Acceptér Cookies

Naxos bruger cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og gøre det lettere for dig. Ved at bruge vores hjemmeside accepterer du dette
Jeg accepterer
Image
Flotte Anmeldelser

Anmeldt af Presse

Vi har samlet de fleste af vores anmeldelser her.
Der kommer hele tiden nye til - klik her, når du har brug for en god gave, som skal være godt anmeldt.
Viser 62 varer
Image Deux
Performance ★ ★ ★ ★ ★
Recording ★ ★ ★ ★ ★
RECORDING OF THE MONTH
"The temptation for the reviewer when faced with playing of such consummate ease combined with involvement and attention to detail, is to go off the deep end into a sea of purple prose. Simply, this is one of the finest, most musically sensitive recordings to have come my way for some time (...) When the recording finished I listened to it all over again - it really is that good."
BBC Music Magazine april 2018

kr. 139,95
Image British Violin Concertos
★ ★ ★ ★
"Clare Howick, for whom Patterson wrote his 'Serenade' concerto, performs all three works with superb command, plus a glittering weight of tone surely not only due to the Stradivarius violin lent to her by the Royal Academy of Music for this recording. The BBC Scottish Symphony Orchestra accompanies with freshness and precision."
BBC Music Magazine april 2018


kr. 80,00
Image The Rite of Spring (Piano Four Hands)
❤❤❤❤❤"Den barbarisk-perkussive musik fremstår her med brutal styrke og klarhed."
Politiken februar 2018

"For sheer articulacy, synchronised gymnastics, flawless balance, range of colour and flinty attack, this is breathtaking pianism."
Gramophone february 2018

"The two-piano transcription is arguably as exhilarating as the full orchestration, and Andsnes and Hamelin offer a readig that is in turns thrilling, unsettling and beautiful."
BBC Music Magazine april 2018

kr. 139,95
Image St Matthew Passion

★ ★ ★ ★
"...it's worth hearing Lassus's 1575 setting. The singing is clean and pleasing."
BBC Music Magazine april 2018




kr. 80,00
Image Vildtvoksende fantasier

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
"Der ligger en dejligt høj ambition i projektet, hvor formidlingen taler op – og ikke ned – til lytteren"
Politiken



kr. 69,98 (kr. 139,95)
Image Erlkönigs Tochter (Elverskud) (Vinyl)

★ ★ ★ ★
»Musikalsk set er der tale om en mere end tilfredsstillende udgivelse med gode sangere«
Kristeligt Dagblad marts 2018



kr. 119,98 (kr. 239,95)
Image Piano Concerto No. 2 & Études-Tableaux, Op. 33

❤❤❤❤❤
Giltburg er den langsomste af de tre, og hans mørke bredde og svulmende muskuløsitet klæder musikken. Her er selvsikkerhed, patina og alvorligt flot orkesterspil.
Politiken februar 2018


kr. 80,00
Image Michael Gielen Edition Vol. 6: Mahler Symphonies (

★ ★ ★ ★ ★
En attraktiv og prisvenlig Mahler-boks
"Der er ingen mangel på indspilninger af Mahlers samlede symfonier, og konkurrencen er hård. Et nyt sæt med den tysk-østrigske dirigent Michael Gielen har til gengæld meget at byde på. Et af de mere konkrete plusser er, at boksen, bortset fra de ni symfonier og den tiende, rekonstrueret af englænderen Deryck Cooke, rummer et væld af Mahlers orkestersange... Dette Mahler-tilbud er i ekstrem grad det, man på engelsk kalder ”good value for money”."
Kristeligt Dagblad februar 2018

kr. 599,50
Image Piano Concertos Nos. 2 & 3

❤❤❤❤❤
Han bevarer musikkens patos, men tilfører den klarhed og fremdrift, der matcher en nutidig dramaturgi og et Fortælletempo,vi kender fra biografen i dag
Politiken februar 2018



kr. 139,95
Image Symphony No. 9

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
"...det er voldsomt, det virker, og sidste sats er ren smeltende nostalgisk afsked"
Politiken februar 2018



kr. 139,95
Image Piano Concerto No. 2 & Paganini Rhapsody

❤❤❤
Her kommer hendes forcer i form af det springende og elveragtige til deres ret i en sofistikeret kontekst...
Politiken februar 2018



kr. 139,95
Image Requiem

❤❤❤❤
Politiken skriver: (orkestret lægger) en let, stort set vibratofri bund med en fin metallisk snert under det professionelle tyske Rias-radiokor.




kr. 149,95
Image Symphonies Nos. 3 & 4

♥ ♥ ♥
"...Der er masser af medrivende musik på Seattles nye album. For eksempel den smukt balancerede klangdyne, som orkestret og de to sangsolister får skabt i den impressioni- stiske andensats af ’Espansiva’. Eller det dvæ- lende udtryk i tredjesatsen af ’Det uudsluk- kelige’..."
Politiken februar 2018

kr. 139,95
Image Le Sacre du Printemps (CD+Blu-ray)
❤❤❤❤
"Han (Urbanski) går efter vildskab, og man kan mærke, at han nyder at dyrke stilheden før stormen i den barbarisk-elegante ballet"
Politiken

One of the big events of 2017 was the opening of the Hamburg Philharmonie. Krzysztof Urbanski and the NDR Elbphilharmonie Orchestra gave inaugural concerts there that made a lasting impact on audiences and critics alike. On this occasion, the Polish conductor chose to record one of the works closest to his heart, The Rite of Spring: ‘Stravinsky invented a new language. For me, The Rite is not a score, but a painting: on each page, I see Matisse, Gauguin, the Fauve painters . . . It’s an explosion of colours, emotions, and surprises too: if you don’t know the piece, you never know what’s going to happen. It’s so suggestive that you don’t need to do all that much with the orchestra, the magic is written into the music. . . . When I conduct The Rite, I don’t think: the music penetrates your backbone, it’s inside you . . . It’s a ballet, and perhaps it’s because I was a dancer when I was younger that I can’t control my body when I hear and conduct this piece. It’s a mystical experience for me!’ The audio recording was made in sessions in the brand new Philharmonie and the BD that accompanies the CD includes the film of the concert given in February 2017 in this superb building designed by the Swiss architects Herzog and de Meuron.

kr. 139,95
Image Piano Concerto No. 2
❤❤❤❤❤
"Han tager kontant og klarlæggende fat, men også med et poetisk blik, så styrke og månelys skinner om kap.(...) Joseph Moog ... leverer det store udtryk i en grad, så man får lyst til at tage historiske klavergiganter som Emil Gilels og Clifford Curzon (og ) Stephen Houghs ned fra pladereolen og sammenligne."
Politiken


"This is Moog's third recording with Nicholas Milton and it's clearly a partnership that works well. Milton paces the mighty exposition of Brahm's first movement with purpose and a fine sense of control and Moog's technical aplomb is abundantly apparent."
Gramophone februar 2018


kr. 139,95
Image Thomissøn's Easter (Thomissøns påske)
★ ★ ★ ★ ★
"Der er kommet en del Luthersk musik ud på cd i 500-året for reformationen, men ikke noget, der kan slå Musica Fictas nye."
Klassisk februar 2018


"...samlet set vurderer jeg denne glimrende udgivelse som et uhyre vigtigt klingende klenodie fra vores kulturarv."
Dagbladet Information december 2017

kr. 69,98 (kr. 139,95)
Image Pelleas et Melisande (2 DVD)
★ ★ ★ ★
"Live var Jenny Daviet en stærk Mélisande og det samme er tilfældet tæt op, sky som et vildt dyr og med en sart følsomhed og renhed i stemmen."
Klassisk februar 2018

kr. 239,95
Image Early Piano Works
★ ★ ★ ★ ★
"Vi er milevidt fra Per Nørgårds værker komponeret med den såkaldte uendeligthedsrække, men det er spændende at opleve de trin, han trådte, inden han blev helt sin egen."
Klassisk februar 2018


"....den har været forunderligt opløftende at lægge ører til, et lille fascinerende hjørne af dansk musikhistorie."
Kristeligt Dagblad januar 2018

"Sivelöv gør elevarbejderne til rigtig musik med karakter og stil, men det sjoveste er faktisk, når man virkelig kan mærke, at melodierne stritter ud af sammenhængen, for sådan har Nørgårds musik egentlig altid også været. Overraskende og fantasifuld."
Politiken december 2017

"Ifølge musikforskeren Jens Brincker, som er forfatter af cd'ens hæfte, bar Nørgårds kompositioner på det tidspunkt præg af, at han endnu befandt sig i sine læreår. De viser dog - ikke mindst takket være Niklas Sivelövs lotte fortolkninger - at det drejede sig om et komponisthovede, der på et tidligt tidspunkt var fyldt med fremadskuende musikalske fantasier."
Flensborg Avis december 2017

kr. 69,98 (kr. 139,95)
Image Ernani (DVD)
★ ★ ★ ★
"I forestillingen i Monte Carlo er det også musikken, der er drivkraften med den stilsikre Daniele Callegarl i spidsen for orkestret. Fantastisk som har får skabt liv i dette partitur, så det melodiske træder frem, alle tempi står knivskarpe, og det musikdramatiske får nerve. Ramón Varga synger Ernani med en hæsblæsende energi og smukke fraseringer med plads til sikker klangbehandling."
Klassisk februar 2018

kr. 349,95
Image Voices of Defiance
★ ★ ★ ★
"Om det har samme hårdtslående karakter som rockmusikken i 1990'erne er svært at sige, men der er i hvert fald inderlighed og nøgtern beskrivelse af barske realiteter i rigt mål."
Klassisk februar 2018

kr. 139,95
Image Carmen (DVD)
★ ★ ★ ★
"Es Devlins scenografi og Kasper Holtens virtuose iscenesættelse er stjernerne i denne opsætning af 'Carmen' fra Bregenz Festspillene."
Klassisk februar 2018

kr. 189,95
Image Company
★ ★ ★ ★
"Værkerne får med denne udgivelse gjort en distancens meditation over det menneskelige selskab her på jorden."
Klassisk

kr. 139,95
Image I Puritani (2 DVD)
★ ★ ★ ★
"Forestillingen er bygget op om Diana Damraus Elvira, der tager scenen i besiddelse fra sin første entré."
Klassisk februar 2018

kr. 349,95
Image Lucio Silla (2 DVD)
★ ★ ★ ★ ★
"Stykket har kvaliteter, der ikke kun skyldes Mozarts musik, fremragende som den er."
Klassisk

kr. 389,95
Image Tapiola, En Saga & Eight Songs
★ ★ ★ ★ ★
KOLDBLODIG RÅSTYRKE
"De musikalske gestalter står frem som mættede klangflader i egen ret - det er Sibelius som det skal lyde aftappet direkte fra kilden."
Klassisk februar 2018

”Striking performance”
The Guardian

"Hannu Lintu proves himself a conductor able to explore and embody Sibelius’s sound world with great awareness of its mysteriousness and power; a very impressive release."
Gramophone

kr. 139,95
Image Symphonies Nos. 2 & 3
★ ★ ★ ★ ★ ★
"Det er svært ikke at lade sig fascinere af den konfliktfyldte verden, orkestret fremstiller."
Klassisk februar 2018

kr. 139,95
Image Piano Concerto No. 2 & Paganini Rhapsody
★ ★ ★ ★
"der er stemning på denne indspilning, masser af attitude og sampil mellem en livlig pianist og et livligt orkester."
Klassiskfebruar 2018

❤❤❤
Om Rakhmaninovs variationer for klaver og orkester "Her kommer hendes forcer i form af det springende og elveragtige til deres ret i en sofistikeret kontekst..."
Politiken





kr. 139,95
Image Symphony No 2 (Lobgesang)
★ ★ ★ ★ ★
"...en særdeles overbevisende tolkning af Mendelssohns'Lobgesang', hvor energi og lyrik blæser støvet væk fra den lidt problematiske komposition og får den til at fremstå frisk og indbydende."
Klassisk februar 2019

kr. 139,95
Image La Sonate de Vinteuil
"They charge Debussy's central Intermède with an intense theatricality, changing tone-colour by the phrase and almost by the note. But they handle the long lines of the Sant-Säens with equal assurance, and play two Reynaldo Hahn song transcriptions with unaffected sweetness. A disc with which you might well fall in love."
Gramophone februar 2018

kr. 139,95
Image Tone Poems, Vol. 5
"A thoroughly enjoyable and rewarding disc, highly recommended."
Gramophone februar 2018





kr. 99,95
Image Préludes & Children's Corner
"This fascinating new two-disc set of Debussy, superbly recorded by Ondine, presents the bona fides of the Finnish pianist Paavali Jumppanen as a musician of keen intelligence and almost preternatural sensitivity."
Gramophone februar 2018




kr. 139,95
Image The Rite of Spring (Piano Four Hands)
Editor's choice february 2018

"Even on paper - Hamelin, Andsnes, Stravinsky's Rite - this sounded thrilling. In the hearing it surpasses even those expectations; characterful, virtuoso, collaborative - and hugely impressive."

"For sheer articulacy, synchronised gymnastics, flawless balance, range of colour and flinty attack, this is breathtaking pianism."

kr. 139,95
Image Piano Concerto No. 2
"This is Moog's third recording with Nicholas Milton and it's clearly a partnership that works well. Milton paces the mighty exposition of Brahm's first movement with purpose and a fine sense of control and Moog's technical aplomb is abundantly apparent."
Gramophone februar 2018



kr. 139,95
Image Flame
"All in all, an expertly cohesive programme full of charms."
Gramophone februar 2018





kr. 139,95
Image Orchestral Works Vol. 3
"The result is riveting and, best of all, wholly satisfying. All in all, a thought-provoking release."
Gramophone februar 2018




kr. 139,95
Image The Gadfly (Complete Original Score)
"...Fitz-Gerald secures stylish, thoroughly attentive playing in blunter, more immediate sound. Get past he small font and the booklet notes are impressively detailed. If you're in two minds, the oft-recycled 'Bazar' will have you hooked. Completists will not hesitate."
Gramophone februar 2018


kr. 80,00
Image Pelleas et Melisande (3 SACD + Blu-ray audio)
❤ ❤ ❤ ❤ ❤ POLITIKEN 2017
Musikken lyder som en drøm, og London Symphony Orchestra spiller den drømmende smukt på en ny komplet cd-udgivelse af operaen...
Magdalena Kozena.... er en mørk og moden Mélisande. Måske for sikker i grundtonen til partiet, men i øvrigt fantastisk at lytte til


"Watch out for the live recording on LSO Live’ Richard Morrison, The Times ‘Irresistible...the performance was being recorded for LSO Live. I shall be first in the queue to buy it.’ Rupert Christiansen, The Telegraph ‘Roll on the recording...’ BachTrack ‘Rattle’s relationship with this score is a long one, and it unfolds here in spontaneous, giddy arcs...picked out in gilded detail by the musicians of the LSO.’ Alexandra Coghlan, The Arts Desk ‘Rattle’s moving statement of intent. Simon Rattle and Peter Sellars go headstrong into a bright future with the London Symphony Orchestra...’ The Guardian ‘Rattle draws shimmering beauty from the forest...’ The Standard ‘Rattle’s conducting was immaculate... the performance has made me think about the work again, wondering how far I should prod that glorious surface to see what lies beneath.’ The Spectator ‘A magnificent achievement.’ Seen and Heard International Sir Simon Rattle leads an all-star cast in this highly anticipated new recording of Debussy’s evocative opera Pelleas et Melisande. It was captured in January 2016 during performances of an innovative collaboration between Rattle and Peter Sellars, two of the boldest creative minds in music and theatre today. Supported by the London Symphony Chorus, prepared by renowned choral director Simon Halsey, it is a moving statement of intent for Rattle’s tenure as LSO Music Director. The plot, a love triangle between Prince Golaud, his wife Melisande and his brother Pelleas, is shrouded in mystery and full of gripping twists and emotion-filled turns, ultimately ending in Pelleas’s untimely death. The sensuous score contains some of Debussy’s most exquisite music and perfectly crystalises the atmosphere of Maeterlinck’s original play. Debussy himself explained the appeal of the work: ‘The drama of Pelleas which, despite its dream like atmosphere, contains far more humanity than those so-called “real life documents”, seemed to suit my intentions admirably. In it there is an evocative language whose sensitivity could be extended into music and into the orchestral backcloth.’

kr. 179,95
Image Violin Concerto & Symphony No. 5
✩ ✩ ✩ ✩ ✩
"Isabelle Faust og Pablo Heras-Casado kaster musikken op i luften og får den til at flyve på en ny måde. Godt gået med en godt brugt romantisk klassisker som Mendelssohns violinkoncert".


kr. 139,95
Image Nocturnes
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
"En undervurderet pianist på vore breddegrader er argentineren Nelson Goerner. En væver lille mand, der af folk, som har hørt ham spille live, beskrives som noget nær en undskyldning for sig selv, når han går på scenen.Men som på sine plader gang på gang har vist, hvor langt man kommer ved at skrælle det overflødige væk og arbejde i dybden med musikken på nodernes præmisser. Hans nye dobbeltalbum med Chopins nocturner er enkelt og poetisk. Slidstærkt og lige til at gå til. Så vil nogle sige, her mangler lidt parfume og klanglig flygtighed. Jeg synes, det er en nydelse at høre noderne tale direkte, fremført af en musiker, der smelter sammen med intentionerne i musikken og gør den til sin egen uden at gøre vold på den."
Politiken oktober 2017

kr. 139,95
Image La Mer & Ariettes oubliées
❤ ❤ ❤ ❤ ❤ Politiken 2017
HER ER DEN tjekkiske mezzos stemme perfekt placeret mellem ekstase og mystik.

og så får man albummets hovedærinde præsenteret, så underkæben falder ned.

To launch their exciting new partnership Robin Ticciati and the DSO present Debussy's La mer, Fauré's Pelléas et Mélisande and the premiere recording of composer Brett Dean's arrangements of Debussy's Ariettes oubliées featuring Magdalena Kozená.

Following his DSO debut Ticciati chose La mer to perform when he returned as the newly announced Principal Conductor in 2016. Ticciati has conducted La mer and Pelléas et Mélisande across Europe with the LPO, Concertgebouw Orchestra and the Budapest Festival Orchestra receiving excellent reviews.

Brett Dean's orchestration of the Ariettes premiered in Sydney in 2015 and at once displayed Debussy's music in a new light. Dean's new arrangements expand on the colours heard in Debussy's original six songs applying unbelievably delicate orchestration that sounds like gossamer; The Daily Telegraph declared it a revelation.

The all-French programme also includes the prelude to Fauré's opera Pénélope and his orchestral suite Pelléas et Mélisande in a perfectly judged recording which augurs well for this exciting new partnership.

kr. 139,95
Image Reformation 1517-2017
♥ ♥ ♥ ♥
"Koret synger lidt bredere i klangen, end det plejer at være idealet i Skandinavien, når man fremfører Luthers salmer, men det går godt i spænd med det lille barokbands energiske fortolkninger. Det giver for eksempel fin mening at høre Luthers dansende melodi ' Vor Gud han er så fast en borg' og derefter opleve Bachs rolige, harmonisk stabile kantate med samme titel. Eller opleve, hvordan den stilfærdige begravelsessalme ' Mit Fried und Freud ich fahr dahin' bliver til storladen romantisk dramatik, der råber ' Warum!', når Brahms 250 år senere bruger den første frase i sit værk ' Warum ist das Licht gegeben den Mühseligen'."
Politiken oktober 2017

kr. 139,95
Image Cantatas for Soprano
❤ ❤ ❤ ❤ ❤
Politiken skriver:
Tre fuldfede kantater af Johann Sebastian Bach, der klinger af intimitet og stoflighed i et klart og fokuseret lydbillede uden romantiske effekter eller udsving i tempi.
Sampson er hovedperson i smuk barokmusik med få virkemidler og et heftigt rytmisk drive.

For biographer Philipp Spitta, Bach's period as organist and later Konzertmeister to the Duke of Weimar (1708-17) was the time of his ‘early mastery’. Nowhere is this more evident than in the small but highly distinguished body of cantatas he wrote there, whether for the court chapel – the Himmelsburg or ‘Castle of Heaven’ – or for some clearly very joyful wedding (BWV202). From the ravishing duets for soprano and oboe of the latter to the penitential strains of BWV199, the radiant voice of Carolyn Sampson and the virtuosos of the Freiburger Barockorchester do full justice to Bach's inventiveness.

Soprano Carolyn Sampson has been proclaimed "the best British early music soprano by some distance" by the editors of Gramophone. A native of Bedford, she studied voice with Richard Smart at the University of Birmingham, and made her debut with the English National Opera in a production of Monteverdi's L'incoronazione di Poppea and continues to appear with this company with regularity in addition to appearances at the Paris Opera. The vast majority of Sampson's singing has been heard in concert engagements with period ensembles, and by 2006 she had appeared with most of the best-known groups of this sort, but especially the King's Consort, Collegium Vocale, and Ex Cathedra. Sampson has recorded extensively for the Hyperion, BIS, Harmonia Mundi, and Deux-elles labels.

kr. 139,95
Image Symphonies Nos. 1 & 6
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
"Lethed og præcision i sekseren og en voldsom kraft og beslutsomhed i fortolkningen af etteren er styrker, der gør, at jeg ikke er færdig med Søndergårds seneste Sibeliusudgivelse fra Wales."
Politiken august 2017

✩ ✩ ✩ ✩
"hele forløbet er smukt formet, fra de spæde strygeres begyndelse til slutningens ro, og der er ro og koncentration over detaljerne hele vejen.
Klassisk 2017


kr. 139,95
Image Piano Concerto No. 3; Africa; Rhapsodie d'Auvergne
✩ ✩ ✩ ✩
Denne vol. 2 er særligt indbydende, fordi den rummer tre herlige ekstraværker: Den morsomme Caprice-Valse med tilnavnet Bryllupskagen, rapsodien Afrika og en sydfransk pendant, Rhapsodie dAuvergne". Klassisk

Considered by some to be the ‘Cinderella’ of Saint- Saëns’ five piano concertos, the Third is notable for its adventurous approach to harmony. Volume 1 can be heard on 8573476.

kr. 80,00
Image Symphonies
✩ ✩ ✩
man kan høre at musikerne elsker Gossecs usædvanlige krav.... Klassisk 2017



kr. 99,95
Image Einsamkeit
❤ ❤ ❤ ❤ ❤
Med ’Einsamkeit’ byder (red: han) på en rejse ind i det bløde mørke, hvor ensomhed er noget, man kan svælge i og nyde. Politiken 2017

kr. 139,95
Image Die schöne Müllerin
❤ ❤ ❤ ❤
"Undervejs skal der skiftes fortællerperspektiv, når sangeren skal gå fra at portrættere den forelskede ungersvend til kortvarigt at være for eksempel den udkårne eller hendes far. Men han gør det uden de store falbelader, og det virker." Politiken juni 2017



kr. 139,95
Image Ballades & Fantasies
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
"Blidt, frit og enkelt finder pianisten mellemstemmer frem, og så – med ét, magisk – går han pludselig gennem en skabsdør ind i et andet rige. Ind i en slags Narnia. Han løfter Musikken over i en helt anden dimension og giver fortolkningen en dybde, der er uovertruffen."
Politiken juni 2017


kr. 139,95
Image The Music for Cello and Piano
♥ ♥ ♥ ♥
"Andreas Brantelid og Bengt Forsberg - der blandt andet vil være kendt for sit faste samarbejde gennem mange år med den svenske mezzosopran Anne Sofie von Otter - er et dejligt makkerpar. Deres album gør Faurés musik en tjeneste, viser en bredde i udtrykket, der overrasker, og hiver musikken ud af det rent charmerende, overfladiske og ' salonagtige'."
Politiken juni 2017
<

kr. 139,95
Image Nordsending - Nordic String Trios
✩ ✩ ✩ ✩
Trio Aristos hører til i øverste liga, og ja, jeg glæder mig til deres fremtidige udgivelser.
Klassiske 2017


kr. 139,95
Image As Dreams (SACD)
✩ ✩ ✩ ✩ ✩
Korets ytringer får næsten instrumental karakter, og det er helt fantastisk, hvad sangerne frembringer af klange. Klassisk april 2017

PLADENYT
"I Norge har de smag for dansk musik. på en ny vokal-cd byder Det Norske Solistkor og Oslo Sinfonietta på to vægtige kompositioner af Per Nørgård..."
Magasinet Klassisk februar 2017




kr. 139,95
Image Piano Trios
✩ ✩ ✩ ✩ ✩
Taneyevs musik handler om mere end tematisk materiale. Den lever i musikkens konsekvente forvandlinger - som et drejende kalejdoskop.
denne opfrelse af Leonore Piano Trio blotlægger disse kvaliteter fuldt ud - og mer til.

klassisk 2017

Rimsky-Korsakov beskrev Taneyevs bedste musik som “ et væld af skønhed og udtryksfuldhed”, en dom som ingen sandsynligvis kan være uenige i efter at have hørt klaver trioen, der er indspillet her. Rimsky var – uretfærdigt – nedsættende over for sin egen, ufærdige trio, der fremstår som et rugende, betydeligt arbejde, der fortjener genoplivning.

kr. 139,95
Image Mass in G, Litanies à la vierge Noire & Motets
✩ ✩ ✩ ✩ ✩
Resultatet er klingende mysticisme med direkte adgang til en kraftfuld og usleben religiøsitet - til den urkirke som Poulenc søgte tilflugt til i kritiske stunder Klassisk 2017

Francis Poulenc is considered one of the greatest melodists of the 20th century but it is his individual and immediately recognisable harmonic language that makes his music so distinctive.

kr. 139,95
Image Incontri
BBC Symphony Orchestra/
Thomas Dausgaard

Pelle Gudmundsen-Holmgreen, komponist


"...With an increasing number of advocates among conductors and ensembles, Gudmundsen-Holmgreen is a composer whose reputation will continue to rise."
Gramophone 2017


★ ★ ★ ★ ★
"Værkerne er fulde af vraggods fra musikhistorien, som Pelle Guldmundsen-Holmgreen gør til sine egne."
Magasinet Klassisk September 2016


♥ ♥ ♥ ♥ ♥
"BBC Symphony Orchestra har med Thomas Dausgaard ved roret taget sig fornemt af Gudmundsen-Holmgreens pulserende orkesteridealer. Komponistens dybe kærlighed til stramme former og stravinskysk primitivisme blev i hans univers til en kombination af nøgtern enkelhed og balstyrisk ’jungle-barok’."
Politiken (4. Juli 2016)



Ideen om musikalske møder (på italiensk: incontri) er et fællestræk i de tre orkesterstykker af Pelle Gudmundsen-Holmgreen, som her er indspillet på CD af BBC Symphony Orchestra og dirigent Thomas Dausgaard. Det fantastiske hallucinatoriske landskab i titelstykket, som er indspillet live i Royal Albert Hall ved the BBC Proms, møder den pulserende ironi i de to moderne klassikere Symfoni, Antifoni og Mirror II, og tilsammen reflekterer de tre værker komponistens livslange fascination af det absurde.

kr. 69,98 (kr. 139,95)
Image Aida (DVD)
✩ ✩ ✩
Lykkeligvis er især sangere som den amerikanske sopran Kristin Lewis som Aida og den italienske tenor Marco berti som Radamès så erfarne på scenen, at de kan skabe deres eget drama.... Bladet Klassisk 2017.


kr. 285,00
Image Symphony No. 9
✩ ✩ ✩ ✩
Ved lytning af en nylig, sammenlignelig favorit..... står københavnerindspilningen solidt og med personlighed. Ikke en dyb opførelse, men en fin en. Klassisk 2017

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
"Med en overrumplende genoplivning
af den skamredne 9’er runder Copenhagen Phil deres fantastiske
Beethovenserie af... Musikken knaldes af, mere end den spilles, og resultatet har fantastisk energi."
Politiken marts 2017


★ ★ ★ ★
"... Og så er udgivelsen værdifuld,
fordi den endnu engang minder os om, hvilket glimrende orkester Copenhagen Phil er. Må jeg i al stilfærdighed foreslå selskabet Orchid Classics, der står bag udgivelsen,at sende kulturminister Mette Bock et frieksemplar som en påmindelse om, hvad det er for et herligt ensemble, hun foreslår nedlagt (eller spredt for alle vinde). Jeg tager gerne initiativ til forsendelsen og vil ledsage den med venlige hilsener, selvom det selvfølgelig kan tænkes, at hun har allerede har anskaffet sig pladen."
Kristeligt Dagblad marts 2017


Copenhagen Phil fuldender hermed deres Beethoven cyklus på de 9 symfonier.

Klara Ek, Elisabeth Jansson, Thomas Cooley, Liao Changyong, Ars Nova Copenhagen & The Latvian Radio Choir.

Vol 2. fik hele ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

kr. 139,95
Image L'Ange & Le Diable
✩ ✩ ✩ ✩ ✩
For albummets egentlige hovedperson er nemlig afgjort den armensk-franske violinist Chouchane siranossian. en blændende musiker, fejlfri og veloplagt. Klassisk 2017


kr. 139,95
Image Winterreise (DVD)
✩ ✩ ✩ ✩ ✩
Det er fortolkning i særklasse i et tæt samspil med den lydhøre, diskrete pianist Markus Hinterhäuser Klassisk 2017


kr. 189,95
Image Gurre-Lieder (DVD)
✩ ✩ ✩ ✩ ✩ ✩
Solisterne synger og spiller sig ind i kernen af det, der viser sig at være et drama - ikke blot en kantate.
Brukhard Fritz er stor og skrøbelig på én gang som Valdmark med en stærk, følsom tenor, mens Emily Magees sopran måske mangler en klanglig kerne, men den er til gengæld voldsom udtryksfuld. Anna Larson er som altid driftssikker og nuanceret som Skovduen
....struktur og gefühl skaber en højere enhed Klassisk 2017


kr. 349,95
Image Asyla, Tevot, Polaris (2 SACD + Blu-ray audio)
✩ ✩ ✩
Nr man har hørt skiven til ene, er man ikke i tvivl om, at Adès kan sit håndværk. Klassisk 2017

The Three pieces do share an extra-musical associations too - their titles evnoke notions of safe havens and the ways of finding them - but what links them more importantly is the sheer mastery of their orchestral writing
The Guardian

An acclaimed conductor and pianist as well as a composer, Thomas Adès is among today’s greatest musicians. For his LSO Live debut, he conducts all of his seminal ‘Trilogy’ works - Asyla, Polaris and Tevot – pieces that not only occupy a special place in his output, but in modern classical music as a whole. Recorded in 2016 during his first LSO ‘Composer Focus’, this is the first time all three works have been presented together on one album, offering a unique chance to hear the musical development of one of the world’s foremost contemporary composers. The SACD & Pure Audio Blu-ray set is also presented with Dolby’s new Atmos SS format, recreating even more precisely the unique feeling that a concert of Adès’s music creates.

kr. 139,95
Image Concertos
✩ ✩ ✩ ✩ ✩
det er kort sagt altid dejligt med en god Ligeti-plade! Denne har en laber lydoptagels, som understreger komponistens idealistiske visioner. Klassisk 2017

Featuring the concerto as form, seen through the hallucinatory prism of Ligeti's musical imagination

György Ligeti:
Cello Concerto (1966)
Chamber Concerto for 13 instruments (1969–70)
Melodien for orchestra (1971)
Piano Concerto (1985–88)

kr. 139,95
Image Violin Concertos
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
"...Alene Gringolts’ klang er i sig
selv imponerende. Spinkel i de rolige kapitler, slank og pågående, hvor der er fart på. Og med masser af mørkbejdset fylde, når sentimentaliteten skal trækkes frem i lydbilledet... Copenhagen Phil maler med fint nuancerede og alligevel brede pensler, når musikken folder sig ud i widescreen, ligesom Gringolts sørger for masser af intime øjeblikke til stille eftertænksomhed."
Politiken april 2017


kr. 139,95
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Min Konto
Min Indkøbskurv: 0 varer