponistens dybe kærlighed til stramme former og stravinskysk primitivisme blev i hans univers til en kombination af nøgtern enkelhed og balstyrisk ’jungle-barok’."
Politiken (4. Juli 2016)Ideen om musikalske møder (på italiensk: incontri) er et fællestræk i de tre orkesterstykker af Pelle Gudmundsen-Holmgreen, som her er indspillet på CD af BBC Symphony Orchestra og dirigent Thomas Dausgaard. Det fantastiske hallucinatoriske landskab i titelstykket, som er indspillet live i Royal Albert Hall ved the BBC Proms, møder den pulserende ironi i de to moderne klassikere Symfoni, Antifoni og Mirror II, og tilsammen reflekterer de tre værker komponistens livslange fascination af det absurde.

kr. 69,98 (kr. 139,95)
Image Plateaux
kr. 64,98 (kr. 129,95)
Image Repriser
Athelas Sinfonietta Copenhagen
Jesper Nordin, dirigent
Pierre-André Valade, dirigent

Pelle Gudmundsen-Holmgreen, komponist


"...With an increasing number of advocates among conductors and ensembles, Gudmundsen-Holmgreen is a composer whose reputation will continue to rise."
Gramophone 2017


★ ★ ★ ★ ★
"Ingen af samtidens danske komponister har skrevet som Pelle G.-H."
GregersDH


★ ★ ★ ★ ★
"Resultatet er en poesi med fokus på lyden i sig selv. Lyden som en art objekt i egen ret. Nogle gange gribende smukt. Altid tankevækkende og insisterende på noget så umoderne som den kritiske eftertanke"
Berlingske juni 2016


"Her er spas-og lydmageren PGH for fuld og nuanceret udblæsning med en fantasirigdom, som ingen kunne gøre ham det efter.
Fyns Amtsavis august 2016


Denne nye indspilning af Gudmundsen-Holmgreen-værker er fuld af moderne klassikere, som udspringer af komponistens livslange glæde ved det absurde - fra tre skarpe 60’er-værker inspireret af bl.a. Samuel Beckett til nyere værker som CD’ens åbningsværk Trafik, skrevet i 1994 til Athelas Sinfonietta Copenhagen

kr. 69,98 (kr. 139,95)
Image 12 Studies
Ulrich Stærk, Duo Askou//Andersen, Pihl & Schelling

‘12 Studier’ udgør en treleddet rejse gennem komponist Bo Gunges (f. 1964) eget liv i musik, menneskets sindstilstande og en række af den vestlige musiks mest lokkende intervaller. Alle tolv stykker, som er kendetegnet ved deres enkelhed og udtryksfulde klarhed, fremføres i solo- såvel som duoversioner. Gennem denne spejling viser musikken sin dobbelte karakter; den er skabt med en klar idé, men er blevet sluppet løs – uhæmmet og fri.

kr. 69,98 (kr. 139,95)
Image Melos
Gunnar Berg (1909-1989) enjoys a unique position among Danish composers. He was part of the international modernist milieu in post-war Europe in the circle around Olivier Messiaen and had inspiring meetings with John Cage, Pierre Boulez and Karlheinz Stockhausen. Berg's music has only recently become properly known and recognized in his native Denmark. This CD offers rare experiences of the experiments with 12-tone music and serialism from the 1950s, with the recorder in focus, as well as complex, pulsating guitar music from the last part of his life.
kr. 34,98 (kr. 69,95)
Image A Sound Year
kr. 199,98 (kr. 399,95)
Image SYMFONIER 3-4
Helsingborg Symfoniorkester
Thomas Dausgaard

Gennem hele sit liv var Asger Hamerik den danske komponist næst efter Niels W. Gade, som var bedst kendt i udlandet.Han studerede i København hos Gade og J.P.E. Hartmann, i Berlin hos Hans von Bülow og sidst i 1864-69 i Paris hos Hector Berlioz. I årene 1871-98 arbejde han i USA som direktør for konserservatoriet Peabody Institute i Baltimore. Hans værkliste rummer 4 operaer, syv symfonier og en serie Nordiske suiter.

kr. 59,98 (kr. 119,95)
Image Körsymfoni nr 7/Requiem
MUSICWEB / RECORDING OF THE MONTH


Randi Stene, mezzosopran

Danish National Choir; Danish National Symphony Orchestra/Thomas Dausgaard.


ASGER HAMERIK

Körsymfoni nr 7 för orkester, kör och mezzosopran Op 40

1. Largo

2. Andante sostenuto

3. GraveRequiem för orkester, kör och altsolist Op 34

1. Requiem et Kyrie

2. Dies irae

3. Offertorium

4. Sanctus

5. Agnus Dei


kr. 59,98 (kr. 119,95)
Image Orgelverk
Hans Fagius

Hartmann og Gade var ikke til at komme udenom i 1800-tallets danske musikliv. De sad sammen i en række bestyrelser og udvalg; de dirigerede og opførte hinandens værker, og krydsede i det hele taget uafvendeligt hinandens fodspor. På et tidspunkt konkurrerede Gade og Hartmann med hinanden om den samme stilling i Københavns Domkirke. Det blev som bekendt Hartmann, der løb med stillingen. Til gengæld løb Gade med Hartmanns datter Sophie, som han blev forlovet og senere gift med. Dacapos nye cd indeholder en række orgelværker af de to potente komponister, og danner dermed et enestående billede af en blomstrende periode i dansk kulturhistorie.

kr. 59,98 (kr. 119,95)
Image Vølvens Spådom
• J.P.E. Hartmann was a central figure in the Danish music of the nineteenth century. He composed in all genres and his music spans three cultural epochs. It was in Danish National Romanticism that J.P.E. Hartman was to achieve his most striking compositional results and the choral work Vølvens Spådom (Prophecy of the Seeress) is one of Hartmann’s undisputed masterpieces.

• The work is based on a medieval poem about Nordic mythology and is typified by that special "Nordic sound” that Hartman made distinctive through the use of elements from folk music and has, until our own day, been part of the great legacy of Danish music. Vølvens Spådom marked the culmination of Hartmann’s ”Nordic style", and in the last thirty years of his long life it was to become his most frequent performed work. In 2006 Vølvens Spådom was chosen as one of the 12 works that represent the Danish Cultural Canon.

• On this new release you can experience an exciting recording with the Danish National Symphony Orchestra / DR and chief conductor Thomas Dausgaard performing J.P.E. Hartmann’s unforgettable masterpiece. A previous Dacapo release of Hartmann’s works performed by the same artists was well received: “Fans of Scandinavian music will find him interesting and appealing…[this] disc is delightfully repeatable.” Classics Today on 8.224207.

Danish National Symphony Orchestra/Thomas Dausgaard

J.P.E. Hartmann (1805-1900)
Vølvens Spådom Op. 71
Yrsa Op. 78
Axel og Valborg Op. 57
Hakon Karl Op. 40
Corregio Op. 59
Guldhornene Op. 11


kr. 59,98 (kr. 119,95)
Image Konserter
Den danske kompositören Emil Hartmann (1836-1898) gjorde stor succé under turnéer i Tyskland och övriga Europa där han dirigerade egna verk. Han jämfördes ofta i Europa med de stora romantiska tonsättarna, men i Danmark överskuggades han av sin far - kompositören JPE Hartmann. Att även Emil Hartmann för en fullödig tonsättare visar verkligen denna CD, som innehåller tre konserter framförda av tre av Danmarks främsta solister.Christina Åstrand, violin;
Stanimir Todorov, cello;

Per Salo, piano.

Helsingborgs Symfoniorkester/Hannu Lintu.Emil Hartmann

Violinkonsert g-moll Op 19

1. Allegro

2. Andante – Allegretto scherzando – Andante

3. FinaleCellokonsert d-moll Op 26

4. Allegro moderato – Andantino – Allegro – Andantino – Allegro

5. Canzonetta; Andante

6. Rondo pastorale: Allegretto – AndantinoPianokonsert f-moll Op 49

7. Allegro

8. Canzonetta: Andante

9. Finale: Allegro


kr. 64,98 (kr. 129,95)
Image Key Masterpieces, The
Lunds Studentsångförening
Danish National Symphony Orchestra
Tre Musici

Inger Dam-Jensen, soprano
Poul Elming, tenor
Hans Fagius, organ
Nina Gade, piano
Bohudmila Jedlickova, piano
Elisabeth Zeuthen Schneider, violin

Thomas Dausgaard, conductor
Michael Schønwandt, conductor

J.P.E. Hartmann (1805-1900) composed music throughout eight decades and was greatly admired by Grieg, and a stylistic inspiration for Nordic national romanticism. Hartmann took centre stage in the wake of the old Danish masters Weyse and Kuhlau and became the prime exponent of Danish 'national' music. The finest examples of this can be found in among other works the remarkable piano sonatas, the masterly theatre overtures and the opera Little Kirsten, judged at the time to be the very essence of Danishness.kr. 74,98 (kr. 149,95)
Image Liden Kirsten
Inger Dam-Jensen, Poul Elming, Kirsten Dolberg, Henriette Bonde-Hansen, Susanne Resmark, Gert Henning-Jensen, DR KoncertKoret, DR SymfoniOrkestret, Michael Schønwandt

kr. 119,98 (kr. 239,95)
Image Orkesterverk
The composer Emil Hartmann (1836-1898) experienced great success when touring Europe to conduct performances of his own works. But in his native Denmark he was largely overshadowed by his own father, the famous J.P.E. Hartmann. This CD recording features some of his most popular works, including world premieres of the entertaining pieces "Nordic Folk Dances" and "A Carnival Feast".

Copenhagen Philharmonic Orchestra/Bo Holten
Emil Hartmann

Nordic Folk Dances


1. Scherzo. Nordic Folk Dance, op. 18


2. Old Memories, Minuet, op. 6a


3. The Elf-Maids and the Hunters, Scherzo, op. 6b


4. Wedding Music, Halling and Minuet, op. 2


5. Spring Dance, op. 3


World premiere recording

6. Hakon Jarl, Symphonic Poem, op. 40

A Carnival Feast, op. 32


7. March


8. Mazurka


9. Introduction and Waltz


10. Intermezzo (a coquette)


11. Tarantella


World premiere recording


kr. 59,98 (kr. 119,95)
Image Ouvertures
Bodil Udsen, DR SymfoniOrkestret, Thomas Dausgaard

With an extensive oeuvre covering all genres of the period in both vocal and instrumental music, J.P.E. Hartmann remained active as a composer throughput his long life and was a central figure in Danish Romanticism. There was something distinctive Danish about his music, and it was also in constant development, from late Vienna Classicism to the beginnings of Modernism.

kr. 59,98 (kr. 119,95)
Image Symphonies Nos. 1 & 2
Radiosymfoniorkestret
Thomas Dausgaard, conductor


kr. 69,98 (kr. 139,95)
Image Pianomusik
Nina Gade, piano.
J P E Hartmann - Pianomusik
J P E Hartmann

Quatre Caprices Op 18:1

1. Allegro affettuoso h-moll

2. Allegretto grazioso moderato Dess-dur

3. Allegro moderato assai A-dur

4. Allegro molto, con passione B-durDeux Pièces caractéristiques Op 25

5. Allegro passionate f-moll

6. Allegro non troppo tranquillamente F-durSechs Tonstücke in Liederform Op 37

7. Allegro agitato grazioso E-dur

8. Moderato F-dur

9. Allegro molto, assai c-moll

10. Allegro moderato vigoroso B-dur

11. Allegretto a-moll

12. Allegro assai agitato ciss-moll6 Characteerstykker med indledende Smaavers af
H C Andersen Op 50

13. Allegro grazioso C-dur

14. Allegro molto F-dur

15. Allegro vivace G-dur

16. Andante sostenuto E-dur

17. Allegro non troppo Dess-dur

18. Agitato in D-durEtudes instructives Op 53

19. Allegro non troppo, grazioso F-dur

20. Allegro agitato assai a-moll

21. Allegro giocoso E-dur

22. Andante con moto B-dur

23. Allegro vivace g-moll

24. Allegro non troppo A-durFantasiestücke Op 54

25. Allegro

26. Allegretto caprioccioso h-moll

27. Allegretto moderato Ass-dur

28. Allegro molto assai G-dur

29. Tempo di Menuetto moderato, con espressione a-moll

30. Andantino innocente quasi Allegretto in Ess-dur
kr. 59,98 (kr. 119,95)
Image Songs Vol. 2
Inger Dam-Jensen
Christen Stubbe Teglbjærg

The songs with piano accompaniment - or the romance" as it was also called - was the best loved and most widespread musical form in the Danish romantic period of the 19th century. The three greatest song composers are usually reckoned to be C.E.F. Weyse, Peter Heise and P.E. Lange-Müller. Weyse stands for Viennese classicism and the beginnings of the romantic movement. Heise and Lange-Müller represent the peak of that movement. Heise's output in particular is a high point of development of Danish song.

kr. 59,98 (kr. 119,95)
Image Songs
Sten Byriel
Ulrich Stærk

The songs with piano accompaniment - or the romance" as it was also called - was the best loved and most widespread musical form in the Danish romantic period of the 19th century. The three greatest song composers are usually reckoned to be C.E.F. Weyse, Peter Heise and P.E. Lange-Müller. Weyse stands for Viennese classicism and the beginnings of the romantic movement. Heise and Lange-Müller represent the peak of that movement. Heise's output in particular is a high point of development of Danish song.

kr. 59,98 (kr. 119,95)
Image Songs for Male Voices
Danish National Concert Choir
Danish National Vocal Ensemble
Amalie Malling, piano
Michael Schønwandt, conductor

The Danish composer Peter Heise (1830-79) was a master of writing for singing voices. In his quartets and choral songs for male voices we meet Romanticism in its clearest form with songs about women, art, nature and his native country. The gentle, pure tone of the music is excellently handled by the male voices of the Danish National Vocal Ensemble and Choir and not least by the conductor Michael Schønwandt, who has cherished a lifelong love of Danish Golden Age music.kr. 69,98 (kr. 139,95)
Image Decet / String Quartet
Randers Chamber Orchestra / David Riddell.

"Gustav Helsted var efter sigende en radikal, utilnærmelig komponist i sin samtid. Den samme som Carl Nielsens. Det fortæller os, hvor konservative de var i begyndelsen af 1900-tallet, for der er intet svært ved mandens musik. I hvert fald ikke, som hans decet i D-dur og strygekvartetten i f-mol lyder i hænderne på Randers Kammerorkester. Musikken for 10 musikere kunne være en fortælling om borgerskabet på sommeruflugt med alle de små ?nurlige forvikling og selskabslege, der hører til. En lind strøm af bølgende velklang uden meget modstand. Alene fjerdesatsen har noget dramatisk tyngde med et utal af stilistiske skift. Cd’ens anden del, strygekvartetten if-mol, har mere gods. Strygerne bevæger sig overraskende rundt i harmonikken i aggressiv jagt..."
Politiken Henrik Friis (Juni 2016)


"...Med Dacapos nye cd kan vi heldigvis indtage Helsteds gennemarbejdede værker frit uden datidens snæversyn"
Magasinet Klassisk September 2016


Den danske komponist Gustav Helsted (1857-1924) blev i sin samtid beskrevet som ”...en stærkt søgende kunstner, der vælger sine midler med yderst kræsen smag, og derfor kan synes sær og utilnærmelig”. I dag fremstår Helsteds musik dog både charmerende og imødekommende med sit stærkt romantiske udtryk, og trods inspiration fra komponistens rejser til Tyskland, Frankrig og Italien er musikken tydeligt forankret i dansk tradition og karakter. På denne premiereindspilning præsenterer Randers Kammerorkester og David Riddell Helsteds symfonisk anlagte Decet fra 1891 og den dramatiske Strygekvartet i f-mol fra omkring 1917.

Ny nodeudgivelse
Parallelt med den nye CD-indspilning har Randers Kammerorkesters orkesterchef, David Riddell, udarbejdet en ny, kritisk udgave af partitur og instrumentstemmer, der udgives af forlaget Edition-S.
Frem for et håndskrevet partitur med overstregninger og noder, der ikke umiddelbart kan tydes, bliver det således muligt for danske og internationale ensembler at tage udgangspunkt i et nodemateriale, der gør det muligt at spille Decetten og dermed udbrede kendskabet til Gustav Helsted og hans musik. Det nye partitur og de nye instrumentstemmer præsenteres sammen med CD-udgivelsen den 11. juni i Den Sorte Diamant.kr. 69,98 (kr. 139,95)
Image Orchestral Works
Jena Philharmonic Orchestra / Frank Cramer

The Danish composer Finn Høffding (1899-1997) was a friend of Carl Nielsen and a teacher of Vagn Holmboe, thus forming a connecting link between the two great symphonists.

This CD presents the Jena Philharmonic Orchestra and conductor Frank Cramer's world première recording of Høffding's rarely performed Third Symphony from 1930 and the slightly later fantasias for orchestra Evolution and Det er ganske vist.

The repertoire has been specially selected for the CD by Høffding's pupil and lifelong friend, the composer Per Nørgård.
kr. 69,98 (kr. 139,95)
Image Chamber Concertos Vol. 1
kr. 59,98 (kr. 119,95)
Image Chamber Concertos, Vol. 4
Jacques Mauger, Ole Edvard Antonsen, Max Artved, Tim Frederiksen, Hannu Koivula, DR UnderholdningsOrkestret

Folklore spiller en vigtig rolle i Vagn Holmboes musik. Det samme var tilfældet med Béla Bartók og folkloristiske studier bidrog hos begge til den kompositoriske proces. Holmboe er den mest indflydelsesrige danske komponist i generationen efter Carl Nielsen og hans store produktion indeholder bl.a. 12 symfonier, kammerkoncerter og en lang serie af meget fine strygekvartetter.kr. 59,98 (kr. 119,95)
Image Chamber Music, Vol. 1
This recording marks the beginning of a new series devoted to previously unrecorded chamber works by the Danish composer Vagn Holmboe (1909-96). The music was written from the 1950s to the 1980s and ranges wide, all the way from the playful to the serious. Holmboe's inexhaustible wealth of ideas and his mixture of lightness and ingenuity run through all the works. As does his 'metamorphosis' technique, which makes the music breathe and grow like the Nordic landscape of which Holmboe felt himself to be a part.kr. 69,98 (kr. 139,95)
Image Chamber Music II
kr. 69,98 (kr. 139,95)
Image Chamber Symphonies
Lapland Chamber Orchestra
John Storgårds, conductor

Vagn Holmboe's three chamber symphonies span the period when the Danish com poser immersed himself in symphonic works; they are a fine demonstration of his preoccupation with the processes of nature and the idea of musical metamorphosis. Lapland Chamber Orchestra and its conductor John Storgårds focus on Vagn Holmboe's clear musical expression in three major works that have never previously been recorded.
kr. 69,98 (kr. 139,95)
Image Concertos
VAGN HOLMBOE: CONCERTOS

Erik Heide, violin
Lars Anders Tomter, viola
Norrköping Symphony Orchestra
Dima Slobodeniouk, conductor

Vagn Holmboe's solo concertos for violin and viola are works that combine the composer's own purist Nordic style with a huge declaration of love for the wild, dancing eastern European folk music that captivated him throughout his life. These premiere recordings by some of Scandi navia's strongest string soloists - Norwegian Lars Anders Tomter and Swedish Erik Heide fronting the Norrköping Symphony Orchestra under Dima Slobodeniouk - are joined by Holmboe's Concerto for Orchestra, which has never been performed before.kr. 64,98 (kr. 129,95)
Image STRING QUARTET VOL 1
Strygekvartetter Vol. 1
Kontra Kvartetten

Folklore spiller en vigtig rolle i Vagn Holmboes musik. Det samme var tilfældet med Béla Bartók og folkloristiske studier bidrog hos begge til den kompositoriske proces. Holmboe er den mest indflydelsesrige danske komponist i generationen efter Carl Nielsen og hans store produktion indeholder bl.a. 12 symfonier, kammerkoncerter og en lang serie af meget fine strygekvartetter.

kr. 59,98 (kr. 119,95)
Image String Quartets Vol. 3
Strygekvartetter Vol. 3
Kontra Kvartetten

Folklore spiller en vigtig rolle i Vagn Holmboes musik. Det samme var tilfældet med Béla Bartók og folkloristiske studier bidrog hos begge til den kompositoriske proces. Holmboe er den mest indflydelsesrige danske komponist i generationen efter Carl Nielsen og hans store produktion indeholder bl.a. 12 symfonier, kammerkoncerter og en lang serie af meget fine strygekvartetter.

kr. 59,98 (kr. 119,95)
Image PRÆLUDIER FOR SINFONIETTA VOL. 2
Jesper Juul, Thomas Ekman, Anne Søe, Anne Mette Stæhr, Athelas Sinfonietta Copenhagen, Giordano Bellincampi

Folklore spiller en vigtig rolle i Vagn Holmboes musik. Det samme var tilfældet med Béla Bartók og folkloristiske studier bidrog hos begge til den kompositoriske proces. Holmboe er den mest indflydelsesrige danske komponist i generationen efter Carl Nielsen og hans store produktion indeholder bl.a. 12 symfonier, kammerkoncerter og en lang serie af meget fine strygekvartetter.

Vagn Holmboe
Vagn Holmboes levetid kom til at omfatte næs